nopasaran-2
28 Mayıs 2006 tarihinde eklendi
felsefe istiyosanız alın sizi felsefe kurt gibi olana kadar dusun dur kurt deligini tek kel,meyle cok iyi bir seneyosu ve kurgusu var farklı ve kesinlikle izlenmesi gereken bir film
Butterfly Effect tarzinda çok iii bir fantasy(????) filmi...Böle filmlerin senaryosunda açiklar olmasi normal ama donnie darko da filmin gidishatini degistiren büyük hatalar war....yinede kaçirmamaniz gereken güsel bi film....
filmin baş yıldızı donnıe darko yu jake gyllenhaal oynuyor ve daha ilk filimlerinden biri .bilindiği gibi bu yıl brokeback mountaın filmindeki rolüyle en iyi yardımcı erkek oyuncuya adaydı ama ne yazıkki ödülü usta oyuncu george cloney e kaptırdı.açıkçası bu filmi 2 yıl önce falan izledim ve mütiş bir filimdi.özellikle de filmin sonu inanılmazdı.bilerek dışarı çıkmayıp yatıp uyuması filmin sonunda bana gerçekten büyük bir şok etkisi yarattı .filim süper herkesin izlemesini tavsiye ederim.
Uçak düştüğünde kahramanımız evden çıkmışmı eğer öyleyse filmin sonunda gördüklerimiz rüyamı ilginç ben öldüğünü düşünüyorum evden çıkması tamamiyle yönetmenin gizem yaratmak istediği birşey filmin sonunda kız arkadaşının gelip ne olmuş diye sorması bunun ispatıdır hiç tanışmamışlar ki Yönetmen hayallere dalmış film bittiğinde soundtrackını yana yana aramıştım çok beğendim filmide müziğinide
izleyipte düşünücem diye izlerseniz çok gereksiz filmin asıl mantığı zaten çok fazla düşündürmemesi anın kayboluşunu çok iyi yansıtmış bir film izlenmeli...!
kendinizi filmdeki sorunlara cok yakın hissediceğiniz yaşamla oldukça örtüşen aynı zamanda hayattaki seçenekleri ve sonuçlarını irdeleyen hoş ve orjinal bir film....
film bence çok iyiydi ama bunu söylememin tek sebebi izlediğim filmler arasında sürükleyicilik yönünden ben de en çok merak uyandıran film olması.sonu ise tam bir hayal kırıklığı oldu.bunun nedeni filmden değil tamamen benden kayanaklanıyor.çünkü filmin sonuyla ilgili kafamda çok soru işareti kaldı.sonuna kadar inanılmaz sürüklendim meraktan kudurdum tabiri cayizse.ama biri bana filmin sonunu net şekilde anlatabilir mi? çocuk aslında ölmüş müydü yani ölmeseydi olacaklarımı anlatıyor? yoksa zaman yolculuğu yapıp kızın hayatını kurtarmak için ölmeyi seçiyor? birde yoldaki ölü nineyle ilgili bir sorum var. ölü ninenin zaman yolculuğuyla ilgili kitap yazmaktan başka ne gibi bir özelliği var da filmde bu kadar çok gözüküyor? o da zaman yolculuğu yapmışta haberimiz mi yok? biri sorularıma yanıt verirse çok sevinirim.
film garip bi film.ama insan doğasıyla örtüşen bi gariplik.yani kolay anlaşılan filmlere o kadar alıştırıldık(bende öyle)ve o kadar aptallaştırıldık ki böyle bi film izleyince apışıp kalıyoruz.ne noldu şimdi ışıkları kim kapattı falan filan.ben filmi ilk izlediğimde film yönüne o kadar çok önem verdim ki filmin asıl amacından problemli hayata problemli bakış açısı getiren sorularından uzak kaldım. bu film bir felsefe barındırıyor ama öyle çok sofistike değil daha çok insanı meta alarak küçük burjuva yaşamının ikiyüzlülüğünü gözler önüne serip bu yaşamdan nefret etmesine rağmen yinede onun içinde olan bir gencin tuhaf öyküsü bu.hermann hesse tadında bir felsefe.
Bağımsız sinema tadında,düşük bütçeli,psikolojik tayflar içeren,bir nebze de olsa 80ler esintileri taşıyan,izlenilesi ve arşivlenesi nitelikli bir örnek. yanılmıyorsam ödül almış bir film.
hikaye çok iyi anlatılmış.herkesin bir kere izlemesigereken müthiş bir filmdi.richard kelly'yi tebrik edebilmek isterdim.yapıcagı ikinci filmi bekliyoruz
çok güzel bir filmdi herkez gibi bende bi çok şeyi anlamadım ama olsun yinede izlerken bende baya merak uyandırdı ama en çok ta filmin müziklerini beğendim 9/10