Seytanin A
1 değerlendirme
30 Ağustos 2018 tarihinde eklendi
sırf contranın vermek istediği mesajı almak için bile olsa zevkle izleyip bir sonuç çıkaracağım. şimdiden az çok belli nasıl bir mesaj verilmek istediği
Izlerken çok çok keyif aldim.Yönetmen Richard Kelly ilk film olmasina ragmen harika bir is çikarmis.David Lynch'in filmleriyle,tarz olarak, benzerlik gösterse de gayet anlasilir bir film.Senaryo, kurgu, oyunculuklar bir harikaydi.Sirinler muhabbeti matrakti. :D Maggie Gyllenhaal da çok güzeldi.. :P benden tam puan aldi film.. :)
Nerdeyse tüm eleştirmenlerin birleştiği ve bir çok sinema severinde katıldığı gibi genç yönetmen Richard Kelly ilk filminde portal, paralel evren, daha önce yaşanmış(paralel evrende) gerçekleri gördüğümüz rüyalar ve halüsünasyonlar eşliğinde lynch sinemasına yakından bağlı büyük bir başyapıt çıkarıyor.Tam olarak anlamak ve çözmek için en az iki kez seğredilmesi gereken yürek burkan bir bilimkurgu gerilim Başyapıtı.
Kurgusu, senaryosu, başta Jake Gylenhall olmak üzere müthiş oyunculukları, müzikleri, kısacası herşeyi ile müthiş bir sinema deneyimi. Siz en iyisi burada yazan yorumlara inanın. Filmi beğenmeme ihtimaliniz evet, her zaman için var. Ama belki de hayatınızda izlediğiniz en güzel filmlerden biri olacak kadar iddialı Donnie Darko. Bir eleştirmenin dediği gibi "herkes bu tavşanı en az bir kere izlemeli"
Filmle ilgili kesin bi senaryo oluşturup "konusu bu" diyemezsiniz.Çok farklı hikayeler üretebilirsiniz ki ben öyleyim ve bu muhtesem.Ucu açık bi sonla bitti yani yönetmen filmin sonunu izleyenlere bıraktı.
Bu tür filmler arasında en iyisiydi diyebilirim.10/10
Bence basyapit izledikten sonra etkisinden kurtulamadim hele filan sahnesindeki mad world sarkisi yok mu =)Abartildigi kadar karmasik bir film degil öle 2-3 kere izleyipte anlayanlara sasarim afedersin =D ayrica sakin S. Darko izlemenizi tavsiye etmem o berbat bir film =D
yav nasıl bir ülkede yaşıyorum diye isyan ediyorum bazı yorumları okurken..
filmlerin konusunu anlayamadığı için filmi beğenmeyenleri mi ararsın.. beğendiği başka filmle kıyaslamaya girenini mi ararsın.. kendi anlayamadığı için anlayıp beğenenlere laf atanları mı ararsın..
saymakla bitmez..
Donnie Darko arşivimde hayran kaldığım kurgular arasında ilk 5 tedir diyebilirim.
bu filmi bu zamana kadar izlememek de benim tesadufumdu tipki filmdeki tesadufler gibi...en anlamli olacak zamandi..inanmak gerekiyor anlamak icin zamanin tanimsizligina ve evrenin bizim anlayamayacagimiz kadar karmasik olduguna...biliyorum gercekti
kesinlikle sıkıcı bir film değil, ancak anlamayı gerektiren bir film,ayrıca bir kere izlemeniz yetmeyebilir.gereken yerlerde iyi göndermeler yapılmış.Jake Gyllenhaalin nasıl yetenekli bir oyuncu olacağı o zamandan belliymiş:) 9/10
Donnie Darko beni en çok etkileyen iki filmden biri(diğeri de requiem for a dream)..filmi izleyeli 4 gün oluyo hala filmi düşünüyorum çalan müzikler(hele mad world)tek kelimeyle harika zaten ..ikinci defa izlemek için sabırsızlanıyorum..bu filme nasıl kötü diyebiliyolar anlamıyorum.. galiba bu kötü film diyenlerin güzel film anlayışı 3-5 görsel efekten ve bi kaç aksiyon sahnesinden ibaret bu şekilde düşünenlerde bence izlemesin..