Soğuk Dağ
4,2

süpernova-2
süpernova-2

6 Haziran 2005 tarihinde eklendi
o kadar görkemli olmasa da iyi bir film sonuçta.başrollerde çok sevdiğim iki oyunce(nicole kidman,jude law)olunca film daha izlenilir bir hal alıyor.
gokhan-lynch
gokhan-lynch

15 Aralık 2004 tarihinde eklendi
klasik demek bile canımı sıktığı için sanırım yanlış yazmışım!..
sinema
1 ziyaretçi
17 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
Aaşşkk
Rebelheart
Rebelheart

11 Ocak 2008 tarihinde eklendi
Romantik bir film çekme çabalarını sekteye uğratan en önemli sorun, filmin gerçekliğe bakışının nasıl olacağı üzerinedir. İdealize edilmiş bir hikaye anlatma peşindeyseniz, ister istemez arka planda anlatılan öykülerde gerçeklikten uzaklaşacak ve kusursuz çiftler yaratma yoluna gideceksiniz. Ama eğer tutkulu bir aşk hikayesi anlatabilmenin yanı sıra, hayatı tüm sertliği ve gerçekliği ile yansıtabilmeyi becerebilirseniz, önemli bir film çekmişsinizdir demektir. Soğuk Dağ’da olduğu gibi. Amerikan İç Savaşı sırasında Soğuk Dağ isimli bir kasabada başlayan hikaye, herşeyin başlangıcında birbirlerinden kopmak zorunda olan çiftin öyküsünü anlatıyor. Savaşın gerçekte nasıl bir şey olduğunu tecrübe ederek öğrenecek olan Inman (Jude Law) geride bıraktığı Ada için (Nicole Kidman) hayatın ne kadar kötüye gidebileceğini tahmin bile edemeyecektir. Beklenmedik olayların üst üste gelmesiyle kendini bambaşka bir dünya içerisinde bulan Ada, Otorite boşluğu sebebiyle 'yasal' haydutların kol gezdiği ülkede başka bir kadınla, Ruby ile (Renée Zellweger) yeni bir hayat kurmaya çalışacaktır. Filmin savaşa olan bakışı, kanıksandığı üzere etkilerini sadece erkek hayatında ve bedeninde göstermediği yönünde. Erkeklerin 'ülkeleri' için mücadele etmeye gittiği bir ortamda yaşama savaşına dahil olan kadınların omuz omuza verdikleri mücadele, Soğuk Dağ’ın savaş anlayışını daha iyi yansıtıyor bence. Charles Frazier’in romanından uyarlanan filmde Anthony Minghella bu ruhu tam olarak yansıtabilmek için kadınların mücadelesine erkeklerinkine oranla kurguda biraz daha fazla yer açmış. Böylece beyler cephede son sürat çarpışırlarken (yazarın sert yorumuyla ülke ya da bir hiç için), bizim gözümüz arkada kalanlarda oluyor, uçsuz bucaksız tarlalarında ve kocaman evlerinde yapayalnız, savaşın iyi ya da kötü sonuçla bitmesini bekleyen kadınlarla.. Donald Sutherland, Brendan Gleeson, Philip Seymour Hoffman gibi tecrübeli oyuncuların başrollere nazaran daha kısa performanslarla karşımıza çıktığı filmin bence en göze çarpan yardımcı öğesi Natalie Portman. 1994 yılındaki 'Leon'dan bugüne iyi bir oyuncu olma yönünde hep doğru adımlar atmış olan, ve bu aralar karşımıza 'Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith' ile çıkmaya hazırlanan oyuncu, filmde aniden karşımıza çıkıyor ve kısacık rolü ile bir mücevher gibi parlıyor. Sonuç olarak izlenecek bir film 10/8
Stanley-2
Stanley-2

1 Eylül 2006 tarihinde eklendi
Yönetimiyle, oyuncuların üst düzey performanslarıyla, çekimleriyle ve hikayesiyle(özellikle dönemi anlatış biçiminin çok iyi oluşu) hoş ama harika diyemeyeceğim Soğuk Dağ benzeri filmler içinde hatırı sayılır kalitede bir film. teması aşk diyebilcemiz olan bir film olarak süresi uzun olabilir ancak bunun yanında uzun bir yolculuğu, başa çıkılan türlü zorlukları düşünürsek hiç de uzun olmuyor film. sürükleyiciliğini sonuna kadar sürdürüyor. filme katılan ya da hikayenin bir yerinde girip çıkan ünlü ve de iyi oyuncular renk katıyor Soğuk Dağ’a.İngiliz Hasta’dan sonra yönetmenden bu tarzda iyi bir film çıkması normaldi. Soğuk Dağ’dan sonra da yine bu tarz bir film yapmasını isterdim açıkcası. çünkü gerçekten kitap kokan bu hikayesi ortalıktaki birçok aşk hikayesinden çok daha iyiydi.(7)
redoxx
redoxx

6 Şubat 2009 tarihinde eklendi
Aslında bu filmi çok uzun zaman önce seyretmeme rağmen neden şimdi yorum yazıyorum bende bilmiyorum doğrusu öncelikle filmin bazı sahnelerini beğenmedim gereksiz yere uzatmalarına ve abartmalarına rağmen yinede filmin insana yaşattığı duygu filmi izlenir hale getiriyor zaten oyuncuların göstermiş oldukları performans görülmeye değer her ne kadar film uzun olsada bence uzun olması filme ayrı bir heyecan katıyor...
fearless
fearless

25 Şubat 2009 tarihinde eklendi
Film fazla uzun olmasına rağmen izlettiriyor kendini,bence gayet güzel bir filmdi.
birakin-gitsin55
birakin-gitsin55

22 Haziran 2010 tarihinde eklendi
arsiwLik bir fiLm...
walkabout-2
walkabout-2

15 Şubat 2004 tarihinde eklendi
eski moda, bayat, her şeyden önce iki karakterin arasındaki o kıvılcıma hiç şahit olamadığımız için boşuna bir film...
snowman72
snowman72

18 Aralık 2003 tarihinde eklendi
yönetmenin İNGİLİZ HASTA adlı filmini zevkle izlemiştim.Burdan yola çıkarak oyuncu kadrosu vede senaryosuyla iyi bir film olacağını düşünüyorum.
Shattered-Glass
Shattered-Glass

27 Mart 2004 tarihinde eklendi
Cold mountaın yaz aylarından belli merakla beklediğim filmler arasındaydı.Geçde olsa yeni izleme fırsatı buldum.Film genel olarak başarılı.Filmde bulduğum tek eksiklik senaryonun durağan olması.Oyuncular her biri cok iyi, müzikler, kostüm, sanat yönetimi vs.. çok çok iyi.Film yaz aylarından itibaren oscara banko aday olarak gösteriliyordu, bende aday olacağı kanısındaydım ancak akademi filme 7 dalda adaylık vermekle yetindi.Cold mountaın’nin adaylığı master and commander’den daha fazla hak ettiği kanatindeydim hala da öyleyim.Oyunculardan nıcole kıdman yine harika yine mükemmel bir filmde nıcol olucak o film başarısız olucak ben buna pek ihtimal vermiyorum.Bir kadında olması gereken herşey onda mevcut.Kendisini yakın zamanda the birth ve stepford wiwes’da izlicez.Ayrıca yakın zamanda 2.oscarınada kavuşacaktır.Renée zelwegger ise son zamanlarda oynadığı birbirinden başarılı filmlerle adını sıkça söz ettiriyor.Filmde canlandırdığı ruby karakteriyle nihayet oscarına kavuştu.Chicago’daki performansıda cok iyiydi yalnız o yıl adaylar biribirnden iddalıydı.Oscarı bu filmle alması bence doğru bir seçim.Jude law bana geçen yıl oscar alan adrien brody’i anımsattı.O da başarılı hemde beklediğimin üstünde bir performansla.Azap yolunda’da iyiydi.Natali portman bence star wars serisinden hemen ayrılıp kendini bu tarz filmlere yönlendirsin.Filmin müziklerinin çok iyi olmasına rağmen çok az yerlerde müzik kullanılmış.'You will be my ain true love' harika bir parça keşke tamamı çalsaydı.Ayrıca scarlet tide’da duymak isterdim, anlayacağınız filmin harika bir soundtrackı mevcut.
hayalci-010
hayalci-010

26 Şubat 2008 tarihinde eklendi
Filmin ana konusu birbirini çok az tanıyan,bir kez öpüşmüş(!)savaş zamanında ayrılmalarına rağmen birbirlerine yıllarca sadık kalarak yaşayan iki gencin öyküsü.Dokunaklı bir 'aşk'hikayesi ve Jude-Nicole ikilisi harika,gerçekten sağlam film niye kötü yorumlar var anlamıyorum,olsun benden 10
lovejunkie
lovejunkie

13 Şubat 2008 tarihinde eklendi
yorumların aksine ben filmi o kadar beyenmedim.yavaş dı,çokda ii değildi.
emreavcar
emreavcar

30 Ocak 2004 tarihinde eklendi
açıkçası beklediğimden iyi çıktığını rahatlıkla söyleyebilirim. 'İngiliz Hasta' ve 'Yetenekli Bay Ripley' ile beni yeterince tatmin edememiş olan Minghella'nın 'Soğuk Dağ'ı, oldukça vurucu sekanslar barındıran bir film. Tüm oyuncu kadrosunun çok başarılı performanslar ortaya koydukları filmle Renee Zellweger'ın yardımcı kadın dalında bu kez Oscar ödülünü rahatlıkla kucaklayacağını söyleyebiliriz. Dönem atmosferini çok iyi yansıtan, etkileyici bir yapım. Kaçırmayın... (8/10)
naked-soul
naked-soul

5 Kasım 2004 tarihinde eklendi
çok muhteşem bir filmdi ve nicole güzelliğiyle büyülüyor konusu ise ayrı.çok etkileyici olmuş acaib beğendim