Ortalama puan
3,7
296 Puanlama
5
9 Eleştiri
4
20 Eleştiri
3
9 Eleştiri
2
5 Eleştiri
1
2 Eleştiri
0
4 Eleştiri
Sırala
Filtrele:
Hepsi
İzle ve unut tarzında
Michel Gondry ''Sil Baştan'' gibi bir başyapıtı sinema tarihine armağan ettikten sonra artık hangi filmi yönetirse yönetsin o film ile kıyaslanacak kuşkusuz her yeni filmi. ''Rüya Bilmecesi'' de aynı durumdan muzdarip elbette. Filmi ister istemez ''Sil Baştan'' ile kıyaslıyor zihnimiz. Filmin yeteri kadar başarılı olamamasının sebebi ''Sil Baştan'' filmindeki gibi seyircinin kendisini rahatlıkla özdeşleştirebileceği karakterleri barındırmaması bana göre. O filmde izleyici kendisini rahatlıkla iki karakterin yerine koyabiliyordu. Bu filmde ise bu pek mümkün olmuyor. Mesela Bernal'ın canlandırdığı karakter (Stephane) çok fazla uçuk, yan karakterlerin ise birçoğu aşırı derecede karikatürize. Belki Charlotte Gainsbourg'un canlandırdığı Stephanie karakteri hariç filmde elle tutulur, seyircinin kendisiyle özdeşleştirebileceği hiçbir karakter yok. Bu da filmin ''Sil Baştan'' gibi herkese hitap edebilen bir film olma şansını engellemiş. Yönetmen fazla kişisel bir filme imza atmış. Stephane karakteri yönetmenin alter egosu gibi duruyor perdede. Deneysel bir film izlemek isteyenler beklentilerini çok yüksek tutmazlarsa filmden orta sularda bir beğeniyle ayrılabilirler. Ancak belirttiğim gibi herkese hitap edebilecek bir yapıya sahip değil film.
Hem komik hem çocuksu hem de hüzünlü bir film.Rüya sahnelerinin kartonsu çocukluğu insanı güldürürken,Stephane'ın ağladığı sahnelerde hüzünlendiriyor.Gael hayranı olarak filmde iyi oynadığını söyleyebilirim.Kırık dökük aksanı çok hoş.Kederlendiğiniz bir anda izleyebileceğiniz,içinizi ısıtacak bir film..
enteresan-saçma bir yapım.adam rüyaları gerçeklerle karıştırıyor.senaryo deseniz çok eksik,çok yetersiz kalmış çoğu yerde.izlemeseniz de olur bu filmi.bişi kaybetmezsiniz.hatta zamandan kazanırsınız
izlemedım ama ızlemeyı dusunuyrm ıns ıyıdır .s
Zaman kaybı olduğunu düşünüyorum, izlemeye niyeti olanlar varsa bence vazgeçsinler.
Bilinç altının rüyalara yansıması ve gerçeğin hayallerle ilişkisi olan bir film .Aslında Gerçek zamanda karakterin kurdugu hayaler ve yaşadıgı gerçekler bilinç alına inerek rüyalara dönüşüyor. Farklı bir film. anlaşılması da o kadar zor degil.
Yaratıcı sahnelerle dolu...Tekrar tekrar izlenebilir.8/10
izlerken insanı gerçeklikten uzaklaştıran, hem sevimli ve fantastik hem hüzünlü bir film. kesinlikle izlenmeli hem de birkaç kez.
Fragmanı izlendiğinde hiç tanınmayan birini veya hiç gidilmemiş bir yeri özlemek gibi bir duyguya tutulursunuz, heveslenir izlemek istersiniz, izlersiniz beklediğiniz kadar doymazsınız &61516;
hiç bir şey anlamadım filmden.
Müthiş bir filmdi özellikle Gael García gene müthiş oynamış.Türünün tek örneklerinden :)
son yılların en iyi filmi amores perros un ,octaviosu farklı bir filmle karsımızda...
film ilginc. begenmem de en onemli faktorde cok begendigim iki filmin birinin yonetmeni (eternal sunshine ..)digerinin oyuncusu(amores perros)aynı filmde olması...Bence garcia bernali takip edin.iyi oyuncu
birde filmde fransız polisin piyano calması ilginc bir sahne.Gondry fransızlıgını gostermis ve bizim polisimizde sanattan anlar ve hatta piyano bile çalar demis :)
film ilginc. begenmem de en onemli faktorde cok begendigim iki filmin birinin yonetmeni (eternal sunshine ..)digerinin oyuncusu(amores perros)aynı filmde olması...Bence garcia bernali takip edin.iyi oyuncu
birde filmde fransız polisin piyano calması ilginc bir sahne.Gondry fransızlıgını gostermis ve bizim polisimizde sanattan anlar ve hatta piyano bile çalar demis :)
İlginç bir filim. Eşi benzeri yok. Görüntüsü güzel bazen saçma bazen komik bazen ilgi çekici. 10/7
Michel Gondrynin elinden çıkan yine kusursuz bir film.Adeta içine alıyor ve bırakmıyor film.Tekrar tekrar izlenilebilecek harika bir film.10/10
- En son Beyazperde eleştirileri
- En İyi Filmler
- Basın Puanlarına Göre En İyi Filmler