Hesabım
    Serpico
    Serpico
    Vizyon tarihi belirsiz | 2s 10dk | Biyografik, Dedektif, Dram
    Yönetmen Sidney Lumet
    |
    Senarist Peter Maas, Waldo Salt
    Oyuncular: Al Pacino, John Randolph, Jack Kehoe
    Üyeler
    4,3 209 Puanlama, 37 Eleştiri
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    1970’ler. New York’un bir suç şehri olmaktan çıkmasına henüz on yıllar var. Polis gücüne yeni katılan hipi görünüşlü genç Frank Serpico’nun, birlikte devriyeye çıktığı arkadaşlarından tek farkı şehrin entel kesiminde yaşaması ve sakal uzatması değil, kesinlikle rüşvet almaması ve dünyayı daha iyi bir yer yapacağını sanmasıdır.

    Frank’ın tutumu bir süre sonra hem sokaktaki azıllı suçluları hem de onlarla işbirliği yapan çalışma arkadaşlarını rahatsız edecektir. Kirliliğin etrafını sardığını farkettiğinde, kokuşmuşluğun uzandığı yerleri görüp dehşete kapılacak ve kendi hayatının da tehlikede olduğunu anlayacaktır.

    Watergate skandalından yeni çıkmış bir Amerika’da tam doğru zamanda vizyona giren Serpico, Baba’da epey sükse yapmış Al Pacino’ya kendini biraz daha gösterip yerini sağlamlaştırma fırsatı da vermiş bir film.

    Öneriler

    Son Haberler

    Haftanın DVD'leri Raflarda Yerini Aldı
    Haberler - Sektörden
    23 Temmuz 2014 Çarşamba

    Oyuncular

    Al Pacino
    Rolü : Frank Serpico
    John Randolph
    Rolü : Sidney Green
    Jack Kehoe
    Rolü : Tom Keough
    Biff McGuire
    Rolü : Inspector McClain

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    Ugur Tazegül
    Ugur Tazegül

    Takipçi 672 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    5 Ocak 2017 tarihinde eklendi
    Dürüstlüğün Gerçek Hikayesi Kariyerinin ilk yıllarında, müthiş filmlerde oynamayı başarmış bir adam, Al Pacino. Çağın büyük karizması, büyük usta Sidney Lumet'in polisiye filmi önüne geldiğinde tereddütsüz kabul etmiş. Ve gerçek anlamda da kariyerinin en iyi performanslarından birisini ortaya koymuş. Evet, her iki New York Suç Teşkilatı filminde rol alan (The Godfather, Serpico) Al Pacino, bizim istediğimiz ...
    Devamını oku
    rudeonerudeone
    rudeonerudeone

    Takipçi 1.698 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    28 Aralık 2018 tarihinde eklendi
    Al Pacino'nun neden gelmiş geçmiş en iyi aktörlerden biri olduğunu tek başına gösteren bir film. Gerçek olaylardan uyarlanması ve her ülkede bir şekilde yaşanan yozlaşmalara değinmesi filmi ilgi çekici kılıyor. Ortalarda biraz tempo düşse de sonra tekrar toparlıyor. 70'li yılların klasiklerinden.
    kalpsiz
    kalpsiz

    Takipçi 252 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    2 Mayıs 2009 tarihinde eklendi
    Yozlaşmak, adaletsizlik, kokuşmuşluk... Ve bunların arasında erdemlerini korumaya çalışan bir polis Frank Serpico.. Al Pacinonun filmde kendisi ile mükemmel bir şekilde kendisini bütünleştirdiği bir rol. Herkesin izlemesi gereken değerli bir film.
    delicewatt
    delicewatt

    Takipçi 244 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    7 Ekim 2006 tarihinde eklendi
    bu filme az yazmışım harikadır bu film harika.

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Ölmeden Önce İzlemeniz Gereken 1001 Film (1970-1985)

    Yapım, "Ölmeden Önce İzlemeniz Gereken 1001 Film" listesinde yer alıyor.

    Teknik bilgiler

    Ülke İtalya, ABD
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 1973
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 1 başlık
    Bütçe -
    Dil İngilizce, İtalyanca, İspanyolca
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Yorumlar

    • UGUR-TAZEG?L
      Dürüstlüğün Gerçek HikayesiKariyerinin ilk yıllarında, müthiş filmlerde oynamayı başarmış bir adam, Al Pacino. Çağın büyük karizması, büyük usta Sidney Lumet'in polisiye filmi önüne geldiğinde tereddütsüz kabul etmiş. Ve gerçek anlamda da kariyerinin en iyi performanslarından birisini ortaya koymuş.Evet, her iki New York Suç Teşkilatı filminde rol alan (The Godfather, Serpico) Al Pacino, bizim istediğimiz çizgiden fazla uzaklara gitmiyor. Bu sefer iyi polis, dürüst polis, sadece dedektif olmak için çabalayan bir polis.. Önünde Corleone ailesindeki imkanlar kalmamış. (Neden açtıysam bu konuyu) Aykırı, hippi, gay olmakla suçlanan, öğrenirken öğreten bir polis. Bütün silah arkadaşları rüşvet peşinde milletin kasasını yalarken, onun yaptığı tek şey önüne gelen yeşilleri elinin tersiyle itmek."Al Pacino Karizması" 'na bir örnek.Sidney Lumet, Amerika'nın kirli donlarını kendi sinemasının her tarafına asmakta usta birisi. Onun filmlerini izlerken elbet ciddi göndermeler göreceğimizi bilerek izliyoruz. Adalet sistemine, suç sistemine, sokaklara, rüşvet yiyen polislere, kokuşmuş medya sistemine, aile düzenine büyük bombalamalar yapabilen bir yönetmen(di). Toprağı bol olsun. Hala bir filmini bile görmedim diyen varsa, kafadan bu filmle başlayabilir.Dedektif olabilmek için her yolu deniyor.Polisiye filmlerinin hepsi birbirine benzer aslında, asıl mesele benzerlikleri nasıl saklayacağınızdır. Bir kitaptan uyarlama olan, gerçek bir hayat öyküsünden yola çıkılarak yapılan bu harika filmi kaçırmayın, asla da yılına aldanıp izlememezlik yapmayın. Biliyorum ben, 90'ların filmlerine bile eski film yaftası vuranları. Serpico'nun köpeğine, şapkalarına, sakalına, evine hayran kalacaksınız. Al Pacino'ya büyük saygılar, resmi bir oyunculuk senfonisi var filmde.Uzun oldu, kısaca kaçırmayın. Ve asla da Training Day, LA Confidental gibi diğer başyapıtlarla da kıyaslamayın. Akıllı sinemasever, akıllıca farkları anlayacaktır. 10 ÜZERİNDEN 8.7
    Back to Top