bu filme kötü diyenler ya da hiçbirşey anlatmıyo diyenler gidip bence özcan deniz ve mahsun kırmızıgül dizileri izlesinler bu kadar sert bi medya sistem eleştirisi ve insanların çocukluk dönemlerinde maruz kaldıkları şiddetin onları büyüdüklerinde nasıl bi pisikopat kişişiğe büründüreceğini ve bu pisikopatlaşma sürecine medya ve onu yöneten sistemin nasıl tuz biber ekeceğini bu filmde son derece sert bi şekilde görüyoruz hernekadar oliver stone yönetmeni olsada film tarantino'nun etkisinde ve tarantino da bu işi biliyo kardeşim film oldukça güçlü hem oyunculuklarda sağlam ne diyelim iyi seyirler
Filmi izledikten sonra sinekleri bile öldürmeyen bir insan olarak 2 adet kocaman,kanlı canlı sineğe pat küt geçirip ardından da HA HA HA HAAA diyegıcık bi kahkaha attım.Sonradan anladım ki acayip gaza gelmişim ve hıncımı sineklerden almışım.Bu filmi anneme izletsem annemin tepkisi ne komik olurdu ha. Bu arada film çok çok güzel,güzel olduğu kadarda manyakçaydı.İki fazla zeki insan buluşunca(Tarantino-Stone) böyle insanın kafasına DANK diye vuran ve afallatan garip bişey çıkıyo heralde.Film çok güzel ama o kızılderili ölmemeliydi gerçekten :)
galiba oliver stone un kedine ait bir tarzı,bir sinema dünyası var. Bu film hakkında yapılan onla övgüden sonra filmi izledikten sonra açıkçası büyük hayal kırıklığına uğradım. Simgelere değinmiş deniyor,bence film sıradan bir amerikan filmi olmaktan öteye gidemiyor.Oliver Stone hep böyle yapıyor.. bir film çekiyor ve binlerce insan filmin arkasından konuşup duruyor,bir şekilde reklamı yapılıyor ve kesinlikle çok tutuyor.. ilginç
quentin in filmin kahramanlarının karakterlerini derinlemesine anlatmadığı için eleştirdiği oliver stone un filmi, çok etkileyici bir yapım, quentin in senaryosunu verdiği sonradanda beceremediği eletrisi getirdiği bu film hakikaten vurucu bir film.insanoğlunun İD duygusunun bir şablonu gibi.tarantino yada stone da tebrikler.(belki quentin tekrar çeker bu filmi, iyide olur aslında bir de onun sunduğunu izlemek çok iyi olur)2 ustaya da saygılarımla!
film boyunca mickey ve mallory karakterlerinden nefret ederek izledim. biri bunları ne zaman gebertecek diye sinir krizlerine girdim ama sonu beklediğim gibi bitmedi. ilginç bir sonla biten film izlemeye değer.
Hikaye şöyle başlıyor. Q.Tarantino, Oliver Stone için bir film senaryosu yazıyor. Oliver Stone ise ortaya çok sağlam bir baş yapıt çıkarıyor. Ama yönetmenlik anlayışı ve yorum bağlamında Tarantino ' nun senaryosunu baştan sona değiştiriyor.Film büyük yankılar uyandırıyor ama Tarantino durumdan hiç hoşnut olmuyor. O günden beridir Stone'la aralarında soğuk rüzgarlar esiyor. Filme gelince. Film popüler kültür eleştirisini en postmodernist açıdan ele alıyor. Medya'dan tutun da, medya ya çanak tutan halka kadar hepsi ironik bir biçimde işleniyor. (Özellikle Julliet Lewis'in canlandırdığı karakterin aile ortamı, tam bir show) Film de kullanılan metaforlar almış başını gitmiş adeta. Özellikle siyah beyaz sahneler (JFK filminden alışık olduğumuz bir durum) ve yer yer anime kullanımı filmi estetik değerlerin ziyafetine dönüştürüyor.Woody Harrelson ve Julliet Lewis oyuncululuklarına diyecek yok, hele bir de Tomy Lee Jones'un kusursuzluğu da eklenince, ortaya çok kaliteli bir sonuç çıkıyor. Film tamamıyla bir yönetmen harikası!
metalchesh sana katılıyorum. aynı sınıfta olmamızdanmıdır bilinmez :) ama gerçekten de doğru söylemişsin. bu filmi kötüleyenlerin eisenstein ın kurgu stilini iyi bilmesi gerekir. bu stili kavradıklarında acaba aynı görüşte mi olacaklar çok merak ediyorum
çok güzel ve şiirsel bir akışı vardı. j lewis'ın dişi olduğunu fark ettiğim bir filmdi :) özellikle aralarda çizimlerin girmesi çok tatlı bir hava vermiş.
Adeta bir vahşi hayvan gibi öldürmeye doğuştan programlanmış birer katil doğanlardır. Birer seri katildirler bu iki manyak, psikopat aşık…böyle bir partnerle bunu isterdim..
berbat bir film, üniversitede arkadaşlara izlettirmek için almıştım, filmin sonunu tamamlayamadık, tamamen rezaletti, izleyenler ne anladı anlamıyorum...