Gözümde sıfır olan birşey. Bakın film demiyorum dikkatinizi çekerim. Nerede aynı yönetmenin Yaralı Yüzdeki kurgu performansı, vuruculuğu nerde. Nerede Tarantinonun diğer senaryolarındaki inceliği. Bu filmde sadece içlerindeki şiddet duygusunu açığa çıkartmışlar ve film tamamen bir saçmalığa dönüşmüş. Kameranın önüne iki tane kendini bilmez, neye aşık olduklarını bile bilmeyen, anasını babasını öldürmüş, sokaktan geçen sıradan insanları bile gözünü kırpmadan katleden karakter koymuşlar, film diye yutturmaya çalışıyorlar. Bu mu? Bu mudur Allah aşkına bu mudur ?
Bu filmin neresi 8,5 puani hakediyor anlayamadim, imdb de 6,6 yi zor almis bir film. Ne zamandir izleyecegim diye tutuyordum bir kenarda, izledim ve degdigini söylemem. Siradan bir aksiyon filmi izlesem de ayni miktarda haz verirdi... A Clockwork Orange a benzetilmeye çalisilmis, basarisiz bir film.. ( 6/10 )
izlediğim en berbat filmler arasında ilk 10a girer..inanılmaz girintili-çıkıntılı, yanar-döner ciddiyetten uzak, şapşal bir film..ve inanılmaz abartılıyor..
filmi beğenenlerin elbet bir bildiği vardır.ancak ben filmi hiç beğenmedim.adeta iğrenç bir filmdi.dediğim gibi beğenenlerin bir bildiği vardır ve saygı duyuyorum onlara ama,benim izlediğim en berbat filmlerden biriydi.
Seyrettiğim en kötü filmler listesinde ilk sıraları zorlayan bir film . Bazı arkadaşlar filmin toplum eleştirisi yaptığından ve psikolojik bir derinliği olduğundan söz etmişler. Belki doğru olabilir fakat işleniş öylesine kötü ki tahammül sınırlarını zorluyor . Şiddetin meşrulaştırılması ve bunu sinema diliyle gerçekleştirmek bir çok kişiyi rahatsız etse de şayet bu başarılırsa yönetmenin dehası ve sinemanın ne kadar güçlü bir silah olabileceği fikri güçlendirilmiş olur . Bu mesaj kaygısı taşıyan izleyiciler için şiddeti yada toplumun normlarına aykırı gelen durumları özendirdiğinden ötürü bir tehdit olarak kabul edilebilir. Ama benim bu filmi eleştirirken böyle bir kaygımda yok. Zaten bence sanatın her dalı için eser mesajı ile değil , niteliği , bizde uyandırdığı etki ile değerlendirilmelidir. Film bunların dışında medyaya da saldırmıyor değil fakat bunu öylesine inandırıcılıktan uzak yapıyor ki seyrederken böylesine kötü bir film yaptığı için ben Oliver Stone adına utandım . Garip ve tuhaf bir dürtü ile bu rezaleti görmemek için filmi kapatmak istedim . Seyirciyi aptal yerine koyan(Mesajı gözümüze sokarak) ve eline yüzüne bulaştırdığı mesaj kaygısı ile medya eleştirisini de ayaklar altına alan komik , çocukça ,sahte ve basit bir filmdi.Son olarak Tarantino’nun kendi senaryosunu böylesine gerçeklikten koparıp komik bir film haline getiren Oliver Stone ile kanlı bıçaklı olduğunu ve bir daha hiçbir filmde ortak çalışmama kararı aldığını da küçük bir not olarak düşürmek isterim. Tarantino’dan ötürü gözü kapalı bu filme hayranlık duyanlar tekrar düşünsünler ... Puanı : 1/10
berbat bir film, üniversitede arkadaşlara izlettirmek için almıştım, filmin sonunu tamamlayamadık, tamamen rezaletti, izleyenler ne anladı anlamıyorum...