rudeonerudeone
1.698 değerlendirmeler
28 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
tam bir hayalkırıklığı!bu kadar beğenilmesini anlamadığım filmlerin başlarında geliyor.miyazakinin bence en kötü filmi,en zevksiz film,,bir iki sahne haricinde çok sıkıcı,mantıksız,bağlantısız vs.kalitesiz bir anime bana göre.totoro,mononoke veya howl çok çok daha iyi.tüm dünyaca beğenilmiş bir film fakat ben öneremeyeceğim.tabii ki görmek lazım fakat görmesem de olurmuş,gereksiz buldum.bu arada filmi anlamadığımı falan düşünmeyin sadece miyazaki eserleri arasında ruhların kaçışı çok zayıf geldi bana.ayrıca ingilizce seslendirmese chihironun sesi inanılmaz sinir bozucu.
IMDB listesinde üst sıralarda olduğu için yıllardır büyük bir merakla izlemek istediğim bir filmdi.O merakın karşılığında aldığım şey sadece hayal kırıklığı. Burada ki ve başka sitelerde filmi beğenenlerin hayal gücü filmin yönetmeninden aşağı kalır değil.Çünkü filmde gizli!! mesajlar bulmakta üstlerine yok.
Animasyon pek sevmem ve sanrm bu nedenle etkilenmedim.. bu tr ilgi alanma ok fazla girmedii iin ar eletiriler yapmyorum ama yle bir durum var.. bu film, ne tam olarak bir animasyon ruhu ve ocuksuluuna sahip ne de bir dram filmi zellikleri tayor.. ikisi de olamam.. ortada kalm gibi geldi bana.. 4/10
filme baya bir kafa patlatmak lazım büyüklerin bile anlamasında zorluk çektiği bir anımasyon olmuş biraz karışık 100/1000 hayal gücüyle yapılmış ve tan japon animesi olmuş onların dizi animelerine şöle bir bakarsanız aslında bunun daha mantıklı olduğunu görürsünüz 10/4
Tek diyebileceğim, Hayao Miyazakiyi tanımayanlar ve eserlerini izlemeyenler özellikle de Ruhların Kaçışını izlemeyenler çok şeyi kaçırıyorlar hayatlarında.
dönüp dönüp tekrar ve de hiç sıkılmadan izleyebileceğim, sevimli karakterleri
(hele o küçük sevimli islerin, chirionun onlardan birinin kömürü taşımasına yardım ettiğini gördüklerinde kendilerini taşıdıkları kömürün altında bırakıp cihiroya kendilerini acındırmaları, bi de cihiro nun ayakkabılarını getirerek ona olan sevgi ve bağlılıklarını gösterdikleri sahne yok muydu bittim resmen, bu arada cadının oğlu bile fareye dönüşünce ne sevimli olmuştu ya :)) )
, orjinal hikayesi, harika çizimleriyle tam bir görsel şölen.
Ya delimisiniz nesiniz, bu tarzdan hoşlanmaya bilirsiniz ama bu tarzdan hoşlananlar için en iyisidir. Böyle birşey yok ya efsane çizimler, hayal gücü harika. Bence gelmiş geçmiş en iyi Anime Spirited Away.
filmi bende beğenmedim ama genel olarak anime parçası falan diye animeleri kötülüyen arkadaşlar bu filmi tüm animelere değer biçmesin zaten animelerin filmlerinden çok tv serileri güzel oluyo film olarak sadece ateşböceklerinin mezarını çok beğendim miyazakinin kiler biraz çocuk işi kalıyo ama dediğim gibi sonuçta her film güzel olmadığı gibi her animede güzel olcak diye bir şey yok
Hayal gücüne hayran kaldım diyecek kadar yaratıcı bulmadım açıkçası. Fakat yine de güzeldi, hoşuma gitti. Ama en çok Hakunun ejder hali çok güzeldi renkler filan harikaydı bakmaya doyamadım ellerine sağlık :D