Türk sineması adına önemli bir dönüm noktasıydı Vizontele,teknik açılardan daha önce hiçbir filmin ulaşamadığı imkanları ve meziyetleri vardı,özellikle görüntü yönetimi ve kurgu alanında son derece başarılı olduğunu söyleyebilirim,içerdiği temalara gelirsek.Tiyatrodan gelme Yılmaz Erdoğan ve kadronun geri kalanı,başarılı bir oyunculuk sergilemesine karşın,filmdeki yan karakter fazlalığı istenilen şeyin tam anlatılamamasına ve olay örgüsünün kopuk olmasına yol açmış,bu bir taşlamamı,bir dönem filmi mi,televizyonun hayatımıza olan etkisi ve yaşattığı değişim mi,bir aşk öyküsü mü karar verilemediğinden,bu öğelerin hiçbiri ağır basıp senaryoyu toparlayamıyor,ama oyuncuların sempatikliği,güzel yazılmış diyaloglar ve nefis çekimler bunu birazcık unutturuyor,yine de film o parçalanmış skeçler havasını tam atamıyor üzerinden.bence filmin en büyük meziyeti bizden olanı,deforme edip bozmadan(pekçok tv dizisinin yapdığı gibi)samimi ve naif bir dille bize yansıtması,sırf bu bile onu keyifli bir seyirlik yapmaya yetiyor,keşke Erdoğan senaryo aşamasında daha derli toplu bir film çıkarsaymış da biz de daha iyi bir film izleseymişiz,çünkü bu imkanlarla oscar için yarışan ulusal bir film çıkabilirmiş,ama bu fırsat kaçmış,orjinal ve özgün konsepti,teknik alandaki başarısı ve oyunculuklarıyla Vizontele sinemamızın iyi örneklerinden,ama "işte bu"diyebileceğimiz bir film değil ne yazık ki.Saygılar.
film için yılmaz erdoğana ne kadar teşekkür ediyor onu ne kadar takdir ediyorsak daha fazlasını yaptıkları müzik için kardeş türküler hak ediyor bence...
Vizontele çok kötü bir film. Ard arda skeçlerden oluşmuş bir film. Senaryo yazmayı öğrenemiyor bizimkiler bir türlü. Neyse ki bir kaç iyi örnek var.Bence Türk Sinema tarihinin gördüğü en iyi film Muhsin Bey'dir. Bu dünya çapında bir filmdir. Senaryo harikasıdır. Vizontele bu filmin yanından bile geçemez. Mizahla dramın kardeşliğini görmek öğrenmek isteyen bu filmi seyretsin de boyundan büyük laflar etmeyi bıraksın.
YILMAZ ERDOĞAN'IN YEŞİL ÇAM ADINA ÇOK BÜYÜK BİR SENARİST OLDUĞU DÜŞÜNÜYORUM.KENDİSİ GÜLDÜRMEYİ-EĞLENDİRMEYİ VE EN ÖNEMLİSİDE ÜLKEMİZİN TOPLUM-SİYASİ SORUNLARINI ÇOK İYİ DİLE GETİRİYOR TİYATRO VE FİLMLERİNDE. BÜTÜN BUNLARIDA ESKİ YEŞİL ÇAM'IN TADIYLA YAPIYOR.SERİNİN ARTIK KLASİKLEŞECEĞE BENZEYEN KAYDEĞER BAŞARI YAPAN VE HEM ÜLKEMİZ İZLEYİCİSİ- ÜLKEMİZ ELEŞTİRMENLERİ HEM DE YUTDIŞI ELEŞTİRMENLERİ-İZLEYİCİLERİ TARAFINDAN OLDUKÇA OLUMLU TEPKİLER ALDI.AMA BENİMDE İÇERİSİNDE DAHİL OLDUĞUM HERKESİNİN GENEL ELEŞTİRİLERİNDEN BİRİ VİZONTELE'NİN İLK BÖLÜMÜNE ORANLA BU DEVAM SERİSİNİN GÜLDÜRÜSÜNÜN DAHA AZ OLDUĞU.BU SFER SİYASİ VE DUYGUSAL YÖNÜ ÇOK AĞIR BASAN BİR YAPIM OLMUŞ.AMA SİNEMA SALANUNDAN SON DERECE İNSANCIL DUYGULARLA AYRILACAĞINIZ BİR GERÇEK.BEN FİLME ****(İYİ)NOTUNU VERİYORUM.
Tuuba’nın bu kadar iyi olacağını tahmin etmiyordum.harika olmuş diyemiyecem ama yine de zevkle izledim(hele ki son zamanlardaki türk filmlerini göz önüne alırsak).kalite bir türk filmi.ilkinden çok farklı, bu nedenle çok beğendim
SELAMLAR. UZAK FİLMİ FRANSADA 14 OCAKTA GÖSTERİME GİRDİ TAM 49 SALONDA (TÜRKİYEDE 6 SALONDA OYNAMIŞTI.) İLK HAFTA 230.000 DOLAR HASILAT İLE 17. SIRADA .BU ÇOK BÜYÜK BİR BAŞARI DAHA ÖNCE HİÇBİR TÜRK FİLMİ FRANSADA BÖYLE BİR BAŞARI ELDE ETMEDİ.(YANILIYORSAM LÜTFEN MESAJ ATIN) BEN TÜRK FİLMLERİNİN SADECE ULUSAL DEĞİL, ULUSLARARASI ALANDA DA BAŞARILI OLMASINI İSTİYORUM, BU NEDENLE UZAK FİLMİNİN BAŞARISI ÇOK ÖNEMLİ SANIRIM ŞUBAT AYI İÇİNDE A.B.D.'DE GÖSTERİME GİRECEK ORADA DA BAŞARILI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM DARISI DİĞER TÜRK FİLMLERİNİN BAŞINA. MEDYANIN YURT DIŞINDA GÖSTERİLEN TÜRK FİLMLERİ İLE İLGİLİ HABERLERİ ES GEÇMESİ VEYA çOK AZ DEĞİNMESİ DE KENDİLERİNİN AYIBI BEN HİÇBİR GAZETEDE UZAK FİLMİNİN BAŞARISINI OKUMADIM. BU BİLGİYİ DE İNTERNET ÜZERİNDE YABANCI KAYNAKLARDAN ÖĞRENİYORUM.
Bu filme bu puan!! Gercekten haketmiyor,en az 8 olmalı,sanırım insanlar ideolojik yaklaşıyor filme,ama ideoljik yaklaşılsa bile yine de filmde kimseye batacak bişey yok.Olsa olsa önyargılardan..80 darbesi çok güzel eleştirilmiş.Daha da önemlisi bu kuru propaganda ve sloganlarla değil,çok sıcak akıcı ve eğlenceli bir senaryoyla yapılmış.İnsanın ruhuna dokunan çok sahne var,bence sinemamızın belli başlı filmlerinden.Son olarak Yılmaz Erdoğan bu filmden sonra ciddi bişey ortaya koyamadı.Vizonteler bi nevi kendi hayatını konu alıyordu,acaba anlatacak bişeyi mi kalmadı artık? Keşke seviyeyi düşürmeden böyle yapımlara devam edebilseydi..
Mart tarihli haberlerimizde Erdoğan''ın Amerika''ya gittiğinden ve Vizontele''nin belki yurtdışında da vizyona gireceğinden bahsedilioooooorrr... Ne dersiniz, sizce dışarda ilgi görür mü???
bu film bence o dönemin ne kadar aptalca şeylerden dolayı bu duruma geldiğimizi gösteren en güzel filmdir ve türkiyede çekilen ilk 10 film içinde yerini alması gerekir