teomansonmez
5 Şubat 2005 tarihinde eklendi
YILMAZ ERDOĞAN'IN YEŞİL ÇAM ADINA ÇOK BÜYÜK BİR SENARİST OLDUĞU DÜŞÜNÜYORUM.KENDİSİ GÜLDÜRMEYİ-EĞLENDİRMEYİ VE EN ÖNEMLİSİDE ÜLKEMİZİN TOPLUM-SİYASİ SORUNLARINI ÇOK İYİ DİLE GETİRİYOR TİYATRO VE FİLMLERİNDE. BÜTÜN BUNLARIDA ESKİ YEŞİL ÇAM'IN TADIYLA YAPIYOR.SERİNİN ARTIK KLASİKLEŞECEĞE BENZEYEN KAYDEĞER BAŞARI YAPAN VE HEM ÜLKEMİZ İZLEYİCİSİ- ÜLKEMİZ ELEŞTİRMENLERİ HEM DE YUTDIŞI ELEŞTİRMENLERİ-İZLEYİCİLERİ TARAFINDAN OLDUKÇA OLUMLU TEPKİLER ALDI.AMA BENİMDE İÇERİSİNDE DAHİL OLDUĞUM HERKESİNİN GENEL ELEŞTİRİLERİNDEN BİRİ VİZONTELE'NİN İLK BÖLÜMÜNE ORANLA BU DEVAM SERİSİNİN GÜLDÜRÜSÜNÜN DAHA AZ OLDUĞU.BU SFER SİYASİ VE DUYGUSAL YÖNÜ ÇOK AĞIR BASAN BİR YAPIM OLMUŞ.AMA SİNEMA SALANUNDAN SON DERECE İNSANCIL DUYGULARLA AYRILACAĞINIZ BİR GERÇEK.BEN FİLME ****(İYİ)NOTUNU VERİYORUM.
İyi hoş film ama hani beni pek kesmedi ama finali gayet hoştu(İşte gidiyorum çeşm-i siyahım)Cem Yılmaz’ın Hamam sahnesi dışında filmde pek gülemedim...
Tuuba’nın bu kadar iyi olacağını tahmin etmiyordum.harika olmuş diyemiyecem ama yine de zevkle izledim(hele ki son zamanlardaki türk filmlerini göz önüne alırsak).kalite bir türk filmi.ilkinden çok farklı, bu nedenle çok beğendim
bence ilki kadar iyi,sadece ilk film komedi ağırlıklıydı bu filmde ise yer yer dönemin koşullarıyla ilgili espriler var.filmi izlerken yılmaz erdoğan'ın türk sineması için büyük bi kazanç olduğunu gördüm.umarım böyle devam eder
Beklediğim hiç birşeyi bulamadım demeliyim. aslında insan kendini şartlandırıyor, "yönetmen Yılmaz Erdoğan ise güleriz" şeklinde ama komedi filmi yapacak diye bir şart yok. Film çok bariz bir sıradanlığı anlatıyor. Yılmaz erdoğandan daha iyisini ummuyordum zaten ama yinede gittiğime değseydi bari. Neyse bir kez daha karar alıp artık Türk filmlerine gitmemekte ısrar etmeliyim herhalde. Tek iyi yaptığımız iş komediydi, artık onuda yapamıyoruz.
filme pazar günü gitim ne yalan söleyim ilk filmdeki kaliteyi bulamadım ama güzel seyre değer ancak cem yılmazın eksikliği bariz hissediliyor ayrıca filmin siyasi yönüne hiç gerek yoktu diye düşünüyorum
Filmin açılışını çok sevdim ama devamında aynı sinemasal başarının devam etmediğini düşünüyorum. Bunun nedenide Yılmaz Erdoğanın, bir tiyatro oyunları yazarı ve yönetmeni olarak sinemaya kendini tam olarak adapte edememiş olmasından kaynaklanıyor. Film sosyal açıdan bir çok olayı anlatmak istemiş ama sanki hepsi bölüm bölüm parodiler olarak kalmış, hem olaylar hemde karakterler bir birine tam olarak bağlanamamış. Ama film tüm bu eksiklerine rağmen sıkmadan izleniyor ve sonu itibariyle de popüler filmlere göre farklı bir yerde durduğu kesin.