Yapılmış en iyi Türk filmlerinden biri, komedi ile dram iç içe geçerek mükemmel bir şekilde harmanlanmış. Tekrar tekrar izlenebilecek bir yapım. Demek ki yapınca oluyor, Türk sinemasında böyle kaliteli filmler çoğalsın isterim.
Yılmaz Erdoğan ilk Vizontele filmi için 'Anlatacağım şeylerin önsözüydü. Şimdi giriş bölümünü anlatıyorum' diyor. Ve 'daha gelişme ve sonuca çok var' diyerek yeni filmlerin müjdesini veriyorgüzel filmdi...
İlk filmden çok daha güzel,ama ilk filme de bağlı müthiş bir devam filmi...Yılmaz Erdoğan mükemmel bir senarist,bu bir gerçek,bu film modern türk sinemasının en iyileri arasında.Gülmek için izlerseniz,hiç beğenmezsiniz.Ama şöyle hafif bir yakın tarihi bilginiz varsa, bir sinema filmi nedir biliyorsanız,bayılırsınız bu filme.Bir kere açılış sekansı müthiş,80 darbesi sonrası okulda tatiliniz nasıl geçti çocuklar ?sorusu bütün filmi anlatıyor zaten.Sevdiğim replikler: - devrim yapacaklarımış...e yapıldı zaten !?- sosyalizmi getireceklermiş...yahu iyi birşey olsa niye getirmesin devlet ?x-her iyi şeyi getiriyormu devlet?-çok pahalı değilse neden olmasın ?.Yapmak istedikleri şeylerin yasadışı olduğunu biliyorlardı,ama yapmak istedikleri hiçbirşeyi yapmamışlardıİşte gerçek bir türk filmi,yabancı filmlere özenmeden,kendi diliyle,kendi halkının hikayesi...10/10Filmi beğenmeyenlere benden bir tavsiye;bir kez daha izleyin ve bu sefer yaşadığınız yeri düşünün.
Şunu içtenlikle söylüyorum son yıllarda yapılmış olan en iyi Türk yapımlarından biri. Senaryosu ve oyuncu karakterleri çok ama çok iyi. Hani kalkıp desek ki şu son yıllarda sizde iz bırakan yerli yapımlar hangisidir mutlaka her 10 kişiden 7-8 i bu filmi söyleyecektir. Ve en güzel tarafı da bu filmdeki bazı diyalogların halen bugün de kullanılmasıdır. Bu puanı nasıl hak ediyor anlamıyorum. Ne diyelim renk-zevk-kek meselesi. Bence 10/10(tabi daha iyileri yapılmadığı için)
Şu ana kadar yapılmış en iyi ilk 5 türk flminden biri bana göre...Güldürmeyi ve hüzünlendirmeyi bu kadar sıcak nasıl işledi başka bir yönetmen,oyuncu,set işçisi...?10/10
doğuda televizyon gelme kurulma vs hikayesi.. Türk sinema tarihinin dönüm noktası filmlerinden. Eğlence drama komedi aşk.. Hepsi var filmde. Oyunculuklarda muhteşem tenpo sürükleyicilikde harika.. On numara beş yıldız yılmaz erdoğan filmi.. Brava
hayatımda girdiğim ilk sinema filmi tabi o zamanlar 5,5-6 yaşındaydım filmin yarısında girmiştim babamla ben ve tabi o zamanlar aklımda kalan tek sahne çocuğun damdan düşüp ayağını kırması 10/10
köy eşrafınca deli ama belkide köyün en zeki bi taraftan da en saf en temiz adamı deli emin gibi bi karakterin türk sinemasına kazandırılması açısından we bunun yanı sıra 70li yıllarda insanların telewizyonla tanışmasıyla süre gelen olayları anlatması açısından son derece başarılı bi filmdir!!!!!yılmaz erdoğan'ın kelimeleri kullanmadaki üstünlüğü bu filmde kahkahalar eşliğinde görülmektedir ki bu kahkahalar filmin sonuna doğru hüzüne çewirir kendisini!!!!oranın insanları gibi nasıl elde bi wizonteleyle toprağa gömerse acısını filmde aynı şekilde yüzde bi gülümsemeyle o hüznü içimize gömer!!!!!!!
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.