srcnern
28 Ocak 2008 tarihinde eklendi
beklediğimin çok çok üstünde.. mükemmel dediğinz bişey vardır ya hep.. işte bu mükemmelin kendisi.. izlemeyen hayatında büyük kayıplar yaşamış demektir..
beni çok etkiledi.çok güzel bir film.belki de yaşadıklarımdan dolayıdır çünkü filmde hatıralar sılınırken ınsanın kendı ıc hatıralarını aklına getırıyor ve ınanılmaz bır duygu yaşatıyor.ve insan 'keşke' demeye başlıyor.ben 10 uzerınden 10 verdim.
eğer sevgilinizle yeni ayrılmış falansanız katiyen izlemeyineğer problemleriniz varsa mutlaka birlikte gidinhayatımın filmlerindendir...süper süper süper....
"40 yaşımdayım ve yaklaşık 30 yıllık sinema izleyicisiyim. Ama ben sinema adına demekki hiç bir şeyden anlamıyorum" :)............... abi sen demekki 30 yıldır sinemadan birsey anlamıyorsun.bu filmi komedi filmi olarak alıpta izlemeniz yanlış zaten.bu film tamamen duygusal;)özellikle birbirini çok seven sevgililerin izlemesi gereken bir başyapıt diye düsünüyorum.unutamayacagım birkaç filmden birtanesi "sil baştan"....
Bir film bu kadar mı mükemmel olur..Jim Carrey ve Kate Winslet'ın performansları harika ikisi de yani o kadar oturmus ki roller içine giriyorsunuz filmin hele ki benzer bi ilişki sizde yaşamışsanız..Keşke diyorsunuz böyle bir şey (hatıra silinmesi)gerçek olsa..Ertesi sabah uyandığınız da onu hatırlamıyorsunuz ve bir şekilde tekrar karşılaşma ve de içine atılmış,ilişki devam ederken söylenmemiş gerçek ve bir o kadar doğal mükemmelliği olan itiraflar..Harika repliklerle dolu diyaloglar..
Hayatımda izlediğim en iyi aşk,romantizm ve de benim için bilinçaltı filmi..
Kaçırılmaması gereken bir baş yapıt..Eğer izlemediyseniz, bir sinemasever değilsinizdir..Eğer izlemediyseniz hiç bir şeyi bu kadar yoğun yaşamamışsınız demektir..
Güzel bir filmdi Jim Carrey sadece komedyen olmadığını kanıtlamış oldu. Sonuna kadar izlemeniz gerek. Sıkılıp bırakmayın derim. Biraz karışık ama adamın mücadelesi izlenmeye değer. Çocukluğuna gittiği bölüm çok komikti. Nasıl diyor masanın altına girmiş annemin beni kucağına almasını istiyorum. Çok garip diyor. Filmi biraz Robin Williamsın aşkın gücü isimli filmine benzettim.
hayatınızda hani yapıp yapıp tekrar düzene girdiğiniz eylemler olur ya. İşte bunun için bir filminiz kitabınız ya da oyununuz vardır. Ya da okuduğunuz bir yazı. Sil Baştan da benim için öyle. Ne zaman canım sıkılsa eski hatalrımı hatırlasam ya da yapmak isteyip de başaramadığım şeyler olursa direkt sarıldığım can simitlerimden en önemlisidir. Harikulade bir film, Jim Carrey üstadımızsın..
Harika bir film gerçekten 10 üzerinden 10.Ama Jim Carry'nin bu kadar güzel oynayacağını hiç düşünmezdim.Çünkü onu hep gülerken gördüm burada çok üzgün ama.
Izledıgım en guzel,en tatlı fılm.Turkıye de vızyona gırmeden 2 yıl once dvdlerı dolasıyordu ortalıkta.Fragmanından ve muzıklerınden cok basarılı bır fılm oldugunu anlayıp vızyondan once ızlememek ıcın ınat etmıstım,ıyı kı de oyle yapmısım su ana kadar 6 kez ızledım ve her canım sıkıldıgında mutsuz oldugumda ızlemek ıstedıgım bır fılm.Hıc tereddutunuz olmasın cunku severek,eglenerek ve yerlerınde olmak ısteyerek ızleyecegınız bır fılm.Şiddetle tavsiye ediyorum.Favori filmim-10
film de jim carrey ve kate winslet izlemiyosunuz siz,sakın yanılmayın benzerliklerine bakarak :) siz; "Clementine" ve "Joel" 'u, -aslında biraz kendi hayatınızı- onların aşklarını en doğal haliyle oturup izliyosunuz.vazgeçememezlik nedir?,birlikte yaşanmış bir saniye bile ne kadar kıymetlidir? benim oturup ağladığım,rüya tadında bir hikaye..