ecce60
1 değerlendirme
1 Eylül 2007 tarihinde eklendi
film kadar beni müziği de ekledi beck in yorumladığı everbody's gotta learn sometime bi müzik bi filme gerçekten bu kadar uymaz insan sözlerini anlamasa bile şarkı içine işliyor öyle bişey harika bi film hala da etkisindeyiz ailecek.
Jim Carrey'i Joel karakterinde, Kate Winsletı da Clementine karakterinde görmek çok eğlenceliydi.Filmin başlarındaki o yaşanmışlık ilk izlendiğinde yakalanmıyor tabi.Hikaye sondan başa mantığıyla yazılmış olsa da öyle usta bir senaryo ve kurgusu var ki kalıplara sığmıyor.Mesela Memento da kurgu açısından benzer ama tabi konular ve atmosfer açısından kıyaslanamayacak kadar farklı.Lekesiz zihnin sonsuz ışığı beni öyle şaşırttı ki.Önce fazla karmaşıklaştırılmış basit bi aşk hikayesi gibiydi.Ama sonra gördüm ki ince ince işlemişler ve basitlikten uzak,insanın yüreğini acı acı dağlayan bir film yapmışlar(abarttım biraz ama ağlatabilir).Jim carrey'nin de Truman Showdan sonraki en iyi filmidir herhalde.
Ve gerçekten sinema tarihi bu filmle belki de kurgusal anlamda kendini aşacak seviyeye gelmiş oldu. Çok harika bir film. Carrey sadece mizahi anlamda değil geniş bir yelpaze oyuncusu olduğunu en güzel şekilde ifade ediyor. Ve sinema büyüsü tanrılaşma yolunda...
izlediğim en güzel filmlerden biri... izledim doyamadım bir kez daha izledim... zamanım olursa yine izlerim dediğim bir film... kesinlikle kaçırılmaması gereken süper bir film...
ülkemizde dağıtımcı bulamadığı için 2 senelik ara ile gösterime giren sinema tarihinin en sıradışı ikilisinden(charlie kaufman ve michel gondry) harika bir başyapıt. film yalnızca sıradışı senaryosu ile değil aynı zamanda michel gondry nin atmosfer yaratmadaki başarısı ve kullandığı sahne geçiş yöntemleriyle de adından söz ettirmiştir. filmde bir çok sahne sanılanın aksine bilgisayar efekti yada görüntü hilesi kullanılmadan yapılmıştır. örneğin filmde joel barish in anıları hatırlaması puslu bir görüntü eşliğinde verilmiştir. bu puslu görüntüyü yakalamak için michel gondry kameraya naylon geçirmiştir.(olağanüstü değilmi) filmde ise pek alışık olmadığımız jim carrey ve kate winslet karakterleri görmekteyiz. her ikiside oldukça başarılı. tekrar tekrar izlenilmesi gereken bir başyapıt
konu olarak bağımsız bir yapım çok iyi işlenmiş özellikle insan aklının karmaşalarını bence çok iyi anlatmış oyuncularda atmosferi izleyiciye iyi aktarmış izlenmesi gereken bir film bence muhteşem bi yapıt olmuş ben çok beğendim
Her yönüyle muhteşem, kusursuz, eksiksiz, başyapıt olduğundan her izlediğimde emin olduğum film. İzlediğim en duygusal filmlerden birisi, oyunculuklar dört dörtlük, senaryo ve konsept mükemmel, işleniş harika...10 puanı en fazla hak eden filmlerden olduğunu düşünmekteyim. 10/10