nskmourinho
12 Şubat 2011 tarihinde eklendi
Bergman filmlerinde gereksiz bir durgunluk var onun dışında gayet değişik ve izlenebilir filmlere sahip.Yönetmen bu filmde bir insanın kendiyle,geçmişle hesaplaşmasını çok farklı ve başarılı bir şekilde anlatmış.Sabır gösterecekler için önerebileceğim bir film.
İngmar Bergman’ın yaşam ve ölüm üzerine düşündüren bir filmi daha...Genelde ağır ilerleyen, zaman zaman düşlerin içine girilerek tempo kazanan Bergman’ın en iyi filmleri arasında gösterilen,izlenmesi gereken bir film.
bazıları sanattan anlamadığımı düşünebilir ama bu yorumu, benim gibi sinemada görsel şölenin ön planda olması gerektiğini düşünenlere bir uyarı olması açısından yazıyorum. daha önce izlediğiniz siyah-beyaz filmlerden hiç zevk alamadıysanız "ama bu farklıdır heralde" diye umut edip izlemeye kalkmayın. bunların hepsi birbirinin aynı. çünkü o zamanlarda sinema böyle bi şeydi. zamanına göre belki de bir başyapıt ama günümüz yönetmenlerinin sinemaya kattığı bakış açılarına sahip biri olarak izleyince, filmin sonunu getirmek için kendinize yaptığınız eziyete üzülüyorsunuz.
diğer bütün siyah-beyaz filmler gibi görsel zevkten çok uzak, izlerken size hiçbir şey katmadığını her dakikasında hissettiren bi film. bunu izler izlemez, personayı da izlemeden sildim.