fidelio82
22 Haziran 2006 tarihinde eklendi
%99 u tek bir odada geçen bir film nasıl bu kadar harikulade olabilir ve sıkıcılıktan uzak kalabilir çok enteresan doğrusu. 90 dakikalık film boyunca 12 adamın arasında geçen mükemmelce işlenmiş diyaloglar ve bir insanın idam edilmesi veya edilmemesi yönünde karar verecek olan jüri üyelerinin yüzlerinde beliren mimiklerinde içlerinden geçen duyguları izliyorsunuz. Bir adamın hayatını sonlandıracak kararı vermek o kadar da kolay değil. Siyah-beyaz olmasına, eski bir film olmasına, tamamının küçük bir odada geçmesine rağmen film sıkıcı olmaktan çok uzak, aksine sonunda ne olacağını merak ettiğiniz için heyecanlandırıyor. Kesinlikle herkes bu filmi izlemeli (10/10)
Oldukça akıcı bir film.Çok bilindik bir temayı işliyor;ama karakterler özellikle henry fonda filme her yönden ağırlığını koyuyor.Bu film bana sinemasal olarak guguk kuşu'nu hatırlattı.Bu filmde guguk kuşundaki gibi neredeyse tamamı bir mekanda geçiyor;fakat buna rağmen seyirciyi sıkmak bir yana oldukça akıcı filmler.
bu filmi izlediğimde aslında önyargılı olunmaması gerektiğini anladım.konu okadar güzel anlatılmışki,tek bir adam nasıl oluyorda diğer onbir adamın fikrini değiştirebiliyorki,bu oldukça zor bir iştir.izlemeyenlere şiddetle tavsiye ediyorum.bence muhteşem bir film.sizde bu filmle kendinizi sınıyorsunuz.şimdiden iyi seyirler.
12 kızgın adam oldukça başarılı bir yapım. Özellikle karakterlerin birbirinden belirgin bir şekilde ayrılmış tipler olması, bize hikayeyi daha inandırıcı kılıyor. Filmde neredeyse hiç boşluk yok. harika...
Yine Sidney Lumet yine kusursuz bir sistem elestirisi .Çürütülen her iddaa ile,sucsuz insanlara nasıl kolayca idam cezası verilebilecegini anlatan cok düşündürücü bir film.Birbirlerini inandırmaya,etkilemeye,ikna etmeye ugrasan insanların hikayesi,geri dönüşler dışında tek bir mekanda geçmesine karsılık ,gerek diyalogların canlılığı, gerekse tartışmaların arttırdığı hız ve izleyicide uyandırdığı merak sayesinde övgüleri hak ediyor.Basyapıt.10/10
10 puanı fazlasıyla hakeden bir filmdi.filmi izlerken hiç sıkılmadım hep sonunu düşündüm konuşmalar-tartışmalar-gerginlikler 12 kızgın adamı çok iyi yansıtıyordu.hukuk fakültesi son sınıf öğrencisi olarak bu filmi herkese tavsiye ederim.bir kimse hakkında karar vermeden önce gerçektende çok iyi düşünmek ve her bir detayı iyi bir şekilde incelemek gerekli.
3 sene önce cnbc e de orjinal siyah beyaz halini izleme fırsatını bulmuştum.açıkçası tv de izlediim filmleri dikkate almamaya başladım nedense son zmnlarda.bu film tv de izleyip de beni içine çekeblen sayılı filmlerden.son zmnlarda çoğalan son 10 dakkadaki beklenmedk süprizden dolayı sonunu tahmn edemediğinz bi film diil bu.ewt sonunu başından tahmn edebiliosunuz ama o sona nasıl ulaşılıcağını çözeblmek için kafa patlatsanz da en sonunda henry fonda nın çözümleri karşısında şaşırıp"harbi ya çok mantıklı" demkten başka bişi yapamıosunz.adam resmen btn jüri üyelerinin teker teker psikolojilerini çözüp, bakmalarını diil görmelerini sağlıo.1957 yapımı ama günümüz için bile mükemmel bi senaryo!mutlaka biyerlerden bulup izleyn.