Sefa Gündüz
22 Kasım 2021 tarihinde eklendi
Filme 5 yıldız vermemin sebebi tek bir oda içinde çekilmiş olması ve tamamen diyaloglar üzerine kurulmuş olması. Filmi izlerken gerçekten mest oluyorsunuz. Filmi bir çok sosyal mesajı içinde barındırıyor. Filmin oyuncularını çok tanımıyorum ama gerçekten süper oyunculukları ile sanki film değilde gerçek bir olayı izliyormuşsunuz gibi oluyor. Kesinlikle izlenmesi gereken bir film, siyah beyaz diye ön yargı ile yaklaşmayın çok şey kaybedersiniz yoksa.
film bence gayet iyi bir yapım. özellikle de yılı düşünülürse. bence sıkılmanız pek mümkün değil zaten kısa replikler de gayet iyi ve mantıklıydı. izlemeniz gayet iyi olur düşünüyorum
Tek bir mekan ve sadece birkaç saat diliminde geçen bu film, türünün en büyük başyapıtlarından biri. Sadece 1 düşüncenin bile birçok şeyi değiştirebileceğini filmde çok iyi bir şekilde vurgulamışlar. Tek mekanda geçmesine rağmen filmin sonuna kadar bitmeyen heyecan ve gerilim ve dram hissiyatı size büyük zevk verecektir. Filmin ismi de bir o kadar iyi.
Bu muydu yani o kadar övdükleri film son ana kadar bi aksiyon olmasını bekledim. Ama o kadar sıradan di ki anlatamam olayın gidişatı çok basit,kurgu çok basit izlerken bari beyin fırtınası yapayım diyorsun o da yok sanki senarist bir çocuk !! Ortaokul düzeyinde bir film vakit kaybı derim.
Sabit bir mekan içinde ve tek bir mevzu ile dönen son derece etkileyici, yüreklerinize hitap eden bir hikaye.Film tüm zamanların en önemli ve unutulmaz filmleri arasında.Zengin oyuncu kadrosu ile muhteşem bir oyun performansı izliyorsunuz.
Harika. Bir adam nasıl 11 kişinin fikrini değiştirir? Her biri eve gitmek için, kabaca çocuk suçlu gibi göründüğü için suçlu oyu verirken, bir adam mantıklı şüpheler sunarak, ayrıntılara inerek nasıl diğerlerinin oyunu değiştirir onu izliyoruz. Önyargıyla yaklaşmanın, genellemenin kötü bir şey olduğunu güzelce gösteriyor. izlediğim ilk siyah-beyaz film. sıkmıyor sizi. Acaba gerçekten cinayeti işlemedi mi diye siz de şüpheye düşüyorsunuz, sorguluyorsunuz. Tanıkların ifadesiyle aslında tam anlamıyla bir şey kanıtlanamaz, her zaman bir şüphe çıkabilir. Ayrıntılara iyi bakmak lazım ve suçlu olduğundan %100 emin olmak lazım ki bir insanın hayatı söz konusu.
Eski ve siyah beyaz olması yüzünden tereddütle izlemeye başladığım sonuda ise keşke daha önce izleseydim dediğim film. Aksiyon yok, tek mekanda geçiyor ama diyaloglar ve oyunculuklar o kadar iyi ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım. Suç ve cinayet olaylarının çözülmesi konusunu sevenler genellikle bayılır bu filme. İzlemeyenlere öneririm.
Hayatımda izlediğim en iyi film. Siyah beyaz filmlere bayılırım buna extra bayıldım. Herkesin hayatında ki iş kendine göre en önemlidir, bir insanın hayatından bile daha önemlidir bu filmde. İnandığın yolda vazgeçmemek sonuna kadar direnmek nasıldır net bir şekilde açıklanıyor ve bir insana suçlu damgasının ne kadar kolay yapıştırıldığını görüyorsunuz.
sıkılıcağımı düşünüp ve eski olduğu için biraz burun kıvırıp ön yargıyla yaklaştığım film bana ön yargının ne kadar saçma olacağını öğretti kesinlikle bu filmi izleyin sürü psikolojisi ve çok iyi çeşitli göndermeler var çok değerli bir film
övünmek gibi olmasın da ben iyi filmden anlarım bu film çok iyi bir film hele çekim yılı ve sinema teknolojisini de gözönünde bulundurursanız daha da değerlidir. sinemanın bir sanat dalı olduğunun kanıtıdır bu film
Köpeklerin günü,serpico gibi kült filimlere imza atan sinema tarihine damgasını vuran usta yönetmen sidney lumetten bir başyapıt.Önyargı ile hareket etmenin bir insanın hayatına mal olabileceğini çarpıcı bir biçimde anlatan döneminin diğer yapımlarından fersan fersah ileri bir klasik.Filmde aynı zamanda american yargı sistemine ve toplum yapısına hakim olan tutuculuğa ağır bir göndermede var.
Asr-ı saadet dönemini öğrenmeye başladığım ve anlamaya çalıştığım andan itibaren,en çok ilgimi çeken şey, sahabelerin karakterlerindeki bariz farklılıklardı.Allahualem bunun kerameti, belki biraz da o dönemin her nesle,her çağa örnek teşkil etmesi,her insan karakterinin o dönemle ve Peygamber Efendimizle arasında bir rabıta kurmasını kolaylaştırması içindi. Nuayman (ra) gibi neşeli,Ebu Zer (ra) gibi vakur,Ebu Bekir (r.a.) gibi merhametli,Ömer (r.a.) gibi sert ,Ebu Derda (ra) gibi yoksul,Abdurrahman Bin Avf gibi zengin nice sahabe ve onların Allahın Resulüyle kurdukları ilişki, dönemler ötesine bile örnek teşkil ediyor ve bu dinin hayatın her hücresine işlemesini sağlayarak Müslümanlığı,Hristiyanlığın başına gelen kliseye hapsolmuş din kavramının tuzaklarından koruyordu.
Sinema tarihinin çekim tekniği,mekan seçimi,oyunculuk gücü ve sağlam senaryosuyla en özel filmlerinden biri olan 12 Angry Man'i her izlediğimde ,birden fazla tipin birbirinin içine girmeden ortaya koydukları karakterleri ve kişilikleri aklıma hep 1400 yıl öncesini getirir.
Hakikati aramak için bir araya gelmiş ama hakikatin yolunu görmek için birinden kıvılcım bekleyen 12 Adam. Hep öyle olmaz mı? Aklının,kalbinin,ezberinin peşine takılan insanoğlu ,kabul etse de etmese de ,doğru için bir kılavuza,bir 8 numaralı jüri üyesine ihtiyaç duymaz mı? Naçizane tavsiyem Lumet'in muazzam açılış sekansından,şiir gibi biten final sahnesine kadar gözünüzü kırpmadan izleyeceğiniz bu filme bir de bu pencereden bakın.