Beyaz Melek
3,7

pesimist-18
pesimist-18

2 Şubat 2008 tarihinde eklendi
bu filmin nesine bu kadar ağlıyorlar anlayamadım..ok film vasatı aşmış ama asla abartıldığı kadar bir film değil.10/6....
nevfel
nevfel

5 Ocak 2008 tarihinde eklendi
filmi geçtiğimiz hafta seyrettim ama keşke seyretmez olaydım.ya bizim medya bazı olayları çok abartıyor yada bizde harbiden senarist yok medyada bu yokluktan var olanları göz önüne bu şekilde sunmak zorunda kalıyor.sanırım her ikiside..boşuna para harcamayın derim..
lelaina
lelaina

30 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Mahsun Kırmızıgül’le açıköğretim dersine hoşgeldiniz.Eğitici-Öğretici bir film yapma işine soyunan vatan evladı modunda mahalleli bir kardeşimiz olan müzisyen Mahsun Kırmızıgül’ün bu ilk filminden zihnim apaydınlık olup çıktım.Bukadar bilgi bünyeye zarar ama nedense biz bu öğretilenlerin hepsini biliyoruz.Her üç kişiden beşinin şair olduğu memleketimde hala bu kadar basit cümlelerin insanları tavladığını görmek üzüyor insanı.'Önyargıyı parçalamak atomu parçalamaktan zor'dur demiş Einstein.Fragmanını görene kadar ruhumun görmediği bir filmdi.Anlam veremedim.Dedim yine kesintisiz duygu sömürüsüne bilet koçanı dayanmayacak.Kadrosuda bir yığın insanı sinemaya toplamaya değecek kadar harika.Önyargımı yıktım ve izledim.İşin ilginci şu ki ;fragman filmin iyi olabileceğini düşündürdü banada, insanlarada...Filmde konu namına hem birşey yok, hem de çok şey var:Huzurevinde yaşam, Anadolu ne güzel ne şahane bir yerdir keza Tuz Gölü Güneydoğu Anadolu’da aile anlayışı...Ama tüm bunları bir araya getirdiğimiz zaman ortaya bir film çıkmıyor, bir skeçler toplamı çıkıyor.Ne bileyim cirit belgeseli çek,Dicle belgeseli çek,huzurevi belgeseli çek ama bunların hepsini biraraya getirip film çekme...Bütün replikler öylesine tiyatral ki, seyirci olarak filmin başından sonuna kadar mesaj almaktan otomatik portakal daki alex in haline gelip'Bundan sonra söz büyüklerime saygıda kusur etmiyeceğim' hissi kaplıyor insanı.Olayların hepsi 3.sayfa haberlerinde karşılaşabileceğimiz türden.Bir vicdan muhasebesi,bir duygu seli,bir stv dizisi maneviyatı esip gidiyor.Yönetmen ve ekibi 'Dur şunu da koyalım,dur şurdan yüklenelim,burası çok iyi ağlatır'diye derin derin düşünmüşler gibi geldi bana...
cuneytbaskaya
cuneytbaskaya

25 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Mahsun'dan ne beklenebilirdiki zaten film de kendisine benzemiş 1/10
canhay51
canhay51

25 Aralık 2007 tarihinde eklendi
filme gittimm... ve o abartılan çok ağlatan filmiii HİÇ beğenmedim... şahsen ben hiç ağlamadım hatta çok güldüm... ççççççoooooooooookkkkkkkkkkk saçma bi filmdii parama yazık oldu diyorum sadeceee .... zaten mahsun kırmızıgüldende ancak bu beklenir...
chery2
chery2

24 Aralık 2007 tarihinde eklendi
gerçekten film ve anlattıkları ,yaşattıkları süper..insanın iliklerine kadar hissettiriyor.oyuncular süper herşey süper hiç bi filmde bu kadar ağlayıp etkilenmemiştim.ellerine sağlık emeği geçen herkesin...
hurolozkan
hurolozkan

24 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Öncelikle Mahsun kırmızıgül ün böyle bir konuya cesaretle yer vermesi çok güzel bence.Şöyle söleyim ,yok denecek kadar duygusal olmayan bir insan bile bu filmde mutlaka gözyaşlarına hakim olamaz.
Dolayısı ile eleştirmek istediğim nokta,özellikle filmin ikinci yarısında Türk insanının duygusallığından fazlasıyla faydalanılmak istenmiş.ilk yarıda değil ama filmin ikinci yarısı gerçekten duygusal sahnelerde dolu.bol bol ölüm katılmış.şu da bir gerçekki filmin hayatın gerçeklerini paylaşması kesinlikle sürükleyici hale getiriyor ve bir solukta filmi izliyorsunuz zaten.
bir çok otorite bu filmi babam ve oğlum ile kıyaslıyor.her zaman ilkler avantajlıdır ayrıca filmde yakalayacağınız bazı yanlışlıkları sayarsak babam ve oğlumun da gerisinde kalır diye düşünüyorum.onun kadar ustaca değil yani.
Son söz olarak ağlamak ve bu filmle ilgili merakınızı gidermek istiyorsanız gidin.ben özellikle nejat uygurun performansından çok hoşnut kaldım.zaten filmde çok değerli bir kadro var.ama bana göre filmin ustalığındaki bazı eksiklikler bu kadroya yakışmıyor.
izlenmediği takdirde çok şey kaçırmayacağınız bir film.ben abartılı bazı övgülere katılmıyorum açıkçası.bu filmi sinemada izledim.babam ve oğlumu ise evde izledim .babam ve oğlum daha bir başka...sevgiler ve iyi seyirler...
zmert06
zmert06

17 Aralık 2007 tarihinde eklendi
kabus gibiydi bian ara vermeyecekler sandım -diğer yarısına bakmadım - bu neydi anlamadım ilk sahneden birinci yarının son sahnesine kadar bitsede gitsem die gözüm baktı.....ne basit bi dille anlatılmış ... zeynep tokuş hiç rol yapamamış ... bu nası bi -film diemeyecem- şey di ???
angel-8444
angel-8444

9 Aralık 2007 tarihinde eklendi
o kadar çok duygu sömürüsü verdiki film
bi ara boğuluorum sandım.Babam ve oğlumla karşılaştırılamaz bile.Tamam çok güsel bı konuya değinilmiş ama oyuncuların hepsi usta zaten onlara hangi konuyu versen film süper olur.Gidilmez bence evde oturup UğuR Dündar izlesenizde aynı yani..
denicious
denicious

1 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Duygusallık sevenler icin uygundur ama mantiği ön planda yaşayan insanlar icin son derece sıkıcıdır. Sacma sapan sahneler ile dolu. Mesela ( seyretmiş olanlar anlar ) hasta bakıcı yaşlı bayanı döverken herkes seyredip Oğlu üstüne atlayıp döver - sonrada Müdür eline sağlık der ( Müdür de bir şekilde seyrediyor neredeydi ???) yada yolucuk ederken bir cenaze töreni yapıp yola devam etmek gibi. Kadro müthiş oluşundan kurtardı yoksa ben beğenmedim.
oh-deasu
oh-deasu

27 Kasım 2007 tarihinde eklendi
Merhaba arkadaşlar.yorumları okudum ve şimdi benim yorumum;
1-açılış sahnesinde 2 genç adam 80 yaşındaki babalarını nasıl koşarak yakalayamıyor.
2-mahsun ve kardeşi babalarını görmelerine ragmen niye dısarda sabaha kadar bekliyorlar.
3-mahsunun babası içeri girice niye karakterler şurdanım burdanım eskiden burda calışırdım diyerek son derece yapay şekilde konuşuyorlar.
4-mahsundan caldıgı silahla soygun yapan kişi ölünce elinde ruhsatlı silah ile cesedi bulunuyor ancak hiç bir emniyet birimi bu olayla ile ilgili harekete geçmiyor.
5-özelikle melegin öldügü sahneden sonra bu kadın nasıl yol kenarına ne oldugu belirsiz bir mezarlıga gömülüp yola devam ediliyor.
6-diyarbakıra girişte eli silahlı 100 atlı adam arabanın peşinden geliyor.acaba mahsun bu sahneyi bakın ben ne kdar görkemli bir sahne cektim demek içinmi bize gösterme ihtiyacı duyuyor.
7-bizleri aglatmak duygularımızı bir güzel sömürmek için yaşlılıktan tutda 17 agustos olayına kadar halkımzda derin yaralar acmış olayları sonderece acıtasyon yaparak neden bize sunuyor.
8-kötü ve iyi arasındaki ayrım o kadar keskin ve düz şekilde veriliyorki karakterler gerçekdışı bir hal alıyor.
uzun lafın kısası biz ne yazıkki bu tür sinemaya deger verdigimiz ve bu filmlerin muhteşem ve iyi olduklarını söylersek sakın kimse ülke sineması niye cok sesini duyuramıyor diye laf etmesin arkadaşlar.herkese iyi günler dilerim...
ktngr
ktngr

26 Kasım 2007 tarihinde eklendi
filme ilk gidenlerdenim ve film çok kötü.bi kere çok kopukluklar var...saçma yerleri çok fazla vee dramdan çok komedi bi film .! mahsunun her yüz ifadesinee koptum.herkes ağlarken ben gülüyodum evet :) Ele aldığı konu güzel olsa da film gayet kötüydü.Dram değil de tam bi komediydi...:):)küçük emrah’ı hatırlatmış bence bu filmde :D
ruhikiyak
ruhikiyak

26 Kasım 2007 tarihinde eklendi
bence kesinlikle abartılacak bi film değildi. her ne kadar mahsun kırmızıgül abi gidilmez desemde filmin çıkış düşüncesi ve o dev kadro bu filme gitmeme yetti. öncelikle konu bütünlüğü denen bi şey bulamadım. iki de bi birileri ölüyo.. yok adapazarı depremi hatırlatılıyo,birden bakıyosunuz kendimizi Diyarbakır'da buluyoruz ve başlıyo reklamlar, tanıtımlar... filmden çıktığımda düşündüğüm tek şey; Mahsun'dan da bu beklenirdi oluyor
nothijngrad
nothijngrad

25 Kasım 2007 tarihinde eklendi
pühhhhh...!!!
bu kadar güssel bi konuyu bu kadar kötü aktarabilecek başka biri var mı?
Şunu söylemeyi kendimde zorunlu gördümm.
Türkücüden sinemacı olmas.
Bu konuyu bide Fatih Akından izleyebilseydik.
Keşkeeee
oznur853
oznur853

25 Kasım 2007 tarihinde eklendi
Ben de tüm önyargılarımı yıkıp,dün sinemaya gittim.Film başladı ağlamaya başladım,ara verildiğinde bile tutamadım kendimi,ikinci yarı da aynı şekilde geçti.Ne denilebilirki?Emeğe geçen herkese teşekkürler..