Türk sinema tarihinde ilk kez ait olduğu toplumun değerlerine yabancı kalınamaycağını ve kalınmaması gerektiği mesajını veren taktire şayan bir filmdir..ellerinize sağlık mahsun bey..devamını bekleriz..
filme gitmeden önce mahsun kırmızıgül mü? dedim o yaptıysa bişeye benzememiştir die düşünüyodum ama flimi izleyince çok çok yanıldıgımı anladım gerek işledigi konular bazında olsun gerekse usta oyuncuları bir flimde toplamak adına olsun gerçekten degme senaristlere vede yönetmenlere taş çıkarmış bi flim.Türk insanın duygusallıgıda göz önüne alındıgında tam bize hitap etmiş flim.herkesin izlemesini tavsiye ederim...eline saglık Mahsun Kırmızıgül.
filmi beğenmeyenlerdenim önyargısız girdiğim bir filmdi, önyargılarım arttı bu tip insanlara ve bu tip yapıtlara kime ne dersi vermeye çalışıyorsunuz ki. filmde bariz bir şekilde etnik propaganda yapılıyor başka hiç birşey görülmüyor filmde. diğer yandan ağlatalım kazanalım mantığıyla yapılmış ve de yer yer orta sınıf izleyiciler üzerinde başarılı olmuş göz yaşı akıtmış ki o da emektar tiyatrocularımız sayesinde bir film olmuş.türk filmi yine inişte:((
Sanırım filmi ilk ’övmeyen’ ben olacağım.Öncelikle ’baş yapıt,muhteşem’ gibi yorumları ’’Babam ve Oğlum’’ gibi bir film varken,bu filme yapmak çok yanlış.Sinemayla ilgisi olmayan bir insan olarak çıkardığı ürünü takdir edebiliriz ama onun dışında fazla birşey yok filmde bence.Herkes ’’Beni çok ağlattı ,çok güzel bir film’’demiş.Ben de ağladım filmde ama filmin ağlatması o filmin güzel olduğu anlamına gelmez ki.Film zaten sadece ağlatmak için yapılmış.Üstüste 6-7 tane fazla duygusal sahne ve ölümler var. Ama bunun yanında babam ve Oğlum da olduğu gibi yan hikayeler,yan temalar hiç yok.Ayrıca biraz fazla uzun geldı bana ve sıkıldım.Mahsun yıllardır kro yakıştırmalarının ve doğulu olmanın ezıklığını ve acısını yaşamış ki bu filmde doğuyu ve kültürünü överek bunun acısını çıkartıyor ve adeta bir Doğu propagandası yapıyor.Doğulu olmak eziklik değil işte böyle kutsal birşey der gibi.Fılmın sonunda verılen istatistik,yaşlılarımızı biz baş tacı ederken siz başınızdan atıyorsunuz mesajı bunu destekliyor zaten..Mahsun’un bır kaç duygusal sahnede çok alık alık bakışları vardı ayrıca. Ağlamasına ağladım ama 2 saatım boşa gitti,nıye geldım duygusunu da yaşadım içimde.Ağladım güzeldi dıye yorum yapılmaz,hiçkimse filmi incelememiş ve critic etmemiş burada
Filmi dün izledim ve hayran kaldım. İnanın bana bu film çoluk çocuk herkeze hitap ediyor, ailece izleyebileceğiniz bir film. Ağlaya ağlaya bir hal oldum inanki. Başarılarının devamını dilerim...
filmi dün izledim gerçekten türk filmine tepeden bakanların izlemesi gerektigi bi film..bence cok basarılı bi yapıt ayrıca her karesi mesaj ve anlam dolu..emegi gecen herkese helal olsun...
Ya mukemmel otesı bısey bu ya... bayıldım...aglamaktan yerımde duramadım.. etkıleyıcı eve donunce anama babama tekrar sarıldım...herkesın buyk kucuk her ınsanın ızlemesı şart !!!!
gördüğüm en güzel türk filmlerinden biriydi.. kaliteli oyuncu kadrosuyla insanı başka bi dünyaya götürüyo..sonuna doğru tutamadm kendimi ağladım bya beni çok etkiledi.. herkse gitmesini tavsiye ederm.. mahsun kırmızıgüle de tebrikler beklenenden çok daha iyi bir iş çıkarmış..
filmi izledim gerçekten muhteşemdi...ilk defa bir film beni bu kadar etkiledi ve ağlattı..bir an yaşlandığımda bende onların yerinde olurmuyum acaba diye düşündüm:(:(kısacası mahsun kırmızıgül malesef çok sık yaşanan bu insanlık ayıbını çok güzel bir temayla gündeme getirmiş..herkes bu filmi izlemeli(aynı hataları yapmamak için)..Tebrikler... unutmayın!gittiğiniz heryerde bir kapınız olsun....
mahsun kırmızıgul güzel bir film cekmıs.izlerken bol gozyası dökülen.guzel ama beklediğim kdr değil.belkide beklentiyi çok tuttugum içindir ama genede izlenmesi gereken fimlerden biri kesinlikle.
Filmi izledim.Hayal Kırıklığına uğradım. Ne yazıkki pompalandığı gibi bir film değil. İyi bir kumaştan kötü bir elbise dikilmiş. Ama sinema dili anlatım önemli değil, huzur evi sorununa el atmış acaba nasıl olmuş derseniz izleyebilirsiniz. Halbuki 2 gün önce böyle bir huzur evine gitmiş oradaki koşulları görmüş ve çok etkilenmiştim .Ve filmden de etkileneceğimi sanıyordum. Ama Konunun ne olduğunun değil, onun nasıl anlatıldığının ne kadar önemli olduğunu anladım. Eğer o Türkiye'nin önemli yıldızları olmasa gerçekten çok kötü bir yönetim ve anlatım. Seyredenlerin etkilenmesini normal karşılıyorum. Çünkü huzurevleri hepizde bir gelecek endişesi. Ben bu konunun ele alınmış olmasında memnunum. Ama filmi bir sinema gibi değilde sanki yarı belgesel yarı gözümüze soka soka ders vermeye çalışan bir tv yapımı gibi buldum. Güzel bir şarkının sesi güzel olmayan birisi tarafından söylenmesi gibi.
Mahsun Kırmızıgül..sana cok tesekkür ediyorum.biraz olsun dünyanın saçma sapan koşturmasından sıyrılıp gerceklerle yüz yüze gelmemizi sagladın.çok agladım ama aglarken kendime geldim.tek kelimeyle muhtesemdi,büyüleyiciydi.Harikaydı...oyuncu kadrosu bır yana senın oyunculugunda enfesti dogrusu..