Ilknur K
1.258 değerlendirmeler
12 Aralık 2008 tarihinde eklendi
Film başarılı. Ama filmi başarılı yapan Mahsunun yönetmenliği değil, sadece bu filmi çekme cesaretinde bulunup acı bir olaya parmak basmasıdır. Süper oyuncu kadrosu da bu filme artı puan getirmiştir. Batıya olan özenti ile insanların değil akrabasını ana-babasını bile unutması ve doğuya gittikçe daha sıcak bir ortamın olması gerçeği bazı kişiler tarafından 'doğuyu övme' olarak nitelendirilsede, gerçek budur. Yani Mahsun çok doğru bir olayı ele almış. Doğudan batıya göç eden insanların bile değiştiği, batı özentisi içinde olduğu ve ananeleri yaşında insanlarla evlenip yurtdışına gittiği bir gerçek.
çok kral bir film bu ticari amaçla yapılan rezil filmler arasında inci gibi parıldıyan bu güzel filmi kesinlikle izleyin bir kere oyuncular çok sağlam.emeği geçen herkesin eline sağlık harika bir türk filmi olmuş 10/10
Herkesten duyduğum müthiş yorumlarla çok büyük beklentilerle izledim filmi. Fakat ne yazık ki beklediğimi bulamadım. Teknik açıdan bir bütünlük yok. Sahneler arası kopukluklar göze çarpıyor. Senaryo olaylar bakımından güzel fakat işleniş çok başarılı değil. Sonuçta bir şarkıcı olan Mahsun Kırmızıgülün ilk filmi olması dolayısıyla başarılı. Ama tek başına bir sinema filmi olarak tatmin edici değil. Sonraki filmlerinde kendini daha da geliştireceğini umuyorum. 6/10
dev kadro, önemli bir konu, iyi müzikler ve çok iyi irdelenmiş SuBjektiF bir senaryo ! sanki yönetmen batıya karşı doğunun zaferini işlemiş; sevgi, saygı ,merhamet doğuya has erdemler ve batı pek nasibini alamamış egoizmin ve materyalizmin fildişi kulesi öyle mi?..
kadronun bu kadar muhteşem olması dikkatimi çekti, nasıl bu filmde oynamaya karar vermişler şaşırdım doğrusu. bu oyuncular olmasaydı bu film 3 bile zor alırdı ama oyuncular filmi izletiyor. 'izleyiciler filmin her karesinde ağlamalı' fikriyle çekilmiş duygu sömürüsü dolu bir film. oyuncular hatrına 6 verilir.
filmin genel teması güzel ama kurgu ve senaryadaki kopukluklar konuyu tam olarak seyirciye aktaramamış. keşke iyi bir yönetmenle değerlendirilerek çekilse idi. daha mı iyi olurdu? ama yinede başarılı sayılabilir
her ne kadar mahsun bu filmde duygu sömürüsünün dibine vursada, türk halkının can alıcı noktalarına nokta atışları yapsada ve dev oyuncularla çalışsada insanı duygulandırmayı, boğazını düğümlendirmeyi başarıyor. ilk filminde bir yönetmen bunu başarabiliyorsa olumlu eleştiriler yapılmalı bence. ama filmde bir yerin çok alakasız olduğunu söylemek gerek.emel sayın sahnesi çok gereksizdi bence ve çok alakasız olmuş. onun dışında oyunculuklar harikaydı ve çekimler çok güzeldi. özellikle yıldız kenter’li tuz gölündeki sahneler çok etkileyici sahneler. filmin negatif yönleri olsada ben beğendim ve mahsun iyi bir iş çıkarmış tebrik etmek gerek diyorum 7/10
Etkileyici bir film olmuş.Dramatik sahnelerin bolluğu izleyicide abartılmış ve duygu sömürüsü yapılmış düşüncesi uyandırabilir ancak Türkiye'de ki huzurevleri gerçeği net biçimde ortaya konmuş.Oyunculuklar da çok başarılı.İzlenmesi gereken bir film.
duygu sömürüsü yapılan,,,karakterlerin net olarak belli olmadığı,,,bi konu üzerinde odaklanmayan tek düze bi film olmuş...insanın canını sıkan moralini bozan mutsuz olmasını sağlayan basit bi film...sinema sanatıyla alakası yok....
anlayamıyorum nedir bu abartı bu filme karşı.hayır herkeste bir mükemmel harika film lafı gidiyo.bizde gercekten harika zannedip meraktan gittikte senaryo herkesin bildiği gibi sıradan oyuncuların hatrına izleyebildim filmi.arkadaşlar ne oldu sinema zevkinize anlayamıyorum.abartmayalım lütfen oyuncuların hatırına 10/6
filmden az önce çıktım.aslında iyi bi film olmakla beraber çok abartıldı yaa...yani olduğundan fazla güzel denildi böyle olunca da insan büyük umutlarla gidiyo ama yok arkadaşlar sölenen yorumlara bakmasın bence kimse filmden daha çok zewk almak isteyen için.....
Tek kelimeyle "duygu sömürüsü". Mahsun bence şarkı söylemeye devam etsin. Oyunculuk ki hele yönetmenlik hiç ona göre değil. Bu yaşlı insanların bu şekilde istismar edildiğini görmek beni çok üzdü...Yazık.
slm..filmi dün izledim. Evet, kabul etmeliyiliyizki güzel bir film olmuş ama sadece o kadar, duygusal biri olmama rağmen ağlamadım bile.birde bu filmin 'eşkıya' ile yanyana getirilmesi kesinlikle bir başyapıta haksızlık..izlenmeli ama kesinlikle harika değil hatta bazı bölümleri için sıkıcı bile denebilir..