Beyaz Melek
3,7

barmada622
barmada622

27 Mart 2008 tarihinde eklendi
mahsun k.böyle bir flim beklemiyordum ön yargılı dayrandık herkes birşey beklemiyordu ama güzeldi
kocader
kocader

8 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Keke Mahsun'dan, metropol insanlarının, aile bakışına sert eleştiriler var..!
Mahsun filminde, büyük şehirlerde yaşayan yaşlı insanların gereken ilgi ve saygıyı göremediğinden dem vurmuş. Yeni oluşan metropol kültürünün altında; aile, sevgi, saygı gibi değerlerin ufalandığını, ailedeki yaşlı bireylerinin dışlandığını bunun sonucunda adıyla ironi içerisinde olan huzurevlerinin kurulduğunu, insanların anne, babasına göstermediği şefkatin bu tür kurumlarda aradıklarını, bunun yanlış olduğunu bildikleri halde huzurevlerine kendi elleriyle onları bırakıp, sonrada vicdanlarından kurtulmak için kaçıp, unutmaya çalıştıklarını anlatmaya çalışmış. Bunu anlatırken de metropol ve köydeki aile algısını sık sık karşı karşıya getirerek hafızaları bir hayli zorlamış, filmin tüm mesajı da bu bölümlerde saklı aslında, hala bir yerlerde aileden saygıyla bahseden beraber yaşayabilen ve büyüklerine saygıda kusur etmeyen ve bunu sakınmayan sevgiyle örülü insanlar var.
Demeye getirmiş.
Peki başarabilmiş mi?
Bence başarmış da ama eleştirimde olacak; çekim ve senaryodaki zayıflıklar hemen göze çarpıyor, bence tüm sahneler yanlış açıdan çekilmiş, birçok sahnede adamların kafası gözükmüyordu. Müzik, duygulu sahnelerde Hollywood tarzı artış gösteriyor bu keskin bir anlayış sağlasa da, birçok sahnede denge kaçıyor buda tempoyu bozuyordu gürültüden dolayı filimden sonra biraz kafa ağrısı oldu bende.
Keşke, Mahsun bu film için senaryo ve yönetmenlik desteği alsaydı, kolektif bir çalışma daha çarpıcı ve daha başarılı olabilirdi diye düşünüyorum.
Oyuncuların, filmin başarılı olmasında büyük emeği var. Bu kadar deneyimli oyuncunun sahnende konuşmadan, doğaçlama dolaşması bile bir filmi başarıya götürebilir diye düşünüyorum. Büyük ustaların hepsini aynı ekranda izlemek ayrıca büyük keyif di...
Birde, Mahsun'un oyunculuğuna değinirsem oynayabileceği en iyi rolü oynamış bence; zira kendisi bu rol için biçilmiş kaftan.
sema-demirci81
sema-demirci81

5 Aralık 2007 tarihinde eklendi
bu filme gidip gitmeme kararı veremiyorum bir türlü yorumları okuyorum kimi insan göklere çıakrtırken kimi insanda yeril altına sokuyo dfilmi bu kadar fark olurmu ya.. anlamadım gitti bu kadar birbirinden zıt yorum olur yoruma bakıp gitsem mi gitmesem mi seçemedim :))
merdangecer
merdangecer

24 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Muhteşem denilemezse de Mahsun Kırmızıgül'den beklenen bir filmden çok çok daha iyi.Gidin görün diyorum...
secretin
secretin

10 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
İzlenmesi ve ders çıkarılması gereken bir film...M.Kırmızıgülün ilk filmi olmasına rağmen gayet başarılı...Kısaca oyuncularıyla konusuyla mükemmel....
ercankaygana
ercankaygana

17 Kasım 2007 tarihinde eklendi
fılmın fragmanını ılk sınemada ızledıgımde içim paramparça olmuştu.bır fılmın sadece bır kac sahnesının ınsanın yüregini bu kadar acıtabılecegını hıç ummazdım.kesınlıkle gıdılmesı ve dersler cıkarılması gereken bır fılm oldugunu düsünüyorum.hic bole bı yapıt beklemesemde kendısınden Tebrıkler Mahsun KırmızıgüL
nizamettin29
nizamettin29

17 Aralık 2007 tarihinde eklendi
mahsun kırmızıgül sana sonsuz teşekkürler
harika bir film olmuş
inan ki tekrar izleyesim geliyor
izlediğim en güzel film diyebilirim.
harikasınnnn
yaschine
yaschine

16 Kasım 2007 tarihinde eklendi
ben de bır tek turk sıtelerınde goruyorum fragmanına bakıp fılme super dıyenlerı...enteresan wallaaa:)
pnrakca
pnrakca

17 Kasım 2007 tarihinde eklendi
mahsun kırmızıgül ismini duyunca önyargılı davrandım filme karsı.ilk düsüncelerim acıtasyon yaparak ilgi topladıgı yönündeydi.ama kadroyu görünce fikrim degsti.fragman da cok etkiledi beni.merakla izleyecegim günü bekliyrum...
davutsakalli
davutsakalli

21 Kasım 2007 tarihinde eklendi
Fena sayılmaz ama iki şey herkesin dikkatini çekmiştir sanırım:

1)Keman çalma yeteneğinini yitiren adam filmin ortalarında nasıl bu kadar güzel keman çalıyor?Baş kemani oluyor?

2)Peki filmin ortalarına doğru yükselen ezanı duydunuz mu? Nasıl da Alişan'ın okuduğu ezana benziyor!(Ben arkasında Namaza durmam :))

3)Neden filmin sonuna kadar merak ettirecek, sürükleyecek bir öge yok? Belki Ahmet2in hastalığı üzerine gidilebilirdi.Bu yüzden filmin ikinci yarısı bana biraz boş geldi.

4)Kendim de müzisyen olduğum için müzik neden bu kadar fazla demiyeceğim. Ama alışverişe gittikleri zaman kullanılan müzikle filmin bütününde kullandıkları müzik birbirine uymuyor.Bir yanda senfoni orkestrası bir yanda ritm üstüne gitar.
5) son olarak Mahsun kırmızıgül'ün dilini biraz ağır bulmakla birlikte(Eski Arabeskçi ya acıyı bol katıyor)filme geçer not veriyorum. Sonuçtadaha kötü filmler de gördüm.
serdarpol84
serdarpol84

6 Aralık 2007 tarihinde eklendi
ön yargısız mahsun kırmızıgül filmi izlemek benim yaşımdaki(23) insanlar için zor olsa gerek. ama ben tüm ön yargılarımdan kurtuldum ve filmi izledim.
bişeyler eksikti filmde, konusu gerçekten çok güzel ama bence işlemesi çok zor bir konu seçilmişti. oyunculuklar ise abartılmış gibiydi, güzeldi ama biraz daha tiyatro oyunu gibiydi. film beni bir türlü içine çekemedi.acımasızca olabilir ama belki 3-4 film sonra mahsun kırmızıgül sinemamızda orta seviyelerde işler yapabilir..5/10
bunyaminosmanoglu
bunyaminosmanoglu

19 Kasım 2007 tarihinde eklendi
Öncelikle şunu belirteyim film çok süper olmuş.Ben halen bu senaryoyu mahsunun yazdığına inanamadım.Ama film huzurevi konusu hakikaten çok güzel ailemizin önemini bilerim.Ama şunu belirteyim ben film vizyona girmeden önce bi sitede filmle ilgili yorumlarda şu yazıyordu.Gazanfer usta'nın palyonço kıyafeti bi örgütün simgesini belirtti dediler bilmiyorum yani
sonrisa
sonrisa

26 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
Sadece oynayan oyuncuların hatrına 5 puan verdim yoksa film bence hiç iyi değildi. İnsan bir mesaj vermek istiyorsa yaptığı filmle bunu insanların gözüne soka soka vermemeli bence, ayrıca babam ve oğlum daki ağlama durumlarına benzetme çalışmaları da hiç hoş olmamış. Kısacası bana göre değildi, beğenmedim.
bititi
bititi

21 Aralık 2007 tarihinde eklendi
film çok fazla abartıldığı için sanrm çok şey bekleyerek gittim.kadro ve konu seçimi çok akıllıca onun dışında bişey yok.yaşlılar ve huzurevi deyince insann zaten gözleri doluyor ekstradan bişeye gerek görmemişler.üstelik doğu insanı ailesine daha bağlı daha saygılı gösterilmiş ve yine de iyi bir türk filmiydi en azından konu ve kadro itibariyle...
Sait Akdemir
Sait Akdemir

25 Ocak 2008 tarihinde eklendi
Öncelikle Mahsun Kırmızıgül'den böyle bir yapım beklemezdim. Konu veya içerik olarak değil. Yapımın böyle geniş tabanlı ve usta oyunculardan kurulu sosyal içerikle oluşu şaşırttı. Pek sevdiğim bir sanatçı olmamasına rağmen en azından böyle bir girişimde bulunmasından dolayı Mahsun Kırmızıgül'ü takdir ettim. Anadolu olarak büyüklere duyulan saygının ve günümüz metropollerindeki içler acısı bir yaramızın üstüne parmak basıyor bu yapım. Evet bir mesaj var ve olumlu bir mesaj. Katkısı tartışılmaz. Lakin kurgu alelacele toparlanmış izlemini veriyor. Bu kadronun daha başarılı ve uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek bir yapıma imza atmalarını beklerdim. Olmamış mı? Olmuş ama bu kadro halen hayatta ve böyle bir konu ele alınmışken neden biraz daha özenli olmasın ki. Sormadan edemiyorum. Yazılabilecek çok şey var. Belki uzun uzun tartışılacaktır. Ama yine de mesaj yerine ulaşacaktır ve bu mesaj önemlidir. Tebrikler...

Şahsi kanaatim bir kere de olsa izleyin.