hazaraki
29 Ocak 2003 tarihinde eklendi
Bu korku filmine de büyük bir heyecanla gitmiştim. ama ne yazık ki bu sezon gösterime giren diğer hollywood korku filmleri gibi büyük hayal kırıklığına uğradım.
Herkesin bahsettiği o açılış sahnesi için aynı görüşleri paylaşmıyorum. Özellikle filmin jeneriğindeki müzik ve isimlerin yazıldığı 'pembe elyazısı' Hayalet Gemi'den çok Aşk Gemisi'ni izlemeye gelmişiz hissine kapılmama yol açtı. Sonrada herkesin konuştuğu o açılış sekansı. Herhalde, film bu kadar kötü olunca içinden 'kötünün iyisini' seçip, bu başlangıcı beğenmek zorunda kalmışlar. Bence bu filmdeki 'kötünün iyisi' ;ikinci yarında o mükemmel müzik eşliğinde Antonia Graza'da neler olduğunu anlatan hızlı kurgulu, tempolu sahne.
Karakterler ve olay ağına gelince; kayıp geminin batmasından sorumlu tutulan, geminin ölmüş kaptanı ile konuşan, sonunda da kendisini 'akvaryumun içinde balık' olarak bulan adamdan mı bahsetsem yoksa onun boşrol kadın kahramanla olan, değinilmeye çalışılmış ama değinilememiş olan garip ilişkisinden mi? Yada sondaki kötü karakterin bize bir 'patron/müdür' için çalıştığından bahsederek şeytana yapılmaya çalışılmış o kötü göndermeden mi? Bütün bunları üstüne gelen günahsız, işaretlenmemiş küçük kız çocuğu ve sondaki 'devam filmi geliyor' sahnesiyle tam bir felaket. Hatta film öyle bir noktaya geliyor ki, neden başlangıçta beni de iki parçaya ayırmadılar diye yakınmaya başlıyorsunuz!
Sonuçta korkutmakla iğrendirmek arasındaki çizgiyi hep iğrendirmek yönüne çeken, bol kan, bol efekt ve çok uzun süre önce keşfedilmiş "bilinmeyen, görülmeyen şey daha çok korkutur" teorisini hiçe sayan, kötü bir film Hayalet Gemi.
artık yeter bu steve beck şu an nerde 2 korku filmi çekti ikiside rezalet usta gabriel bryne vardı diye sinemada evet evet sinemada izledim hayatımda izlediğim en kötü filmlerden üstelik bizim ülkede iyi iş yaptı bu şaşılası bir nokta e tabi ha tırtlar vadisi ha hayalet gemi ha hababam uzayda
Sinemada izlemiştim dün de tv de rastlayınca bi yorum yazayım dedim.Gerçekten çok vasat bir film bi arkadaşın dediği gibi bi başını bide sonunu seyretseniz yeter.Filmde tek beğendiğim yer başında o kayışın insanları keserek geçtiği yerdi onun dışında etkileyici bir sahnesi yok 10 üzerinden 2..
filmde görsel açıdan sadece giriş sahnesi iyi.ben kötü olduğunu tahmin ettiğim halde sırf gabriel byrne için seyrettim.eğer seyretmediyseniz birşey kaçırmadınız demektir...
halatın kesme sahnesi çokda iyidegildi dügmeyi cekince cıkan halat gerilim uyandırıp bitiyor sonra kafaaagöz dagılıyor yemek yerken izlemeyin tadını almazsınız dehseti uzun tutmak mşde bulandırır bu filmde