atakanozruh
25 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
Olumsuz yorumlara ve bu puana kesinlikle katılmıyorum. Son derece gergin bir film. Ben izlerken oldukça gerildim ve tedirgin oldum. Gayet güzel ve belirsiz bir senaryo. Herkese tavsiye ederim. Bunun gibi kaliteli filmler kolay kolay gelmez. 9/10
M. Night Shyamalan ismini hepimiz o meşhur ?I see dead people? kotasıyla duyduk. Evet 6. histen sonra seyircinin ve akademinin bolca konuştuğu isimlerden biri olan bu yönetmenin 3. filmini vizyonda izleyeceğiz.Filmi öngösteriminde izledim.Açıkçası yönetmenin çizgilerini aynen taşımasının yanında anlattığı şeyi doğru dürüst anlatabilmiş, eli yüzü düzgün bir filmle karşılaştım. Atmosfer oluşturmada farklı bir zekaya sahip olan yönetmen bu filminde de o havayı çok iyi tutturabilmiş. Olağan olay ve olguları olağanüstülükle perçinleyen yönetmen burada da aynı şeyi yapıyor ve bunu yaparken de efektlerle gözümüze sokulan klişe korku öğelerindense gelişimle gelen gerilimle bizlere yaklaşıyor. Yalnız film seyirciyi tam manasıyla sarsa da gidişattaki sıradanlık ve aralardaki geçişlerin uzatılması az da olsa bir sıkıntı hasıl etmiyor değil. Her ne kadar Amerikada gişede iyi rakamlarla ülkemiz vizyon aşamasına gelmiş olsa da izleyici kitlesi tam manasıyla aradığını bulmuş olamıyor.Mel Gibson ailesini düşünen inaçsız rahip rolüyle tecrübesini konuştururken. Oscar adayı Phoneix de eski beyzbolcu kardeş karakterini başarıyla canlandırıyor.Çocuk oyuncular da başarılı;ama daha çok bunu yönetmenin onları kullanmasıyla ilintili gördüğümden Shyamalan'ın başarısını kutlamak gerektiği kanısındayım. Ayrıca izlemeyenler için filmdeki sürprizleri açık etmemek için filmdeki düşündüğüm bazı eksiklikleri buraya taşımama taraftarıyım onun için burada kesiyorum.Film orta halli bir öykü anlatma çabasında olduğu için çok şey beklenmeden gidilecek orta halli bir ?aile? filmi. Giderseniz verdiğiniz paraya pişman olmayacağınızı düşünüyorum.Bol sinemalı günleeeer
filmden bilimkurgu veya uzaylı istilasının yarattığı gerilimi beklerseniz baştan yanılırsınız. tamamen diyalogların üstüne kurulmuş bir film. 6 ay önce rahipliği bırakarak tanrı'ya olan inancını kaybetmeye başlayan mel gibson'ı tekrar yaratıcıya döndüren olaylar zincirlerini büyük bir hayranlıkla izledim. yönetmen oldukça başarılı bir iş çıkarmış.
aslına bakılırsa güzel film ama yinede acaba biraz daha iyi olabilir miydi gibi bi his vardı içmde ama yinede temposu olan senaryosuda baya bi iyi filmdi