Alfred hicthcock'un birdsü izleyenler varsa shayamalanın hitchcocktan ne denli çok etkilendiği gözlenebilir... özellikle o en son eve kapanma olayı tamamen benzer...
Ben de beğenmeyenlere katılmıyorum işte tam bir SHYAMALAN filmi yalnız bu film tam bir uzaylılar filmi değil bence bu filmde uzaylılar yardımcı bir öğe olarak kullanılmış. Burda asıl anlatılmak istenen, zorluklara ve korkulara karşı birlik ve beraberlik yapılması! Mutlaka izleyin insanlıkla ilgil çok şey anlatılıyor. Benden 10 puan 10 tam puan
Fime aşağıda uyku modu ikonu vermişim bötle bir filn-mde uyunmaz takla atılır,özürlerimi dileyerek hatamı düzzeltiyorum. P.S:Bu arada yorumumu okuyanlar bluesman kim diyecektir. Aşağıda yazdığım yorumwww.sinema.com adrsindeseyir defteri bölümünde yaptığım bir yorum olup bluesman in yorumunu orada okuyabilirsiniz.
bu tip gerilim fimlerine sevmeyen arkadaşlar vasat falan demişler..ama M.N.Syhamalan's doğru yolda onun tarzı bu.ben fimi izlerken sinemada baya gerildim..özellikle güney amerikadaki doğum günü partisindeki amatör kamera çekimi sanki gerçek gibiydi..ben 10/10 verdim..bilinen film arşiv sitesindede 7 ye yakın puan alması filmin iyi olduğunu gösterir..
2 sahnesi hiçbir filmde bulanmayacak derecede gerilim ve müthiş oyunculukla süslenmiş.Televizyonda uzaylının göründüğü sahneyi gerçekte yaşasak fotomontaj der korkmayız bi de o var..:)
Shyamalan,The Sixth Sense ve Unbreakable filmlerinden sonra tekrar başarılı bir filmle karşımızda.Yapılmış en gerçekçi ve en mantıklı uzaylı filmi.Film sadece uzaylılara odaklanmayıp,bir yandan da bir ailenin yaşadığı dramatik olaylara da değinmiş.Böylece,karşımıza başarılı bir dramlı korku-gerilim türü ortaya çıkmış.Zaten,Night Shyamalanda en çok sevdiğim nokta,dram ve korkuyu iyi harmanlayıp,tasvir etmesidir.Ayrıca,filmlerinde konu ilginç olsa bile,bunu gerçekçi bir dille anlatmasıdır.
bu filmi beğenmeyenler kesinlikle sinema dilinden anlamıyorlar en iyi gerilim filmlerinden ve en iyi uzaylı filmi kesinlikle izlenmeli en az 3-4 sahnede yerinizden zıplayacağınızı garanti ederim...
puanı çok az yaa,bu film bence enaz 10/9u hakediyor,3kere izlememe ragmen aynı keyfi aldım her izleyişimde.kesinlikle çok iyi bir film...izlemediysenz hala,hemen izleyin
Shyamalan ve Mel Gibson Daha ne denebilir ki Bu arada ben de korsan vcd kullanılmaması gerektiği yorumlarına katılıyorum. Bu bir gerilim filmi ve ben sinemada fragmanını gördüğümde kanım dondu. Bi vcd asla o havayı veremez. Hele bu filmi korsan olarak izlemeyin lütfen sonra yanlış yorumlarda bulunuyorsunuz.