hazaraki
5 Mart 2003 tarihinde eklendi
BEFORE YOU DIE, YOU SEE THE RING.
Son yıllardaki korku filmlerinin başarısız olmasının temel nedeni, izleyiciye kafasında yaratacak birşey bırakmamasıydı bence. herşey filmde gösteriliyor, film çıkışı düşünecek, yorum yapacak, eve gidince ürkecek birşey bırakmadığı gibi "bilinmeyen, görülmeyen şey daha çok korkutur" ilkesini de yerle bir ediyordu. ama the ring herşeyiyle, özellikle de arkasını yasladığı orjinal "ringu" ile, çok sağlam ve başarılı bir film.
diğer birçok korku filminde yaşanan karakterlerle kendinizi özdeşleştirme konusunda sorun yaşamıyorsunuz. belki kendinizi Rachel'ın yerine koyamıyor yada yakın hissetmiyorsunuz (ki bende bu hiç olmadı), o lanetli kaseti izleyen herhangi birisiniz ve bu sizi çok daha fazla tedirgin ediyor. özellikle "izleme" nin bir ölüm nedeni olması ve sizin film boyunca hem kaseti hemde filmin kendisini izlemeniz, herkesin aklına bir saniye bile olsa "acaba 7 gün sonra bana ne olacak?" sorusunu getiriyor. bunlarında üstüne günlük hayatımızın bir parçası değilde nerdeyse günlük hayatımız ta kendisi yerine gelen televizyonu da, bir cinayet nesnesi haline getirilmesi ve bizim izlediğimiz şeylerin de "bizi izliyor" olabileceği düşüncesi film sırasında gerginlik katsayınızın artmasına sebep oluyor.
etkileyici görüntü çalışması, başta naomi watts olmak üzere diğer bütün kadronun başarılı oyunculuğu, her iki yarınında aynı yüksek tempoda olması, senaryonun merak öğesinin hep ayakta tutulması, sıradan nesneler üzerinde yarattığı gerilim, tam bitti sanırken gelen korkutucu son 5 dakika ile çok çok başarılı bir gerilim, çok sağlam bir uyarlama ve çok iyi bir film.
filmin hala etkisindeyim,gece nasıl uyicam ben şimdi.ooofff!kasetteki görüntüler bile insanın aklını allak bullak ediyor.mutlaka izleyin diyorum.tabi uzun bir gece beni bekliyor...
Film bu sene için kendi dalında hit olmayı sonuna kadar hak eden bir etkiliyiciliğe sahip! Bir kaç hata dışında (özellikle 10.00 pm olayı ve kuyunun yeri çok çok bariz bir hata) film bana göre kusursuz denilebilecek bir düzeyde. (Filmi özellikle çocuklara izletmeli ki bundan sonra televizyona yapışarak izlemenin ne kadar tehlikeli!?olabileceğini anlayabilsinler :) Bir de film öyle bir yerde bitiyor ki neredeyse filmin 2. bölümünün çekileceğinin işaretleri veriliyor ama tahminimce bu böyle olmayacak. Eski bir japon korku klasiğinden uyarlanmış olması bu türe duyulan ilgiyi fazlasıyla arttıracaktır. Mutlaka iz-le-yinnn!!!!!......
daha fazla dayanamayarak filmi korsandan izledim...(kimse kusra bakmasın)bu kadar kötü kayıt olmasına rağmen film oldukça sağlam ..Atmosfer çok iyi..Bence the Others 'tan son ra en iyi ikinci film !..