Bence film bu puanı haketmiyor.. Filme +13 demişler ama -13 daha uygun bi yaş sınırlaması olur bence çünkü bir çocuk filminden farksız.. Çok şey bekleyerek izledim bu filmi çünkü Tim Burtonun filmlerini genelde beğenirim ama benim için bu film tam bir hayal kırıklığıydı..
'Ne izledim ben lan' tadında bir film.Bence Burton çocukluk kabuslarını sinemaya aktarmak istemiş ve anlaşılan sıkıntılı bi çocukluk geçirmiş. Çünkü film 'bu ne lan'.
Gerçekten bu filmi Tim Burtonnın bir hayranı olarak izledim ama tanrı aşkına:bu film komik mi? Hahaha so funny... Tim burtonnın en kötü filmi. bırakın gülmeyi anlamak dahi istemiyor insan. tamam bazı insanların tabirlerine göre saçma olan bu filme kült demişler (ki bence Otomatik Portakal kült filmlerinden bir tanesidir)ama bu filme kült ünvanı getirilmesi yanlış. sonuç olarak bu benim fikrim, görüş ve beğeni farklılıkları her zaman olacaktır. Tim Burton kalitesini gerçekten yükseltmiş ve gelecekte de nasıl filmler yapacaığının sinyallerini vermiş.
filmi beğenenler olduğu gibi(beğenenlere sonsuz saygım var)beğenmeyenlerde olabilir.ben mesela!filmi 12 yaşımdayken izlemiştim.ama o zaman filmin bir tim bur ton yapımı olduğunu bilmiyordum sonradan öğrendim.çok kötü bir filmdi.burton kesinlikle iyi bir yönetmen ama ben dilinden anlamıyorum.keaten performansıyla akılda kalmayı iyi biliyor.
23 yaşındayım ve bu tarz filmler bu yaşta hiçde eğlenceli olmuyor. Keşke küçükken izleseydim belki ozaman zevk alırdım. Eğer yaşınız 13 ve üzeriyse izlemeyin derim...