kesinlikle bu rolle oscar ı haketmişti denzel washington malcolm x in hayatı gerçekten nereden nereye dedirten cinstenmiş yanlı şu hapishanedeki alijah mohammed in ona göründüğü sahne saçmaydı sanki ama gerçekten çok taktir edilmesi gereken bir film
Hani bazen deriz ya o kötü biri , onunla konuşmayalım. işte bizdeki kötülüğün ilk tomurcuğu.... herkesin bir malcom x olmasını bekleyemeyiz tabi...ama o zaman bizde de bir şeylerin eksik olduğu andır. malcom x islamiyetin yakın zaman liderlerinden biri. zamanımızda islamın adını kullanarak onu karalayanlardan çok farklı bir insanmış. gerçek bir hayat hikayesinin danzel washington gibi iyi bir oyuncuda canlanmasını izleyin. muhammet aliyle olan bağlantısının görünmemesine bende şaşırdım doğrusu. Oscar vermezler tabikii yahudii destekli bir filmi değil kii ......
Zenci olmaktan utandığı için saçlarını yakıcı bir asitle düzleştirmeye çalışan Harlemli uyuşturucu ve kadın satıcısının, yirminci yüzyılın en büyük Müslüman devrimcilerinden birine dönüşmesinin tüyleri diken diken eden öyküsü..'Şimdi artık şehadet zamanıdır!'Malcolm X.
İyi işlenmeye açık bir konu fakat hızlı ve geçişltirilmiş bir senaryoya rağmen iyi oyunculuk sayesinde beğenimi kazandığını söyleyebilirim. şimdi bana kızabilirler 'ne geçiştirmesi kardeşim,film 3 saatten fazla sürüyor' diyebilirler ama bence uzun süresine rağmen yine de geçiştirilmiş konunun önemi ve ağırlığı.Yine izlenmeye layık bir film,hiçbir şey için olmasa bile D.Washington için mutlaka izlenmeli. 8/10