Ortalama puan
3,9
207 Puanlama
5
2 Eleştiri
4
16 Eleştiri
3
3 Eleştiri
2
5 Eleştiri
1
0 Eleştiri
0
2 Eleştiri
Sırala
Filtrele:
Hepsi
Çok sıcak, samimi ve en az diğer filmleri kadar izleyeni mutlu etmeyi başaran bi Kusturica filmi. İzleyin derim :) 8/10
Coşku ve enerji var filmde.Muzikler müthiş.Puan çok düşük.
dededen: Şehirler insanların gördükleri herşeyi alması için kurulmuştur :)
Bu filmi izlemek için Kusturicayı bilmek gerekir, onu-ruhunu bilmeden izlemek bence boş bir uğraş olur. Puanının düşük olması da büyük ihtimal bundan dolayıdır. Diğer filmlerine göre farklı bir tarzda olmuş olsa da film yine de çok güzel!
Kusturicanın en iyi filmi olmasa da, sevenlerinin asla kaçırmaması gerek (Finale ayrica dikkat!)
Haa bu arada; filmin müzikleri kesinlikle harika. Filmi izledikten hemen sonra edindim bir tane Soundtrack albümü :)))
Herkesin beğeneceği tarzda bir film değil, kabul ediyorum.O yüzden eleştirileri de makul karşılamak lazım.Hani klasik geyik filmler olur ya, konu yoktur, bağlantı yoktur vs vs.Sadece izler ve gülersiniz.Bu film de o tarz bir film.Valla ben bazı sahnelere katıla katıla güldüm, bazı espriler ise çok banaldı.Ben böyle 'sadece gülmek için' çevrilen filmleri seviyorum.O yüzden bu filmi de arşivimde tutuyorum.Ama çok çok da başarılı olduğu söylenemez tabi...7/10Bir de dip not: Aile filmi değildir.İzlerken yanınıza alacağınız insanlara dikkat edin.
Bu filme iyi diyende var kötü diyende.herşeyden önce bu kişisel bakış açısı ile ilgili.holywood bombardımanı arasında bu film biraz farklı gelebilir.ancak ben beğendim.abd yapımı filmlere benzemeyeceğini zaten biliyordum ve öyle olmadığını da gördüm.absürt diye eleştirilmiş.zaten özellikle absürt olsun diye çekilmiş bir film.bizdeki sinan çetin in bay e si gibi.
Yaşamak bi mucizedir filmini de yerden yere vurmuşlardı en az diğer filmleri kadar eğlenceli ve içerikliydi...
Bu puanları kim nasıl veriyor çok merak ediyorum
Bu puanları kim nasıl veriyor çok merak ediyorum
öncelikle 'şeker pancarı' arkadaşımıza bir çift sözüm var: yönetmeni tanımıyorsanız ve film hakkında bir önbilgi almadan ailece filme gidiyorsanız sonucuna katlanırsınız. çünkü film sizin için kapalı kutudur. ikincisi hangi aklı başında insan, bütün toplumlarda hayvanlarla cinsel ilişkiye giren sapıkların varlığını görmezden gelebilir? ve yeryüzünün her köşesinde genelev tarzında mekanlar yok mudur? bütün bunlar topluma ilişkin olgular değil midir? Toplumsal yaşamın her yönünün sinemada işlenmesinden daha doğal ne olabilir? mesele şu ki yönetmen tarafsız olsun. tercih yapmasın, değer yargısı belirtmesin. Özetle böylesi harika bir filmi çok ahlaksızca çok kötü, gibisinden eleştirmek komiklik oluyor.Filme gelince, kırsal yöre insanının yaşam bilincinde kedi, köpek, inek, hindi, tavuk, domuz gibi hayvanların yeri çok büyüktür. Kusturicada hemen hemen bütün filmlerinde kır-kent çatışması ve geçişkenliğini anlatırken bu temayı büyük bir ustalıkla kullanıyor. Ekran hiç durmuyor. Sürekli bir yerlere koşturan, kendisiyle çevresiyle ve yaşamla bir yarışın içinde olan insanları (mutlaka) harika bir müzik eşliğinde izliyorsunuz. Konunun ne olduğu çok fazla önem arzetmiyor. Çünkü sıradan insan kendi dünyasında kendi yağıyla kavruluyor. Kim demiş, sinemada ille de dünyayı kurtarmaya ilişkin mevzular işlenecek diye???
farklı olmasıyla beraber mükemmel eglenceli bir fil.ayrıca kolleksiyon tutkunlarınında ellerinde bulunması gereken filmlerden biri
Kusturicanın gereksiz absürdlükleri ve ahlak kurallarını yıkmaya çalışan denemeleri olmasa çok güzel bir film olacakmış.Kusturicadan da daha fazlası beklenmez zaten.
Cok eglenceli bir film, hosca vakit gecirmek için tavsiye edilir :)
filmmm süper eglenceliydiii aradan baya gecmesıen ragmen filmle ilğili harıkaa seler var alımdaaa..funkyyy
Müthiş keyifli ve eğlenceli bir film. Emir Kustrica yine kendisinden bekleneni ortaya koymuş. öyküde ki bazı şeyler tartışmaya açık olsada aslında eleştirel bir bakış açısı getirildiği ortada. 10/9
- En son Beyazperde eleştirileri
- En İyi Filmler
- Basın Puanlarına Göre En İyi Filmler