kemerlee
30 Ağustos 2011 tarihinde eklendi
SU birikintisi derinliğinde,bol efekli klişe felaket filmlerinin tutkunu Roland Emmerich hiç anlaşamadığı oğlunu kurtarmak için felaket bölgesine doğru seyahate geçen kahraman! babanın har sahnesi tahmin edilebilen klişe macerasına odaklanıyoruz.
Film mesaj açısından incelenirse küresel ısınmaya parmak basması ve nasıl bir felaketin oluşacağını anlatması açısından güzel. 3. dünya ülkelerine olan göndermelerde manidar.
Teknik olarakta fazla bir digital ortam havasını hissediyorsunuz. En fazla eleştirdiğim yani giriş-gelişme-sonucun çok klişeleşmiş bir anlatım olması. Detaylarını yazamadığım için yamıyorum, izleyince göreceksiniz. Fazla Hollywood filmi havası hissediyorsunuz. Felaket filmlerinde bir filmin öne çıkması için bence sıradan akış dışında bir akış ile karşılaşmamız gerekir. Bu da bu filmde yok.
İyi vakit geçirmek için izlenebilir bir film ama hepsi bu kadar.
kimler izlemeli? - efekt her şeydir diyenler - dennis quaid ordan oraya koşuştursa bile bana yeter diyenler - ronald emmercih kendine bir ferrari daha almalı diyenler.
kimler izlememli? - yapacaksanız adam gibi bi film yapın diyenler - bir filmden sonra film hakkında uzun uzun konuşabilmek için yeterli senaryo olalıdır diyenler.
insan oğlu geleceğini bilerek sonunu hazırlamaya devam ederken filmde bizlere güzel bi yanıt olarak sunuluyor. her zamanki nankörlüğümüzle sonumuzu bekliyoruz. güzel bi film iyi seyirler...
film görsel efektleri baya etkileyici olmuş özgürlük anıtın buz kestiği,kasırganın olduğu sahnaler güzeldi...sinamadayken baya tutumuştum ama ewde izledikten sonra pek okadar bulmadım.....ama sıkılmadan izleyebileğiniz bir film yinede.....
Fİlm çok vasat.Klasik felaket olaylarını anlatan bir film.Ama görsel efektler için aynı şeyi söyleyemem.Çok iyidi çünkü.Ayrıca filmin sonu nu çok farklı beklerdim
O kadar masraf ve sadece iki sahne var filmde bu tür filmler yıllardır yapılıyor. Konu belki sağlam fakat artık sıkıldık bu kahramanlardan. Özellikle o kurtlarla gemideki kovalamaca ne bu ya belgesel mi izliyoz Allah Aşkına. Ama seyredilebilir yine de boş zamanlarda. Sinemaya gidemediğime hiç mi hiç üzülmedim.
güzel bir filmdi efektleride harikaydı ama çok kısa kısa geçmişler herşeyi çok daha iyi olabilirdi çok iyi de değil çok kötüde sadece efektlerden yırttı...