Hiç kimsenin önemsemediği küresel ısınmanın açacağı sonuçları anlatmışlar. Biraz da büyük devletlere gödermeler var. Gayet görsel açıdan doyuruyor sizi.
Filmde herşeyden önce bahsedilmesi gereken konu şüphesiz efektler. Hakikaten müthiş olmuş. Filme gelince son derece ilgiyle izlenen hoş bir seyirlik. Filmde anlatılanlar birgün olurmu olmazmı bilmiyoruz ama düşünmek bile ürkütücü açıkçası.
SU birikintisi derinliğinde,bol efekli klişe felaket filmlerinin tutkunu Roland Emmerich hiç anlaşamadığı oğlunu kurtarmak için felaket bölgesine doğru seyahate geçen kahraman! babanın har sahnesi tahmin edilebilen klişe macerasına odaklanıyoruz.
Efektleriyle buyuk oranda ayakta durmasina ragmen keyifli bir seyirlik "the day after tomorrow". Cok kalici olmasa da diger Roland Emmerich filmlerinin ("Independence Day", "Universal Soldier", "Stargate", "Godzilla") kat kat ustunde duran bir yapim...(6/10)
Bu filmle ilgili ikinci yorumum. Çünkü demin tekrar izledim. Bu tarz filmlerdeki göresllik ilk izleyişte o denli insanları etkiliyor ki çok basit kurgusal hatalrı bile görmenize engel oluyor. Velakin ikinci defa izleyişimde filmdeki ortam ve olay ve nesneler ile ilgili onlarca uyumsuzluk sezinliyorsunuz. Bu cidden rahatsız edici. Hani en basitinden şu örnekle koca gemi sokaklarda dolaşıyor. Ve bunun gibi onlarcası.