Fundalina Jolie
13 Aralık 2013 tarihinde eklendi
Bu yılın bilim kurgu filmleri açısından ne kadar zengin, ne kadar dolu ve keyifli geçtiğini, bu anlamda unutlmaz bir yıl yaşadığımızı her fırsatta dile getiriyorum, yılın son büyük bilim kurgusu Ender’s Game: Uzay Oyunları’nı ön gösteriminde izleme şansı buldum. Film hiç beklemediğimiz yerden vurdu ve müthiş çıktı! Ender’s Game Orson Scott Card’ın kaleme aldığı eski bir bilim kurgu öyküsü aslında. 1985 yılında yazılan bu ileri görüşlü romanın filme uyarlanması için bu kadar beklemeye değmiş doğrusu. Bu arada altını çizmek lazım, Ender’s Game kesinlikle bir çocuk filmi değil, en azından hedef kitlesi çocuklar değil. Hatta zaman dozunun üzerinde şiddet içeren bir yapım. Günün sonunda verdiği mesaj da, zaten biz yetşkinlerin düşünmesi gereken bir konu. Sözün özü çok fazla beklenti içinde olmasak da, içimizdeki bilim kurgu ruhuna çok güzel dokunuşlarda bulunan bir film olmuş Ender’s Game.
orjinal bir senaryo güzel bir kurgu , kesinlikle alışılmışın dışında bir uzay filmi , yaş grubu olarak biraz daha gençlere hitap ediyor olabilir ama , bence gayet güzel...
Film gayet iyiden de güzel bir film çıkartmış. 2007'de Yargısız İnfaz (Rendition) ve 2009'da ise X-Men Başlangıç: Wolverine (X-Men Origins: Wolverine) filmlerinin yönetmeni Gavin Hood'tan etkileyici bir uyarlama.
Kitabın ve Bilim Kurgu hayranlarının kaçırılmaması gereken bir film.
Yönetmen Gavin Hood'u '''X-Men Başlangıç: Wolverine'' den tanıyoruz. Evet o filmde grafik ve görsellik açısından düşük gözüktüğü bir aşikar ve bu yüzden ''Ender's Game : Uzay Oyunları''nda bekletimiz yüksek olsada içimizde korku vardı.80'lerde ki kitap serisini alıp filme dökmek zor fakat Hood bu işin altından başarı ile çıkmış.Savaş sahneleri etkileyici olsada bilgisayar oyunlarını anımsattığıda bir gerçek ama uzat temalı yapılan filmlere baktığımız zaman gerçekten başarılı bir yapıt olmuş.Tabiki ''Harrison Ford'' ve ''Ben Kingsley'' e ayrı bir parantez açmamız lazım onların tecrübesi ve birikimiyle tamamı genç bir kadrodan oluşan oyuncu ekibine ve filme ayrı bir tat ve zevk katmış. Kısacası ''Star Wars'' ve ''Uzay Yolu'' serisinden sonra yapılan en iyi olmasada başarılı güzel bir film olmuş. Gavin Hood'dan bu filmi seriye dökmesini bekliyorum umarım bu gerçek olur.
hikayesi oyunculuğu ve akıcılığı efsaneydi sadece sonda o yaratığın tek 1 yumurtası gözüküyordu yani başka yumurtalarda orda gözükse ve onlarda yumurtadan çıkınca birkaçını alıp çantasına koysaydi falan çok daha iyi bir son olurdu ayrıca amiral olduğun için her gezegene gidebilirsin selamünaleyküm ender barışla git:)