tolga944
3 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
Ilk defa ne anlattigini yada ne anlatmak istedigini tam anlayamadan ama acaip bir heyecan ve zevkle izledigim bir film oldu,efektler harika,müzik süper,kacmaz bu film:)
Son zamanlarda izlediğim en iyi filmlerden biriydi. Bir aşk hikayesi ancak bu kadar sıradışı ve mükemmel şekilde anlatılabilirdi. Konuyu karmaşık bulan, sıkılan ve hatta beğenmeyenler mutlaka vardır fakat Yönetmenin önceki filmlerine bakarak, kolay anlaşılır, klasik bir aşk hikayesi beklemek büyük bir hata olurdu. Son olarak müzikler ve sahne geçişleri de çok başarılıydı. İyi seyirler...
Çok güzel ve insanın içini sızlatan bir film.Filmin ilk dakikalarında sıkılabilirim diye düşünüyordum ama sonrasında film resmen içine çekiyor.Ama herkesin seveceği bir film olmayabilir anlatım tarzı olarak.Bence yönetmen bu filmde kalitesini bir kez daha gösteriyor ve seyredenin kalbine/beynine bir çentik daha atıyor.
aronofsky'nin bütün filmlerini izledim ve gerçekten sinema için de kendsi için de bambaşka bir filme imza atmış.Ancak filmde biraz anlaşılması güç kısımlar var ve bence bu kesinlikle 2 veya 3 defa izlemekle giderilecek bir sorun değil. çünkü aronofsky kendince çok şey anlatmış ama ben bunların tamamını anlayamadım. filmi izleyenlerden gözlemlediğim kadarıyla birçok kişi için durum bu. bu kapalılık giderilebilseydi daha sofistike bir film olabilirdi ama bu seferde filmin büyüsü kaçabilirdi o başka mevzu. filmin müzikleri harika yine clint mansell'in elinde çıkmış, requiem for a dream'in tadında, şu anda da dinliyorum. kısacası izlenip, üzerinde düşünülmesi gereken bir film. Ve son olarak: benzetmelere ve betimlemelere dikkat!
62 evet benden önce 62 kişi puan vermiş bu filme.neden hala türkiyede gösterime girmiyor bu film anlayamadım.film hakikaten doyuruyor.tam bir aşk filmi.10 üzerinden rahat 8 hatta 9.oyunculuklar da bir o kadar güzel
Bence Hugh Jackman kesinlikle mükemmel bir seçim,Rachel Weisz ile harika bir ikili olmuşlar.Hugh'u yakından tanıyanlar,yani tiyatro geçmişini,tür olarak birbirinden çok farklı rolleri ne kadar iyi oynadığını bilenler,onun dramayı da(özellikle the prestige'deki inanılmaz performansı),komediyi de,aksiyonu da oynayabildiğini bilirler,gerçekten çok yönlü ne kaliteli bir oyuncu.Film gerçekten de etkileyici,çok abartacak birşey yok belki ama filmi 2. hatta 3. kez izlediğinizde daha çok şey kapıyorsunuz,farklı bir sinema deneyimi arayan herkese tavsiye ederim.
sabırsızlıkla beklediğim aronofsky filmi... fragmanı gerçekten etkileyici ki aronofsky'nin görselliği ilk iki filmi düşünüldüğünde insanı heyecanlandırıyor... bunun yanında konusu her ne kadar bilindik bir hikayeye benzesede, yine yönetmenin kurgu masasında çok farklı bir hikaye oluşturmuş olacağını umuyorum... şimdilik sadece umuyorum ve bekliyorum...
bazı filmelr var bana göre daha filmi izlemeden önce konusuyla beni büyüleyen izlediğim zamn sanki en sevdiğim filmlerden biri olucakmış gibi fountain’de onlardan biri...
Bazı arkadaşlar filmin bütçesini büyük olarak göstermiş ama bu doğru bir bilgi değil,şöyle ki;film ilk çekileceği vakit bütçesi 70milyon$ idi ve Brad Pitt ile Kate Blanchet rol alacaklardı,fakat stüdyo ile anlaşamadılar ve proje beklemeye alındı,daha sonra stüdyo yönetmene filmi revize etmesini ve yeni oyuncular ve öncekinin yarısı kadar bir bütçeyle çekmesini önerdi,yönetmen bunu kabul etti ve ortaya izleyeceğimiz film çıktı.Yönetmen bilgisayar efektlerinin yerine çoğunlukla gerçek setleri ya da optik efektleri kullanarak daha gerçekçi bir görünüm sağlamış,ayrıca filmin tipik bir Hollwood filmi olmadığı sanat sinemasına daha yakın durduğu tüm yorumlarda belirtiliyor.Özellikle oyuncuların performansları çok övgü alırken filmin konusu ve içeriği de oldukça beğenilmiş,fakat herkesin seveceği bir yapım olmadığı da vurgulanıyor,yani filmi izleyip yorum yapmak size kalmış.Saygılar.
bağımsız sinemada kendini kabul ettiren Aronofsky nin filmini merakla bekliyorum. Büyük bütçeli ilk film denemesinde Hugh Jackman gibi beğendiğim birinin de rol alması merak duygumu ikiye katlıyor. Ayrıca konusuda oldukça ilginçe benziyor.