sonevermind yaptığın yorum filmi gerçekten özümleyebildiğinin bir kanıtı.Müzik filmin içerisinde değil,aslında film müziğin içerisinde ve güzel bir film.Konunun bir kaç daldan birbiri üzerine bağlanışında müziğin katkısı tartışmasız olağanüstü.Filme aşk kokusunu sağlayan da müzik.Başarılı bir yapım.İyi seyirler.
asıl farklı görünmek isteyenler; insanların büyük çoğunluğunun beğenip da 8 üzeri ortalama bir puan almış filme dil uzatanlardır. yorumundan anlaşılan filmi anlamadığın. beğenmemiş olabilirsin ama bu sana beğenenleri küçümseme hakkı vermez.
Hayatımda izlediğim en berbat filmler arasında 1 numarayı aldı. Arkadaşların yaptığı yorumlara kandım indirdim. Bir buçuk saat boyunca bir adet biblo kar küresi ve çok acı bir hatıranızı düşünerek de aynı hisleri yaşayabilir filmi izlemiş kadar olabilirsiniz. Bir yerden edinip izlemeye çalışan arkadaşlar kesinlikle önermiyorum notum 10 üzerinden kesinlikle 1. bu yorumun üstüne filmi tam anlamıyla algılamış gibi yapıp kendinizi Zeki göstermeye de çalışmayın çünkü şu şu dur diye açıklanabilecek bir film değil. ben sanatsal film takılıyorum anlamı büyüktü benim için demeyin göz var nizam var allah aşkınaya, Sonuç olarak indirmeyle beraber harcadığım iki saate acıyorum... Sakının!!
aronofsky gerçekten çok farklı ve efsane bir yönetmen. hugh jackmanda oyunculuk dersi vermiş diyebilirim. çok iyi, herkese hitab edecek, tekrar tekrar izlenecek bir film kesinlikle değil. zaten 35 milyon bütçeyle 10 milyon gişe yapmış olmasıda bunu doğruluyor. ama böyle bir filmin başarısını, büyüklüğünü gişe ile ölçmemek lazım. film dram, aşk, bilim-kurgu üçgeninde psikolojik bir film. aronofsky pide hayattaki herşeyi -geleceği görmek dahil- matematikle halletmeye çalışan adamın delirmeye giden yoldaki hikayesini anlatırken bu filmde ölümsüzlük peşinde koşan adamı anlatıyor. ama burdaki anlatım tarzı çok daha farklı. çünkü film sonunda bütün parçalar birleşmiyor. anladığım kadarlıylada film bunu amaçlıyor. derin bi felsefe içermesine rağmen sert bir mesaj verip itici olma riskinede girmiyor. şunuda söylemek gerekirki filmi izleyen herkes farklı bir düşünceye sahip olabilir. gerçek puzzleı tek bilen galiba aronofsky. filme yönetmenlik açısından diyecek çok fazla bi söz yok çünkü söz konusu şahıs aronofsky. filmi ağır bulmak, izlerken sıkılmak son derece normal ama böyle derin bir filmi başka türlü aynı etkiyle anlatmak mümkün değil. müzikler ve görüntülerde son derece başarılı. sinema sanatına meraklı kişilerin ilgiyle izleyeceği bir film.
kız arkadaşım filmden ötürü dehşete kapıldı ben ise bu duygularını izlemekle yetindim. bilmiyorum hiç mi filmden anlamıyorum ama beni çok çekmedi. ancak filmin görselliğinin güzel olduğunu kabul ediyorum.
Son zamanlarda izlediğim en iyi filmlerden biri. Senaryoda ki ufak tefek boşlukları ve bu şekilde birden fazla sinematografik konunun ve tarzın ele alındığı filmlerdeki basit bir takım mantık hatalarını bir kenara bırakırsak nerede ise mükemmele yakın bir film. Özellikle ve bilhassa Hugh JACKMAN'ın oyunculuğuna ve rolü yaşayışına inanamadım desem yeridir. Kendisinden bu derece güçlü bir performans beklemiyordum açıkçası.
Bu filme saçma, komedi diyen arkadaşlar, bu üst seviye bir filmdir. Yani bu filmde aksiyon hikaye takibi öyle şeyler aramayın. Ruhsal yolculuk yapabileceğiniz türden bir film. Özellikle görsel, renkler ve en önemlisi Clint Mansell'ın yaptığı film müzikleri hepsi birbirini tamamlamış. Size tavsiyem izlerken filmden çok müziğe odaklanın ne demek istediğimi anlayacaksınız. Müzik size filmi anlatıyor.