Karayip Korsanları: Siyah İnci’nin Laneti eleştirileri - Sayfa 4
Karayip Korsanları: Siyah İnci’nin Laneti
4,6
cansukok
1 Haziran 2007 tarihinde eklendi
bence bütün karayip korsanları muhteşem ötesi ne de olsa orlando bloom ve johnny depp oynuyor çok başarılı bir seri inşallah karayip korsanları 4 te gelir ama gelmicek gibi:(
Alkışlanacak tek bir karakter görebiliyorum.O da JACK SPARROW.Johnny Deep kesinlikle mükemmel oynamış.O sarsak sarsak yürüyüşü,konuşması,sayarken attığı komik adımlar...Valla BRAVO.Yönetmene ve yapımcılara Deep 'i bu karakteri canlandırabilmesi için serbest bıraktıkları için binlerce kez teşekkür.Bir kez daha Deep hayranı oldum.
Hem bir tarihi film, hem aksiyon, hem komedi, hem macera değişik değişik filmler alacağınıza alın bu filmi ve zevkle izleyin. Son yıllardaki en iyi filmlerden.
Evet çok ilginç bir yorum.Sinemadan hiç anlamayan arkadaşlarım bile bu filmden sonra o fırlama korsanın tüm filmlerini izliycem demeye başladılar.Özellikle bu film için konuşuyorım:Johnny Depp ten başka kimse bu kadar iyi oynayamazdı.
hem eğlenceli hem sürükleyici hem de masalsı bir korsan filmi.yani tam olması gerektiği gibi.jack sparrow sanki biraz fazla geyik bir karakter olmuş gibi geldi ama olsun zaten masalsı ve eğlenceli bir film amaçlanan belli ki.seyri güzel tavsiye edilir ki zaten izlemeyen pek az insan kalmıştır(hatta ben son izlemeyen kişi de olabilirim ve böylece kalmamıştır)
Film mükemmeldi. Çok iyi espriler vardı ve Johnny Depp çok iyi oynamış ve esprileri çok iyiydi. Tavrı biraz yumuşak ama filme çok hoş bir hava katmış. Defalarca izlenebilir!!!
Karayip Korsanları, yapımcılığını Jerry Bruckheimerın, yönetmenliğini Gore Verbinskinin, senaristliğini Ted Elliot ve Terry Rossionun yaptığı bir macera filmi serisidir. Walt Disneyde bulunan korsan parkı bu filmleri temel almıştır. Üçlemenin ilk filmi olan Karayip Korsanları: Siyah İncinin Laneti adlı yapım 9 Temmuz 2003 tarihinde sinemalarda gösterilmeye başlandı. Bu filmin gişedeki beklenilmeyen başarısından sonra Walt Disney filmi bir üçlemeye dönüştürme kararı aldı. Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı ilk filmden üç yıl sonra, 7 Temmuz 2006da gösterime girdi. Devam filmi, ilk filmin başarısının tesadüf olmadığını kanıtlayarak açılış gününde birçok gişe rekoru kırdı. Film sinemalardan çıktığında 1,066,179,725$ gişe hasılatı elde etmişti. Üçlemenin son filmi Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu, 24 Mayıs 2007de tüm dünyada aynı anda gösterime girdi. Sonunda üçleme dünya çapında yaklaşık olarak 2.79 milyar $ kazandı. Johnny Depp, 2008 Eylülünde serinin 2012de gösterime girmesi beklenen yeni filmi için imza attı1990lı yılların ortalarında senaristler Ted Elliot ve Terry Rossio günümüzdeki Karayip Korsanları nın hikâyesini temel alan bir yapım üstünde çalışıyorlardı. Will Turner "daha önemli" bir roldeydi ve düşman korsanlar için bir hazine arıyordu. Proje ile ilgilendiğini belirten Steven Spielberg, Jack Sparrow rolü için Bill Murray, Robin Williams veya Steve Martini istediğini belirtiyordu. Disney o sıralarda Muppet Treasure Island filmi ile meşguldü ve iki yapımın hikâyesi benzediği için bu filmin yapımına izin vermedi Jay Wolpertin yazdığı metin Jerry Bruckheimer tarafından geri çevrildi. Çünkü Bruckheimer bunun sadece "düz bir korsan filmi" olduğunu hissetmişti Metin tekrar yazılması için, korsanlık ile ilgili bilgileri bulunan Stuart Beattieye gönderildi ve sonra Ted Elliot ile Terry Rossioda karar kılındı Elliot ve Rossio, fikir almak için Disneydeki tema parkına gitti Bruckheimer aklındaki konsepti gösterip fikirlerinin değişmesine rağmen Michael Eisner ve Bob Iger, bütçe yükseldiği zaman filmi iptal etmek ile tehdit ettiler Gore Verbinski ile 2002 yılının Mayıs ayında Karayip Korsanları: Siyah İncinin Laneti adlı yapımı yönetmesi için anlaşıldı. Bunu takip eden aylarda Johnny Depp ve Geoffrey Rush ile filmde yer almaları için anlaşıldıVerbinski, Hollywoodun Altın Çağında kaybolmuş olan bu türü tekrar canlandırmak için modern teknoloji kullanmayı istedi.
filmi ilk sinemada izlediğimde buraya üye olmadığım için tyorum yapamamıştım...daha sonradanda vcdden yaklaşıjk olarak 5-6 kere izledim ama öncelikle dublajsız vee sinemadaki ses efektleriyle izlemenin ayrı bi keyif olduğu bi gerçek..:) filme gelincede gereçwektende her yönden izleyiciyi memnun edebilen bi yapım olduğu gerçek...dublajlı izlediğinizde ince espriler pekte belli olmuyo ama yinede bu şekildede güzekl...ayrıca halka ile beraber gore verbinskinin en iyi filmi diyebilirim...ayrıyetten bu filmdeki rolüylede oskara aday gösterilen johnny depp'in bu filmdeki performansı bana kalırsa oskarada değerdi...johnny deppin yanı sıra geofrrey rush balşta olmak üzere orlanda bloomda gerçektende etkileyici..kısacası eğlenceli dakikaların sizi beklediği sürükleyici bi film..:))....9/10
arşivlik süper bir film...ilk olarak ölü adamın sandığını sinemda izledim daha sonra siyah incinin lanetinin dvd sini alıp evde izledim..heycan,aşk,kahkaha,gerilim hepsi bu filmdee....sanırım kaptan jack sparrowa aşık oldumm:)10/10