MetaLchesH
20 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Film bize Sinema Kuramları dersinde Auteur Kuram’ı öğretmek için gösterildi,gerçekten ders olarak gösterilecek ender filmlerden biri,Scorsese,Auteur kuramının gerekçeklerini çok iyi yerine getiriyor.Senaryo mükemmel,oyunculuk özellikle de Robert de Niro mükemmel,filmdeki kurgu,plan sekanslar,gerçekten süper.Panjurları kapatma sahnesi hızlı kurgunun gerilimi nasıl anlattığının bir ifadesi.Özellikle Scorsese’nin din konusundaki farklı yorumu filme daha da ilginç bir anlam katmı.Suçlunun ne yaparsa yapsın,bir savunma hakkının olduğunu anlatan film Auteur kuramın en önemli filmlerinden biridir.
Robert De Niro rolünü o kadar iyi oynuyor ki, filmi izlerken gitgide daha fazla siniriniz bozuluyor, korku filmi pek sevmem ama bu film oldukça başarılı.....
Ben eski korku filmleri pek sevmem.Genelde acemice oluyorlar.Fakat bu filmi puanından dolayı seyretme hatasında bulundum.Bırakın korkuyu gerilim adına dahi hiç birşey yok.Müthiş bir gerilim yazan arkadaşlar hayatında hiç mi gerilim filmi izlemedi? Hayatımda izlediğim en basit gerilim filmi.Robert De Niro bile kurtaramamış filmi.
de niro dan iğrenmemi sağlayan ender filmden biri :) iğrenme kötü anlam da değil gerçek hayatta karşıma çıksa acayip tırsarım o kadar psikopat bir tipleme ... Kıza da bayıldım zaten daha sonra o da kendini kanıtladı ... on numara scorsese filmi farklı bir film olmuş ama scorsese e yakışırr .
Mutlaka ama mutlaka izlenmesi gereken bir film.Yönetmen Martin Scorsese,oyuncu robert de niro.Başka bir şey söylemeye gerek var mı'İnsanların kanunla,kanunsuzluk arasında;iyilikle kötülük arasında ki çizgide gezinmesini görmek,Robert de Nironun ne kadar büyük bir oyuncu olduğununu anlamak için izlemek gerekir.
İnsanın izledikçe izleyesi geliyor. 5 kere falan izlemişimdir. Her seferinde robert de niro beni büyülemeyi başarıyor. Ayakta alkışlanacak bi performans...
bu filmi izlerken hem geriliyorum hem de çok gülüyorum. robert de nironun zirve yaptığı filmlerdendir. tipi çok komik ya:) uzun saç dövmeli vücut, komik surat:)
robert de niro mukemmel bi oyunculuk cikarmis.sanki o gercek hayatta da bu karekterde biri.filmde o muzikler olmasa gerilim turune girmez kesinlikle.komik olmus biraz,abartili gerilim muzikleri ama bakiosun ortada geren bi durum yok:D
Bu film benim kült filmim.Çünkü kendi kişisel yaşantımı yönlendirmem de bile etkisi olmuştur.Bu filmi en az beş kez izledim.İntikam alma üzerine,haksızlığa uğranıldığında nasıl cezasının verilmesi gerektiğini anlatgan film.Tabii ki burada nietzsche felsefesini bilmek ve özümsemek gerekir.Max Cady(de niro)okuma yazma bilmeyip hapiste öğrenir ve haksızlığa uğradığını anlayıp ders verir.10 üstünden 10 veriyorum.