perihan-eser
20 Eylül 2007 tarihinde eklendi
Gittik..gördük..beğendik...animasyon teknikleri gerçekten epey ilerlemiş..ancak bu film bana ice age veya nemo kadar tat vermedi..belki de onların ilk göz ağrılarımız olmasındandır..
Ratatouille ince detaylarla bezenmiş çok şirin bir animasyon filmi. Hiç beklenmedik anlarda süper kaliteli espriler ve kelime oyunları ile gayet başarılı. Kah güldük, kah düşündük yine... Her şeyin dozu iyi ayarlanmış. Film insanda direkt Paris'e gitme isteği uyandırıyor, dolayısıyla çoğunlukla sıkıcı filmler çeken Fransız yapıtlarından 3-5 adım önde diyebiliriz bu açıdan, dedim bile hatta. Bu şirinlik kumkuması animasyon hem çocuklara hem büyüklere gibi klişe laflar etmek istiyorum lakin cidden öle. Didaktik normlarda; hoşgörüsüzlüğün ve ırkçı şiddetin giderek arttığı şu günlerde Pixar bizden başka olmayanların da yaşama hakkı olduğunu bir farenin bile Paris'te aşçılık yapabileceğini göstererek anlatmak istemiş. Pixar'a ve filme dair takdire şayan bir ayrıntı: Remy'nin yüzündeki 160 kasla, faremize inanılmaz bi mimik alanı açılmış... Googleism tarikatından sora Pixarismin kurulması yakındır, habarınız olsundur.
Gerçekten izlenmesi gereken filmlerden biri.Çok büyük keyif alarak izledim.Ama gerçeğe dönüpte düşününce bi farenin hazırladığı yemeği yemek fikri midemi bulandırmıyor değil =)
harika,müthiş,kusursuz!!!her hafta 1den fazla sinemaya giderim ve haftada yaklaşık 15film falan seyrederim yıllardır ve çok nadir 10puan veririm,bir filmi çok çok çok çok nadie kusursuz ve müthiş bulurum ve bu da onlardan biri.hem benle izleyen 7yaşındaki kardeşime,hem 20 yaşındaki bana,hem de 45yaşındaki anneme,yani tam 3ayrı kuşağı eline alabilme başarısını gösteren,olay örgüsü ve kurgusu çok iyi,animasyon seyrettiğinizi unutturucak kadar detaylı ve gereçeğe yakın.şaheser!
ratatouille, ra-ta-tuy, işte animasyon, işte film! voilà, c'est super! bir filmle farelere de aşık olunabileceğini kanıtlayan yeryüzündeki tek film, mickey kusura bakma ama rémy daha tatalı. merci disney et pixar pour tous... et puis, paris seni çok seviyorum. haydi çocuklar au cinéma! ;)
bir kaç saat oldu filmden çıkalı ama hala gülümsüyorum... muhteşem bir animasyondu... apartmana girerken bir fareyle karşılaşmayı ümit ettim:)... izlenmemesi bir kayıp olur...
Son dönemde beklediğim filmlerden beklediğime değdiğine inandığım tek film. Animasyon deyince artık tek Walt Disney gelmiyor akla, Pixar da çözdü bu işi ve artık onların da takipçisiyim. Herkes ile gidebileceğiniz bir film..
Oldukca keyifli ve rahat bir film.Ustelik birkaç sahnede insan fare görüntülerinin animasyon olduğunu neredeyse çıkarıyor aklından:)Seyredilmeli,seyrettirilmeli...