just-in-tuce
21 Ekim 2007 tarihinde eklendi
animasyon filmleri çığır açmaya başladı.normal kriterlere sahip bi filmle yan yana koyulduğunda animasyonlar artık daha çok tercih ediliyo. ratatouille animasyon filmini izledikten snra bunları sölemekte ne kadar haklı olduğumu görüyorum.bnce çok güzel bi film olmuş ellerine sağlık valla
"he's dying to become a chef" walla ne yalan diyeyim, söz filmi birebir açıklıyor. mükemmele ramak kalmış bir film. eeeee disney bu; durur durur turnayı gözünden vurur helal olsun be...
Uzun zamandan beri izlemeyi istiyordum filmi sonunda bugün izleyebildim çok güzel bil film gerçekten. Hiç diğer çizgi filmlere benzemiyo konu da süper ask - drama komedi(az) hepsi var.
Animasyon deyince Pixar geliyor akıllara..Son derece başarılı bir animasyon..Bu türden hoşlananların kesinlikle izlemesi gereken bir film..Verilen mesaj tüm insanlara bir atıf gibi..Herkes yemek yapabilir..Genelde animasyonlarda fare kullanılması ilginç geliyor bana..Genetik yapıların uyduğu için olabilir mi'Nedenini bilmem ama fareleri sevmeye başlıyorum galiba..
Ratatouille ince detaylarla bezenmiş çok şirin bir animasyon filmi. Hiç beklenmedik anlarda süper kaliteli espriler ve kelime oyunları ile gayet başarılı. Kah güldük, kah düşündük yine... Her şeyin dozu iyi ayarlanmış. Film insanda direkt Paris'e gitme isteği uyandırıyor, dolayısıyla çoğunlukla sıkıcı filmler çeken Fransız yapıtlarından 3-5 adım önde diyebiliriz bu açıdan, dedim bile hatta. Bu şirinlik kumkuması animasyon hem çocuklara hem büyüklere gibi klişe laflar etmek istiyorum lakin cidden öle. Didaktik normlarda; hoşgörüsüzlüğün ve ırkçı şiddetin giderek arttığı şu günlerde Pixar bizden başka olmayanların da yaşama hakkı olduğunu bir farenin bile Paris'te aşçılık yapabileceğini göstererek anlatmak istemiş. Pixar'a ve filme dair takdire şayan bir ayrıntı: Remy'nin yüzündeki 160 kasla, faremize inanılmaz bi mimik alanı açılmış... Googleism tarikatından sora Pixarismin kurulması yakındır, habarınız olsundur.
Gerçekten izlenmesi gereken filmlerden biri.Çok büyük keyif alarak izledim.Ama gerçeğe dönüpte düşününce bi farenin hazırladığı yemeği yemek fikri midemi bulandırmıyor değil =)
Oldukca keyifli ve rahat bir film.Ustelik birkaç sahnede insan fare görüntülerinin animasyon olduğunu neredeyse çıkarıyor aklından:)Seyredilmeli,seyrettirilmeli...