Van Helsing
4,3

Stanley-2
Stanley-2

14 Mayıs 2004 tarihinde eklendi
Son zamanlarda izlediğim en eğlenceli filmlerden biri. kesinlikle kötü bir film değil. korku (dracula, frenkenstein, vampirler,kurt adamlar) severlerin bence mutlaka izlemesi gereken bir film. aradıkları herşeyi bulabilecekleri bir ansiklopedi niteliğinde. hepsinden ufak ufak zevkler veren bir film. gerçi abartılı sahneleri var ama filmdeki eğlencenin içine girince bunları pek göz önünde bulundurmadım(insan dışı yaratıklar ve insan ötesi güçlere sahip olan insanlar!). filmde en sevdiğim karakterler Dracula’nın gelinleri. bu arada Hugh Jackman’a uzun saç çok yakışmış bence. bana sorarsanız SÜPER Bİ EÐLENCELİK. özellikle açılış sekansı ve Dracula ile Van Helsing’in kapışması müthiş’ti.
rasitirmak
rasitirmak

13 Mayıs 2004 tarihinde eklendi
ÇOK GÜZEL...öncelikle şunu belirteyim bu bir fantastik macera filmi...fantastik filmlere karşı olanlar lütfen bu filmi dikkate almasınlar ve yorumlarıyla bizi sıkmasınlar.. Film insanı hiçbir saniyesi boş geçmeyecek şekilde aksiyon dolu ve bu aksiyon sizi sarıp sarmalıyor... Hele o müzikler yok mu, gerçekten mükemmel...
Alp A
Alp A

11 Mayıs 2004 tarihinde eklendi
film çok güzeldi söylenildiği gibi sadece görsel efektlerden oluşmuyor tamamen duygu yüklü :)
sadece van helsing'in ve atların(özellikle atların)köprüden uçarcasına atlamaları abartılmıştı,belkide bu atların özel güçleri vardır?bilen varsa açıklayabilir mi?
gambit1907
gambit1907

10 Mayıs 2004 tarihinde eklendi
Bence film çok güzeldi.Çok sürükleyici,insanı sıkmayan bir film olmuş.Korku filmlerinin efsanelerinin de biraraya getirilmesi çok akıllıca bir fikir.Sırf bu bile filmin gişesini arttıran bir faktör.Umarım 2. film daha güzel olur zira Mumya2,Mumya1den daha güzeldi kanımca
fazilzepzeki
fazilzepzeki

10 Mayıs 2004 tarihinde eklendi
1880 lerin james bond u gibi bazen hareketli sahnelerde zıplamalar da bilgisayarla yapıldığı çok belli ....... ama yine de şimdilik idare eder
buffy-79
buffy-79

10 Mayıs 2004 tarihinde eklendi
fiyasko.ama gidin bence gösterimde daha iyisi yok.10 üzerinden 7 alır.zateen ikincisi de yoldaymış .hadi bakalım
ozanhamdi
ozanhamdi

10 Mayıs 2004 tarihinde eklendi
Yazık ki yazık! Bu kadar beklentiye, meraka, bu yapımın gerçekleşmesi için harcanan emeğe ve tabi verdiğim paraya yazık! Olay örgüsü yok, karakter analizi yok, tarz yok, yok, yok, yok... Sinemada filmin sonunda tüm salon gülüyordu. Hiçbir film için böyle demedim ama bunun için diycem: Gitmeyin!
kakalaent
kakalaent

9 Mayıs 2004 tarihinde eklendi
walla ben fılmı begendım dıyebılırım ama sırf effect uzerıne yapılması bıraz kırgınlık yarattı araya duygusallık ne bılıım daha bı acıklık ıfade edılebılırdı fılmın bır sahnesı war kı basım dondu bır otaraftan bu tarafa ... sunu solıım fılm e kate backinsale gormek ıcn gıdılır tavsıe edıorum frankeistaein a daha fazla ozen gostere bılırdı ama yınede gormeye deger fılm oldugunu soleyebılırım
kolaric
kolaric

9 Mayıs 2004 tarihinde eklendi
film aksiyon ihtiyacımı giderdi ama daha iyi olabilirmiş. özellikle sonu klişe ötesi olmuş. güzel götürüp sonunda ellerine yüzüne bulaştırmışlar gibi..
ayrıca frankenstein'in canavarı filme hiç ama hiç gitmemiş. sadece dracula, gelinleri ve bir kurt adam filmi çok daha elle tutulur yapabilirmiş. canavar ne gotik ortama uymuş, ne de estetik durmuş. hatta çoğu yerde komik durmuş.
bunların haricinde ise beklediğim gibi çıkan, vasat üstü bir fantastik aksiyon filmi. kate beckinsale yine çok güzel bi de. 6/10 veririm.
ozansarikaya
ozansarikaya

9 Mayıs 2004 tarihinde eklendi
bu filme gitmeden önce iki kere düşünün. ben fantastik ve korku yapımlarını çok sevdiğim halde bunu izlerken sinemada kusçaktım. kurt adamı maymun adam gibi yapmışlar duvarlarda yürüyor böyle bir saçmalık olabilirmi ya? zaten bu filmde bir mantık aramıyordum da kurt adamın spiderman gibi duvarlarda işi ne arkadaş ya? frankenstein'in canavarını aşırı derecede duygusal yapmışlar, mr. hyde da maymun gibi duvarlarda yürüyor bu nedir ya? stephen sommers kafayı mı yemiş? 160 milyon doları nasıl böyle harcamış? dracula vampire dönüşünce ejderha gibi oluyor. filmin sonuna zaten bişey demicem ne kadar kötülesem azdır zaten en hardcore fanının bile sonunu beğeneceğini sanmıyorum. hugh jackman'a rol yakıştığı halde film yanlış yapılınca bişeye yaramıyor. neyse stres oldum verdiğim para haram olsun stephen sommers gitsin mumya serisine dönsün
ozgurcet621
ozgurcet621

8 Mayıs 2004 tarihinde eklendi
filmi izledim ve başından sonuna kadar zevk aldığımı belirtmeliyim. film aksiyon bakımından oldukça doyurucu bence. efektler ise oldukça iyi. özellikle kurt adamlar çok iyiydi. hele van helsing kurt haliyle süperdi. bir tek sonu beklediğim gibi bitmedi ama herşey bizim istediğimiz gibi olamaz di mi?verilen emeğe saygı duyuyor, herkesin izlemesi gereken güzel bir film olduğunu düşünüyorum.Not: tabii ki LOTR veya Matrix ile karşılaştırılamaz!
Sedatt G
Sedatt G

8 Mayıs 2004 tarihinde eklendi
Arkadaşlar film abartıldığı kadar güzel bir film değil. Aksiyon yönden, canavarların bir arada ele alınması,mekanların tasarımı yönden iii. Fakat bu tür bir filme bu kadar çook masraf yapılmasına anlayamadım, film sıradan bir aksiyon filmi ( Blade tarzı olmuş.). Dracula ile Van Helsing’in dövüşleri kısa sürdü. Dracula’nın öldürüş biçimine fantastik katmaları değişiklik bakımından iyidi. Fakat Van Helsing’in geçmişi aydınlatamadı bu da bana 2. si çevrilecek fikrine kapılmama sebep oldu. Dedim bu film sanatın eğlendirici kısmında olduğu için gayet güzeldi. Biraz daha gerilim olabilirdi. Fim arası kısmına kadar sıkıcıydı. Filmin içinde güzel bir müzik olsaydı daha iii olabilirdi. Şunu söyleyebilirim ki; dünya ile aynı anda gösterime girecek (matrix ve yüzüklerin efendisi gibi)kadar kaliteli bir film değil.
sedenasedena
sedenasedena

8 Mayıs 2004 tarihinde eklendi
van haelsing son zamanlarda izlediğim en iyi aksiyon filmlerinden birtanesiydi bence herkesede tavsiye ederim izleyince anlayacaksınız.Çamur atarak eleştiren arkadaşlar siz hangi filmi tavsiye edersiniz????
delicewatt
delicewatt

8 Mayıs 2004 tarihinde eklendi
Filmin en büyük başarısı bu kadar fazla karakteri başarıyla birleştirerek kullanması. Hugh Jackman ve Kate Beckinsale de oldukça başarılılar özellikle Jackman, Van Helsing rolüne çok çok iyi oturmuş. Sommers abimizin çok sevdiği çizgi roman tadından ve aradaki gereksiz esprilerden biraz daha uzaklaşsa bence daha da iyi olabilirdi. Güzel bir film kaçırmayınız.
safari19051980
safari19051980

8 Mayıs 2004 tarihinde eklendi
filmi gercekten cok iyi cevirmisler herkesin gitmesini tavsiye ederim