Cesaretin Var Mı Aşka?
4,3

MojoRising
MojoRising

4 Eylül 2012 tarihinde eklendi
Yıllardan beri bu filmin afişini görmediğim cafe, bar, sokak satıcısı kalmamaıştır herhalde. Buna rağmen filmi bir türlü izleyememiştim. Genellikle ''Amelie'' filminin yapısında bir film olduğu söyleniyordu izleyenler tarafından. Gerçektende o filme yakın bir sinema üslubu var filmin. Ancak ''Amelie'' çok daha iyi bir film hakkını teslim etmek lazım. Filme gelirsek ayakları yere basan, gerçekçi bir film izleyeceğim diye filmin başına geçerseniz büyük hayalkırıklığı yaşarsınız. Film adeta uçuyor. Gerçek hayatla pek bir ilgisi yok. Yönetmen kendi zihninde bir dünya oluşturmuş, onu da filme yansıtmış. Filmin ilk başlarında bende kendi kendime ''bu nasıl film ya?'' dedim çokça. Sonra ''filmin tercihleri bu yönde galiba'' deyip filme kendimi ancak kaptırabildim dakikalar içerisinde. Yani ayakları yere basmayan üslubunu kabul etmelisiniz filmin. Diğer türlü filmi beğenmeniz pek mümkün gözükmüyor. Ayrıca bu filmi bu kadar keyifli kılan başrol oyuncularının uyumu ve iyi oyunculukları olduğunu düşünüyorum. Perdede o kadar sevimli bir çift meydana çıkartmış ki yönetmen senaryo çokta ahım şahım olmadığı halde bile filmi keyifli kılıyor. İnternette gezerken film ile ilginç ve komik bir yoruma denk geldim. Bu yorum filmi en iyi anlatan yorumlardan birisi olmuş bana göre. ''Monochrome'' nickli kullanıcının ''ekşi sözlük''te yazdığı bu yorumla noktalayayım eleştirimi. Film hakkında sayfalarca eleştiri yazılsa bu yorum kadar kısa, öz ve güzel bir tespit yapılamazdı herhalde :) ...''ancak ''şekerci şekeylerim var, şekerci, abi bi tane almaz mısın, tatlı şekeyler'' anındaki Sezercik sevimliliğindedir. Çocukluğunda onu sevimli bulan, gençliğinde bunu da sever''...İyi seyirler.
jamesbond-2
jamesbond-2

9 Aralık 2012 tarihinde eklendi
Sonunda izlemek nasip oldu; afişini belki yüzlerce kere görmüş olmama rağmen izleyememiştim neyse filme gelirsek birbirlerini küçük yaştan beri seven iki gencin yönetmenin kendi hayal dünyasına göre fantastik ögelerle şekillendirdiği hikayesini anlatıyor beğendim mi derseniz evet beğendim ama bittikten sonra sizi ne ağlatıyor ne çok güldürüyor yani ortada kalan duygular yaratıyor veya bende böyle oldu benim gözümde 7/10 lik bir film.
ill-key
ill-key

14 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
Çocukluğun engin hayal dünyasıyla yola başlayıp saçma yollardan giden bir aşk hikayesine dönen bir senaryo.. ya da köşe kapmaca oyunu gibi birbirine verilen cesaret oyunları ile ilerleyen saçma bir aşk oyunu..Ben beğenmedim..10/7..
odinhan
odinhan

3 Mayıs 2009 tarihinde eklendi
Bence bu filme aşk filmi demek,aşk olgusuna birazcık ihanet oluyor.Herşey bu kadar basit mi;sadece oyun..Bana hiç sıcak gelmedi bu film,açıkçası izlerken huzursuz oldum.Müziklerinin hatrına 10/6.
Majör-2
Majör-2

18 Haziran 2009 tarihinde eklendi
Çok büyük beklentilerle izleyip biraz da olsa hüsran yaşadığım bir film.Öncelikle oyuncular harikaydı bunu belirtmeliyim...Ama konu çok fantastik işlenmiş.Bence biraz daha sadeliğe gidilseydi çok çok daha başarılı olabilirdi.Ama çok eğlendiğimi de itiraf etmeliyim...7/10...
kaliteliseyirci
kaliteliseyirci

9 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
eger filme saçma bir aşk filmi olarak bakarsak bu tüm saçma filmlerin en güzelleri arasında yer alır diyebilirim..bence çok güzel başlayan film ilerde sapıtmaya başlamış bu durumuda seneryonun bazı kısımları kurtarmayı başarmış.fazla begendigimi söyleyemicem.(10/7)daha iyi bi film bekliyodum..
Ceren S.
Ceren S.

15 Şubat 2009 tarihinde eklendi
Bu film bir aşk filmi olamaz.. Bu film bir tutku filmi.. Birbirine körü körüne bağlanmış, saplantılı iki insanı anlatıyor.. Aşktan çok daha öte bir film yani.. Ve çok orjinal bir yapımdı filmin başlarında 'bu film ne kadar da Tim Burton filmine benziyor' demekten alıkoyamadım kendimi.. :)) Kısacası izleyin derim bence pişman olmazsınız.. :)
mrs-durden
mrs-durden

22 Şubat 2009 tarihinde eklendi
değişik bir senaryo karakterler aşka engelleri kendileri koyuyor bu fikir bana ilginç geldi ancak vermek istediği mesaj için bazı sahnelerin fazla zorlama olduğunu düşünüyorum yine de izlemek için güzel
nskmourinho
nskmourinho

21 Haziran 2009 tarihinde eklendi
sonu egerdaha degişik bitseydi benden daha yüksek puan cıkardı bu filme.Yani artık o kadar zorlanmıs ki o askın efsane olması için bir süre sonra inandırıcı gelmiyor ama hollywood un yapaylıgından uzak ve hos bir filmdi ne olursa olsun 6.5/10
gigildak
gigildak

17 Şubat 2010 tarihinde eklendi
arkadaşlar film güzel ama 10/7.5 u aşamaz bence bu puanı görüp büyük beklentiler içine girmeyin
pennyroyaltea
pennyroyaltea

12 Eylül 2006 tarihinde eklendi
Çok hoş ve farklı bi hikayesi var.İlk başta klasik,sonu tahmin edilebilir aşk filmlerinden sanabilirsiniz ama film aktıkça öyle olmadığını anlıyacaksınız..
f-corleone
f-corleone

5 Haziran 2004 tarihinde eklendi
açıkçası fransız filmlerini çok sevmem ama bu harikaydı.. tam elma şekeri tadında, kafa yormayan ama çok eğlendiren bi filmdi.. alttaki yorumlarda olduğu gibi, fransızlar bu tür konuları hayata geçirmekte çok başarılılar (amelie'den sona).. ama bi de şu var.. her ne kadar fransız filmlerini çok seyretmesem de ve bilgim olmasa da amelie tarzında olduğu için artı bi puan alıyor.. sadece bu 2 filmin çok ii olması fransızlar bu konuda başarılılar denebilir mi bilinmez.. valla niyetim muhalefet yapmak değil,yanlış anlaşılmasın:) sonuç olarak kaçırılmayacak bi yapım.. izleyin bakalım 10 yıl beklemek nasıl oluyormuş:)
Engin Gürses
Engin Gürses

29 Temmuz 2005 tarihinde eklendi
amelieyle başlayan son dönem Fransız Sinemasının çizgilerini taşıyan bir film.Hoş ve seyredilir bir öyküsü var. İşlenen çocukluk aşkı teması seyircinin filmle hemen bağlantıya geçmesini sağlıyor zaten.SPOİLER ama daha iyi bir final yapılabilirmiş.klasik bir finali tercih ederdim açıkçası...
sobolev84
sobolev84

27 Mart 2010 tarihinde eklendi
klasık fransız sıneması cızgısınde bır fılm onun otseıne de gecememıs fılmde ıkılının askı seyırınce yeterınce guclu bı sekılde yansıtılamamıs malesef...
fx-007-2
fx-007-2

22 Şubat 2007 tarihinde eklendi
İzlenesi bi film ama Amelie'yi tutmaz.10/6..