fragilegirl
19 Ekim 2006 tarihinde eklendi
genel olarak beğendiğim bir film oldu.11 yönetmenden 11 ayrı bakış açısı yakalamak her zaman nasip olmuyor.bu yüzden kaçırılmaması gerekli..
en sevdiklerim (hangi yönetmenin olduğunu göremedim) sağır ve dilsiz kadının ve sevgilisinin olduğu film ve hindistanda geçen hikayeydi.hindistanda geçen hikaye zaten gerçek yaşamdan uyarlandığı için etkilememesi anlamsız olurdu zaten.sözde terör saldırısından sonra müslümanların nasıl gösterilmeye çalışıldığının en etkileyici anlatımını izlemiş oldum.acı çeken bir annenin "oğluma merhametli olmayı öğrettiğim için yanlış mı yaptım" diye sorması zaten olayı bitirdi..göz pınarlarımın dolmasına engel olamadım.en sevdiğim film bu oldu. ..ve bağıramayan bir kadınla sevgilisinin bulunduğu filmde beni etkilemeyi başardı.sessizliği bozan seslerin içinde parçalanan hayatların güzel bir panoraması.orjinal bir film olmuş bence. mısırda geçen hikayede ise olayın biraz daha mizahi yönüne değinilmiş.zaman zaman beni güldürmeyi başardı.küçük çocukların tavırları ve halleri komikti :) 8/10
Savaş ve türevlerinin etkileri kimi yonetmenler tarafından alenen, kimi yonetmenler tarafından ise dolaylı yoldan anlatılmış.en beğendiğim film Claude Lelouch’unki oldu. Çarpıcı repliklerle(!) bezenmiş, adrese teslim mesajlar olan iyi bir filmdi.’Amerika sakatlara göre bir yer değil, onlar muzaffer devleri sever. Hollywood kahramanlarına bayılırlar.’
Sean Penn’in çektiği film olaya bambaşka bir bakış açısı kazandırmakta, Penn muhalif kimliğini bu konuda bile konuşturmuş. Eminim ABD’de bu 11 dakikalık kısa-filme büyük tepkiler gelmiştir. Aynı film içindeki başka bir yönetmenin Afrikalı çocuklara, bir uçağına ardından şöyle seslendirmesi hakikaten ilginç olmuş: 'Üsame, Üsame gitme! Burada sana ihtiyacımız var!'
süper bir bakış açısı. çok etkileyici ve gerçekten çok toplumsal. en iyi film bence sean penn' e ait. böyle bir bakış açısı kimin aklına gelebilir ki.. ve de çok şaşırtıcı.