Harry Potter ve Azkaban Tutsağı eleştirileri - Sayfa 5
Harry Potter ve Azkaban Tutsağı
4,4
edenknight
5 Şubat 2005 tarihinde eklendi
Kanımca serinin kendini bulduğu ve tarzını belli ettiği ayak budur,yönetmen değişimi filme çok şey katarken kitaba olan sadakat te azalmaya başlıyor(eh iyi de oluyor).Son derece başarılı bir görüntü yönetimi farklı bir dünya hissini mükemmel yakalıyor ve ruhunu çok iyi yansıtıyor,çocuk oyuncuların performansları ise hiç olmadığı kadar iyi ve duygulu,bilgisayar efektleri ise yaratıcılığın sınırında dolaşıyor(ruhemiciler,kurtadamlar,tatlı geçişler vs.)kurtadam bilinçli olarak çok korkunç yapılmamış ki çocukalar ürkmesin,ama burada açık ruhemicilerin gerçekten ürkütücü tasvirleriyle kapatılmış,elbette yönetmenin doğayı kullanımı gri tonlarındaki renk paleti seçimleri ve en önemlisi filme kattıkları çok yerinde ve doğru tercihler,bu kez çok daha akıcı bir tempo ve karmaşık bir senaryo var karşımızda.Sözün özü serinin şimdilik en iyi filmi olan Azkaban Tutsağı başlı başına bir film olmuş ve seriden ayrı olarak da rahatlıkla izlenebilir,daha çok büyüklere hitap etmesi de bir başka artı.8/10 Saygılar.
Bu güne kadar çekilmişlerin en iyisiydi.Zaten kitaplarda konu gittikçe daha da ilgi çekici bir hal aldığı için her geçen filmin bir öncekine nazaran daha güzel olması kaçınılmaz bi şey bence.Çok keyif aldım bi harry potter hayranı olarak izlerken filmi:)
Harry'nin hayatında aslında bilmeden çok büyük bir yer edinen Sirius Black ile buluşması... EXPECTO PATRONUM sahnesini unutmak ne mümkün... Harry Potter serisinin en değerli filmidir fark etmesenizde. Bir çok kapı burada aralanır...
ben leonardo da vinci ye katılmıyorum bence tam tersi arkadaşlarıma filme gitmeyi ben tavsiye etmiştim bütün sınıf arkadaşlarımla gittim filme bir iki kişi dışında herkes bana teşekkür etti ve mennun kaldı
İlk kez yaş sınırlaması getirilen hp filmine sinemaya gitmedim ve öylece unuttum gitti, derken kitabı aldım, okumaya çalıştım, bitirdim, hiç bir şey anlamadım çok karışık geldi, yeni yüzlerinde katılmasıyla kitap baya ağır gelmişti, bu yüzdendir ki filmede ilgim bir anda sönmüştü. Derken kuzenim filmin dvdsini bana yolladı.(hp tutkumu herkes biliyor.) Neyse akşam oturdum ve tek başıma izlemeye koyuldum, ilk dikkatimi çeker şeyler ana karekterlerin büyümesi ve daha iyi oyunculukları oldu. Yaş sınırlamasının getirdiği psikoloji ile korku öğelerini beklerken, film bir anda gerçekçi bir hal aldı, kitabın karışıklığı aza indirgenmiş ve izleyenlerin çok az beyin fırtınası yaparak çözülecek duruma getirilmişti. Hoqwarts okulunun değiştirildiği ise ilgimi çekmişti, bu yüzden benden koca bir eksi olan film. Bu eksiyi yapı harikası ruh emiciler ve şahgagayla kapattı. Woldemortun yokluğu, Sriusun filme dahil olduğu çok farklı ve serinin kuşkusuz en farklı filmiydi diyebilirim. Harrynin patronus yapması, hermionenin zaman kolyesiyle yaptığı şeyler, Trelawney filme dahil olması, efektler, konu ve kısaca hemen hmen herşeyin yerli yerince olduğu son derece mükemmel bir film, puanım; 10/8.
bu filmde sırlar odasıyla kıyaslamak gerekirse herkes çok büyümüş. Önceden çok küçüktüler :) veee...her zaman ki konusu çok güzel - izlemeye değer bi film. İzlemeyen yoktur ama yine de izlemeyenlere tavsiyem mutlaka seyredin!!!
İlk iki Harry Potter filminden sonra yönetmen değişikliği yapılıp Alfonso Cuaron'un yönetmenliğe imza atması filmi ilk iki filmden ayırmış. Güzel bir Harry Potter filmiydi tabi Harry ve arkadaşlarını cübbeli görmeye alışmıştık. Bu filmden itibaren pek cübbe giymiyorlar. Özellikle görüntü yönetmenini bu filmde çok başarılı buldum. Müzikler için konuşacak olursak Harry Potter ve Sırlar Odası'ndan sonra daha iyi müzikler beklerdim. Oscar adayı oldu ama beni tatmin etmiş değil.