Filmin usta bir yönetmenin elinden çıkmış olduğu belli.Aksiyon ve duygusal sahneleri iyi ayarlanmış.Dahası iyi yönetilmiş,iyi oynanmış.Ama bunca şeyin üstüne ’’Son Samuray’’Oscarlık bir film miydi? Bence hayır.
Eleştirileri bir kenbara bırakın bana göre tam bir başyapıt Tom Cruise mükemmeldi tabi daha iyide olabilirdi filmin sonunda insan bi garip oluyor izlerseniz anlarsınız konusu savaş sahneleri duygu yüklü yerleriyle film bence 10/8 i hakediyor kaçırmayın böyle bir filmi ...
alışıldık samuray filmlerindeki artistik hareketleri izleyeceğim hevesiyle izlemeye başladım.ama bu hareketleri sadece tom cruise un güneş doğarken kızıllıklar arasındaki suretinden (ki bu tip bir sahne samuray filmlerinin olmazsa olmazıdır.)izleyebildim. ama güzeldi. bir de kadının" bu adam kokuyor intihar etmek için izin istiyorum" demesi bana komik gelmişti ama düşününce kültürler arasındaki farklar anlaşılabiliyor.
bence çok güzel bi filim baya etkiledi beni her ne kadar tom cruise u pek sevmesemde güzel bir filimdi ha bu arada 11 eylülde bi tv kanalında gösterilecek eger bi daha izlicem derseniz tavsiyem takip edin ben zaten dvd sini alıp izledim
önceki yorumum çok kısa olmuş.onun için tekrar yazıyorum.amerikan asıllı bir askerin askeri deha gibi gösterilmesi çok şaçma.yani burda ABD reklamı yapılıyor filmi bu konuda hiç sevmedim.Tabi sılahı aldı yanaşık düzenide ABD den alacaklar derseniz öyle bişey olabilir ama sadece ders alınır ordu komutanı yapılmaz.ama film genel itibarı ile izlenebilir.tom aslında piyasa filmleri yapar ama bu sefer güzel bir iş çıkarmış.filmin son sahneleri çok etkileyici
her 10 yılda bir yada iki iyi film çıkarabilen bir oyuncu var elimizde,tom cruise...şöyle geriye dönüp bakarsak.80'lerde Top Gun ve Rain Man,90'larda Magnolia ve Jerry Maguire(kişisel favorilerimden).200'lerde ise iyi denmeyi hak eden yegane Tom Cruise filmi bana göre The Last Samurai.bazıları Collateral'ı da seviyor;ama benim pek haz ettiğim söylenemez.Yani demek istediğim nadiren de olsa iyi,kaliteli işler çıkaran Tom Cruise için the last samurai belki de kariyerinin en iyi yapımı.enfes,tadına doyulmaz bir film.Ken Watanabe ile tanışmamı sağlayan bir film olması da cabası=)yani,yani,yani the last samurai beklenenin çok üzerinde,favori olmayı hak eden iyi bir film.başka diyecek birşey yok.
film çok güzeldi.bu zamana kadar niye izlemediğime de kızdım açıkcası.oyuncular konu harikaydı.kostümlerde ilgi çekiciydi.tom cruise’da baya iyiydi bu filmde.gayet başarılı bir film mutlaka izleyin 9/10
çoktan vazgeçilmiş bir hayat ,,pişmanlıklar yaptıklarından..kabullenmek herşeyi sadece nefes almak bir parça belki... yaşamak gibi sanki ya da benzer... sonra bambaşka bir dünya da uyanmak ...saflık,,azim ,,hırs,, çalışma,,dostluk,, herşeyin en güzeli belki ...uzak bir dünya ...dünya içindeki dünya bir nevi....herşeyden soyutlanma... kendini bulmak sonunda...oraya ait gibi hissetmek ... kabullenmek... ne acı ki kaybetmek dostlukları ..bulup yeni tadına varmışken kaybetmek zor....emanetse kalanlar sana en güzel anlatmak belki... ve uzak bir yerde sesssizce yaşamak sonuna kadar.....
Film amerikalıların kızılderili katliamlarını açıkça göstermesi bakımından takdire değer, japon kültür ve tarihini göstermesi, harika mekan, müzik, kurgu 10/10
Vizyonda olduğu dönemde sinemada izlemiştim. Uzun süresine rağmen kendisini merakla izleten başarılı bir film. Dönem filmi olması itibariyle izleyicide farklı meraklar uyandırıyor. Ben çok başarılı bulmuştum.