rasim-korkmaz
1 Haziran 2007 tarihinde eklendi
ben bu filmi kesinlikle çok ama çok beğendim.bu film,bugüne kadar beni en çok heyecanlandıran sona sahip sondaki görüntü,müzik ve verdiği duygu mükemmel ötesi...kesinlikle izleyin.başka bir film...
korkudan ziyade bir gerilim filmi ve bu konuda da başarılı oluyor.özellikle mağarada mahsur kalmalarının ardından, kendi aralarındaki hesaplaşmalar iyi düşünülmüş.filmin sonunda devam filmi için bir açık kapı bırakılmış.ama bu film için bir devam filminin tutacağnı sanmam.
Kendi türünde hakkaten farklı bir film, klişeden olabildiğince uzak. Sadece sonu biraz havada kaldı bana göre, onun dışında gayet 'hoş'tu. Filmde bol miktarda kan bulunduğunu da belirtelim, kafalar havada uçuşuyor zaman zaman. İnsanların çaresizlikle yüzleşmeleri, kendi hayatları için başkalarınınkileri gözden çıkarmaları çok iyi işlenmiş. Işıkların doğru kullanılması da filmi izlemeyi daha zevkli hale getiriyor. Yerin kilometrelerce altında olması gereken zifiri karanlık, klasik amerikan yapımlarında olduğu gibi bir parti havasına çevirilmemiş. Sonuç olarak rahatsız edici ve farklı bir film diyorum bu filme. Kesinlikle zaman kaybı olmayacak bir film..
ben beğenemedim bu filmi. tamam mekan çok güzel ama yaratıklı filmler pek ilgimi çekmiyo açıkçası. ayrıca ben gerçekte öyle bi mağaraya kesinlikle girmezdim. :)
film idare eder.Denildiği gibi pek klişelerin dışına çıkamıyor.Sıradan insanların nasıl bir anda terminatöre dönüştüğü ve bu yaratıkların mağara dışında avlanırken(filmdeki ölü yabani hayvanlar) hiç farkedilmemesi gibi çelişkilerle dolu olsada seyrenebilrliği olan bi film.ama sinemaya gitmeye değmez.Mağaradaki figürleri yapan hangi yaratık tı acaba:)
Bruce Hunt un mağara filminin aynısı sayılabilecek kadar benzer en azından 2 filmde de akla ilk gelen mağara ve yaratıklar. Filmde dar geçitler zifiri karanlık ve kaygan zemin yaratık olmasa da kabus gibi ve insanı oldukça geriyor. Film izlenebilir bir korku filmi fakat film bittikten sonra bile sorular devam ediyor yaratıklar nereden geldi spoiler: son kadın kurtuldu mu? vb. yine de amacına ulaşan bir film iyi seyirler.
film her ne kadar çok uzunve sıkıcı trexlerle donatılmış olsada özellikle filmin ikinci yarısında zekice kurgulanmış senaryosu sayesinde izleyiciyi germeyi başarıyor ve başarılı görüntü yönetmeni sayesinde korkutadabiliyor bu film sevgiyle gerilimi aşkla korkuyu buluşturuyor henüz izlemeyen sinemaseverlere tavsiye ederim
filmde gerilim arayanlar için iyi bir film.ama yaratıkları hiç beğenmedim insana benziyorlardı.insan daha korkunç görünümlü şeyler istiyo korku filmlerinde.bide kızların onları dovup bazılarını öldürmeleri çok saçma.güçleri nasıl yetiyor diye düşünüyor insan.bi de filmin ilk yarısı çok sıkıcı.onun dışında yılın başarılı filmlerinden diyebilrim.fakat boş salonlara oynadığını da hatırlatıyım.
Film baştan sona kadar iyi, belki yaratıklar biraz daha extrem olabilirdi sonuç olarak ve son olarak güzel bir film izleyin pişman olmazsınız ! 10 üzerinden 8