miroozkan87
11 Ocak 2006 tarihinde eklendi
sıradan bir konu ama yönetmenlik oyunculuk filmi etkileyici hale getiriyor dekota fanning ile danzel washington harika oynamış sonu etkileyici bitiyor izlenmeli..!!!
Beyazperdeye üye olunur da bu filme yorum yapılmaz mı?? çok derinden etkiledi;Polis: Burası benim yetki alanım, bu adamları en az cherasy kadar istiyorum.Rayburn: Bu hafta sonunda sizin 10 yılda mahkemelerde sağlayamayacağınız kadar adalet sağlayacaktır. Sadece yoluna çıkmayın.Polis: Niyetim bu. Hatta elimden gelirse ona yardım edeceğim. Ama onu anlamak isterdim. Bunu sağla...Rayburn: Pita Ramos, bu sizin için bir rakam, yani bir ölü daha ama sadece sayı..Polis: Peki chearsy için anlamı neydi?Rayburn: Yeniden yaşamanın güzel olduğunu göstermişti.Polis: Ve onlar bunu elinden aldılar, he?Rayburn: Saçının bir tek teline bile dokunmasaydık diyecekler. Bir adam bir sanatçı olabilir, her konuda.. Bu yaptığı işte ne kadar iyi olduğuna bağlı. Chearsy’nin sanatı ölümdür. Ve o; başyapıtını çizmek üzere... Söyleyecek başka birşeyim yok..Benim de söyleyecek başka birşeyim yok.
Bu film beni bayağa etkilemişti, bir yorum yazayım dedim. Filmdeki dram çok iiidi bence. Özellikle filmin ikinci yarısından sonra yaşananlar çok iiiiidi.
doğrusu ben fazla beğenmedim ama işte denziel abi olduktan sonra filim zaten izlenir hale geliyo.aksiyoın kovalamaca ve duygusalalık var ama genede bilmiyorum benim fazla hoşuma gitmedi...
film iyi güzel de bu türkçe isim biraz afili değil mi. 5 yaşındaki bebeler bile bunu orjinal haliyle çevirebilirdi ama neyse ortalama üstü bir yapım yine de!
ben bu adama hayranımm.. bu kadar mı güzel bir oyunculuk olur ya?? gerçekten farksız gibi..filmin içine çekiyo insanı.. filmde olacakları tahmin edebiliosunuz az çok.. bu eksi bir yön olsa da oyuncuların harika oluşu (d.w dan sonra dakota fanning mükemmeldi, en az I AM SAMdaki kadar) filmin tüm eksi yönlerini götürebilir.. güzel bi dram örneği.. bence izlenmeli..
filmin yarısında nasıl olurda haha şimdi bitecek denirki anlayamadım...film 146 dk. yarısı 73dk eder buda böyle bir film için çok çok kısa zaten( komediler bile 80dk civarında olur en kısaları)..hem filmin konusunu bir kerecik okuyan ve filmin isminin anlamını kavrayabilen biri kızın kaçırıldıktan sonra öldü imajı verilse bile ölmediği ve adamımızın intikam alacağı belli=)))deilmi dostum don..ama sonu en azından iyiydi...
Tek kelimeyle muhteşem..Oldukça duygusal ama bir o kadarda aksiyon dolu bir film..Denzel her zamanki gibi harika..Dakota Fannıng ise gerçekten yaşından büyük oynuyor..Sonu süprizli hüzünlü gözlerinizin dolmasına engel olamayacaksınız..Tekrar tekrar izlemek isteyeceksiniz.Kesinlikle arşivlik bir film.
Muhteşem bir film senaryosuyla müziğiyle herşeyiyle muhteşem bir bilm hiç sıkılmadan devalarca izleyebilirim Danzel Washingtonun performansı çok iyiydi küçük pitayaysa bayıldım... Bence izlenebilecek bir film...
Film gerçekten güzel, hele gerçek bir öyküden uyarlama olması en sonunda karşıma çıkınca koltuğuma çakıldım (Benzer etkiyi TanrıKent te de yaşamıştım)
Özellikle Denzel rolünü çok güzel oynuyor; yıkık ve hayattan beklentisi olmayan insan rolünü... Üstelik küçük kızla beraber olduğu dönemlerde kimi zaman duygu yoğunluğu olabildiğince yükseliyor; Filmin güzel müzikleri de cabası. Daha sonrası da kendimizi bir anda hızlı bir aksiyon filminde buluyoruz.
Neticede film gerçekten güzel ama arkadaşların dediği gibi kült statüsünde bir film diyemeyeceğim. 8,5/10 İzleyin
hayatımda bu kadar ikilemde bırakan başka bir film daha görmedim danzel washington ve dakota fanning rolünün hakkını çok iyi vermiş. ya küçücük bi çocuk nasıl bu kadar iyi oynuo ya süper yetenek denen şey bu olsa gerek