Narnia Günlükleri: Aslan, Cadı ve Dolap eleştirileri - Sayfa 8
Narnia Günlükleri: Aslan, Cadı ve Dolap
4,1
17melankolik
17 Şubat 2006 tarihinde eklendi
doğrusu bu film beni hayal kırıklığına uğrattı filmde çok klişe var aralarında benzerlik bulunan yüzüklerin efendisiyle kıyaslanamaz bile filmdeki dövüş sahneleri ve çocukların dövüşme ve silah kullanma teknikleri de çok acemiceydi. film bence çocuklar için de uygun değildi; çok fazla şiddet sahnesi vardı.
Narnia ön yargıyla başladığım ancak sonuna kadar büyük bir zevkle izlediğim şaşırtıcı bir film oldu benim için. Zira fantastik bir roman uyarlamasının bu derece iyi biçimde sinema perdesine aktarılacağını sanmıyordum. Ki efektlerden senaryo uyarlamasına castingden (lucy’i canlandıran Georgie Henley’in inanılmaz bir performansı var bence) mekan tasarımlarına herşey gayet özenle ve iyi yapılmış. Umuyorum ki devam filmlerinde de bu çıtayı korurlar.
film güzeldi fakat sanki biraz daha çocuklara hitap ediyordu.ama büyük küçk gidelecek bi film konusu pek önemli değil ama filmin *içeriği harika efektler çok güzel.hayvanlar sanki gerçek gibi olmuş aslan filan harikaydı
Ben bu kadar sürükleyici bi film izlemedim...Gerçekten süper olmuş ya.özellikle o savaş sahneleri var ya...Koltuğa yapıştırıyo insanı harika bir film bence izleyin ve görün.Bayılacaksınız:-))
Gündelik yaşamın monotonluğundan ya da yorgunluğundan şikayetçiyseniz bu filmi izleyerek başka bir dünyaya kaçabilirsiniz. Çocuklarla beraber izlenecek, herkese hitap edebilen güzel bir film. Fantastik sinemanın en başarılı örneklerinden biri. Mitolojik yaratıkların savaştığı final bölümü keyifle izleniyor. Çocuklara ders veren yapısı ile iyi bir film.
Bu filmi hiç beğenmedim çok sıkıcıydı ve akıcı değildi. Başlarbaşlamaz kapı buluyolar. Sonra henüz sopa tutmayan çocuk kılıcı eline aldığı gibi kullanıyor. Aşağadaki yorumlara göre 2. kitaptan başlamışlar. Ben okumadım zaten okumayı da düşünmüyorum.
Lotr'dan sonra izlediğim en güzel fantastik filmdi. Kitapları filmden daha sürükleyici diyebilirim. Diğer devam filmlerini de sabırsızlıkla bekliyorum. Filmi beğenenlere yeni keşifler için kitabı okumalarını tavsiye ederim. Şimdiden keyifli okumalar...
tek kelimeyle muhteşem bir film... bir de türk reklamı yapılması da beni çok mutlu etti.. türk lokumu ve aslan a lion değil de türkçe kelime olan aslan denmesi çok güzel bir olay..
aslında fantastik yapımlar her zaman için önyargıyla gidilen yapımlar olmuşlardır şimdiye kadar, fakat geçmiş yıllara bakıp hangi filmler sizde iz bıraktı deseniz mutlaka sayılan filmler içinde lord of the rigns üçlemesi , harry potter vb. birçok fantastik uyarlamayı bulmak mümkündür.fakat bence uyarlamalar içinde effectler kadar uyarlamanın izleyiciye iyice sindirtilmesi bence daha önemli bir konudur. işte narnia günlükleri bunu hem effect hemde uyarlama anlamında şu ana kadar en iyi birleştiren film olarak aklımda yer alıcak.kan gövdeyi götürmeden de birşeylerin yapılabileceğini gösteren yönetmenler bence her kurguda başarılı olabilecek yönetmenlerdir. ''sunun da altını çizmeden edemeyeceğim; tamamen yeni bir senaryoya dayalı fantastik bir film izlemek bizleri sanırım su ana kadar izlediğimiz bütün fantastik yapımlardan daha çok heyecanlandıracaktır...