Narnia Günlükleri: Aslan, Cadı ve Dolap: en yeniler yorumlar - Sayfa 4
Narnia Günlükleri: Aslan, Cadı ve Dolap
4,1
akturkan
26 Mayıs 2006 tarihinde eklendi
Film beni okdar ahım şahım bir şekilde etkilemdi.Ama fantastik tum canlıları bir arada abartısız ozel efectler eşliğinde gormek ve tam anlamıyla fantastik bir hava olusturması nedeni ile de Yonetmeni tebrik etmek isterim
Kesinlikle harika bir film, gerçek dünyanın sıkıntılarından uzaklaşıp varolmasını hayalettiğimiz bir dünyaya açılan kapı. Ne filmin tekniği önemli böyle hissettikten sonra ne de başka bir şey. Hele türk lokumuna bulunulan atıflar ve fimdeki aslana ingilizce olarak lion yerine aslan denmesi de ayrıca bi güzel:) ekipte bir türk var mı diye baktım ama göremedim.Herkes izlemeli.
Kitabı ile benzerlikler taşısada okumadığımdan dolayı filmi oldukça beğendim.. ama okuyan arkadaşlarım, filmde kitap ile ilgili bağlantıların kötü aktarıldığını söylediler. bakalım devam filmlerini bekliyoruz..film eğlenceli bir havada güzel ve fazla abartılmamış görsel efektler ile süslenmiş... gerek verilen atmosfer gerekse hayvan karakterlerin gerçek hayata yansıtılmaları oldukça güzel yapılmış. bir yönden çocuk filmi olarak bakılabilir ama sadece çocuk filmi deyip geçilemeyecek kadar güzel..
Devam filmlerini sabırsızlıkla bekliyorum.Benim gürselliği çok hoşuma gitti aslında iyi yorumlarımın çoğu sebebide fantastik filmlere olan tutkum her yaştan izlenebilir bir film ufak kız felaket tatlıydı ve çocuğu olanların bir çok insani duyguyu öğrenmesi için ailelerin götüreceği nadir eğitsel filmelerden biri.
kardesim zoruyla gittigim ve zaman kaybı olmadıgını düsündügüm tek film bu. gercekten basarılı bir yapım. sadece aslanın yapımının 2 yıl sürmesi filmin kalitesini ortaya koyuyor
çok güzel...heycanlı,sürükliyici...insanı şaşırtıcak süprizlerle dolu....bi ara kötülerin kazanacağı hissine kapıldım......ama öyle inanılmaz bir senaryo varkı,işler toparlandı...bence herkes izlemeli......kötü diyenler bakırköye gitmeli....:-)))))))
Açıkcası gitmeden önce çocuklar için yapılmış bir film olduğunu düşünüyordum ama gidince yanıldığımı anladım.Çekimler mükemmel son derece kaliteli ve harika bir fantastik film
tamam kabul edıyorum çocuklara yöenelık bı fılm ama benım hosuma gıtti.goruntuler gercektende cok iyiydi.aslanı cok basarılı yapmıslar ozellıkle bılgısayar mı gercek mı ayrıt edemıyorsun.benim için eylenceli güzel bir fılmdi.hayal gücü geniş olan herkeze tavsiye ederim...
ben öyle çok yorum yazmayı sevmem ama bu film macera ve fantastik sevenler için gerçekten kaliteli bir filmdi ve yönetmen Andrew Adamson geröek güzel bir film yapmış. kitabına oranla beyazperdeye aktarıldığında, muhteşem bir film ortaya çıkmış. efektler ve kardeşler arasındaki o replikler bazı şeyler atlansa da güzel bir film ortaya çıkmasını sağlamış. maceraserüven fantastik bir filmde böyle buluşmuş ve de güzel olmuş. severek izledim.
bence süper bir film, filmden sonra insan narniaya gitmek istiyo hatta ben bi baktım bizim dolapa içerde başka dünya varmı, yok olduğu görünce kendime geldim.kitabınıda okumuştum ama filmdeki savaş daha güzel olmuş bence lotr dan daha güzel...
film çok güzeldi çok beğendim.ilk önce çocuk filmi falan sanmıştım ama gidip izledim.ciddi konular işlemişti her yaşa hitap ediyo.ayrıca bilgisayarla yapılan sahnlerin bilgisayar olduğu anlaşılmıyo.aslan çok güzel yapılmıştı.gidip izleyin.
film güzeldi fakat sanki biraz daha çocuklara hitap ediyordu.ama büyük küçk gidelecek bi film konusu pek önemli değil ama filmin *içeriği harika efektler çok güzel.hayvanlar sanki gerçek gibi olmuş aslan filan harikaydı
Film öyle sabırsızlıkla beklenen türden birşey değil, genel olarak 7-14 yaş çocuklarına hitap eden bir film olmaktan kendini kurtaramamış. Büyüklerin şahane bir şey bekleyerek gitmeleri kesinlikle hayal kırıklığına sebep olacaktır. Yüzüklerin Efendisi gibi efsanevi bişey beklemeyin. Hakkını yememek lazım, ister büyük ister küçük kim olursa olsun filmin içerisinde olmak istemiştir. Vizyondakiler arasında ilk gidilmesi gereken filmden birisi.
Ben bir fantastik-epik hikayeler hayranı olmama rağmen, Narnia Günlükleriyle ilk defa karşılaşıyorum. Filmden çıktıktan sonra, film beni o kadar etkiledi ki, niye daha önce Narnia Günlükleri'ni okumadım diye hayıflanıp durdum. Evet, filmin belki ilk yarım saati çok ağır tempoda gidiyor ve giriş çok uzun tutulmuş-filmin bana göre tek hatası- ama özellikle dört kahraman Narnia'ya ayak basar basmaz film çok güzel bir hal alıyor. Lotr ile karşılaştırmak doğru olur mu olmaz mı sorusuna gelince bence bu tarz filmleri başka benzer filmlere karşılaştırmak hata olur, Lotr ayrı bir güzeldi bu ayrı bir güzel. Tabii ki, Lotr serilerinin bu serilerden esinlediğini unutmamak gerekir. Yalnız sakın ola, bazı eleştirmenlerimiz gibi, Harry Potter ile karşılaştırmayın bu filmin onunla hiç mi hiç ilgisi yok. Filmde, kullanılan teknik efektler bir harika, hele müzikler bir müthiş. Oyuncular öyle, özellikle Lucy'i oynayan küçük aktris, ama asıl önemlisi gerçek gibi gözüken hayvanların konuşturulması adeta biz büyükler bile inandık. Son olarak, şunu belirtmeyim bu filmde kesinlikle alt metin ve benzetmelere kendiniz kaptırmayın, alt metinler ve benzetmeler var, hatta bana göre çoğu eleştirmenlerin dediği gibi dini değil siyasi hatta tarihi, ancak bunlara kendinizi kaptırsanız filmin o muhteşem güzelliğini ihtişamını kaybetmiş olursunuz. Ancak, örnek verecek olursam Aslan=Büyük Britanya sembolü, Narnia=Britanya, Beyaz Cadı=Hitler, Cadı'nın Askerleri= Nazi Askerleri vs? Saygılarımla.
FiLmi dun aksam DubLajLı izLedim 1. yarı biraz baydı ama 2. yarı fevkaLade guzeLdi.Savas sahneLeri , hayvanLArın konusmaLarı , oyuncuLarın performansı superdi.BöyLe bir fiLmden bu kadar basarı dogrusu beqLemıyordum.Ayrıca sinemaya gittim ben genc kesim cogunLuk oLacagını dusunmustum ama en genc biz cıktık :)