teenyoung
22 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
Acayip Saçma Ve Resmen bilgisayar oyunu Gibi O Gölün Üzerindeki Hareketler Felan Bazen bu çinliler Saçma Sapan Şeyler Yapıyor Ya Böyle Filmlere oldu Bitti kızarım Onun İçin 1/10
sinemada izlemediğime pişman olduğum bi film.görselliğinin tadı ancak öyle çıkardı ama izlemiş olmak bile bi kazanç bence.önyargılarım yüzünden biraz gecikmeli izledim ama bayıldım.tek kelimeyle harika bi film.
Film tam anlamıyla harika ... seneryo, kostümler, müzik oyuncuları performansı... bazı arkadaşlar filmin mitoji oldugunu unutmuşlar ve jet lii neden havada uçuyor diyorlar :) buna anca gülerim ...mitoloji bu bunda gerçeklik arayamazsınız anlatanlar tarafından o şekilde anlatıla anlatıla günümüze kadar gelmiş... Çin İmparatoru da Tanrının oğlu olarak kabul ediyorlar bu da saçma ve bu gerçektii
bu filmi ilk izlediğimde gülmekten karnım ağrımıştı yerlerde yuvarlanmıştım ciddi şekilde gülmekten rahatsızlık geçirdim. adamlar matrix'teki gibi uçuyorlar hatta matrix'ten eksiği yok fazlası var diyebilirim. mesela burda adamlar suyun üstünde yürüyüp dövüşüyor artı su damlalarına kılıçla vurup geri gönderme gibi bir olay da mevcut.
Guzel filmdi de ne felsefe acisindan ne sahneler acisindan (belki sahneler acisindan olabilir aslinda) "Kaplan ve Ejderha" kadar basarili degildi. Ya da bilmiyorum belki Kaplan ve Ejderha'yi daha onceden seyrettigim icin oyle dusunuyorum. (Evet super bi' yorum oldu!)
Hayran olmamak elde değil,gerçekten büyük bir zevkle izledim Hero'yu.Çok estetik ve hareketli bir filmdi,özellikle bölümleri kıyafet renkleriyle ayırmak daha da farklı bir zerafet katıyor filme.Çok beğendim mutlaka izlenmeli.
Filmi izlerken abartılan dövüş sahneleri ilk başta güldürmenin yanında canımı da sıktı..Ama sonradan farkına vardım ki, dövüş sahneleri isimsiz ve kralın zihninde yeniden kurgulandığı için böyle bir anlatım tekniğine gidilmiş..Bu abartma ile yapılan anlatım tarzı bu yüzden hoşuma gitti..Jet Li filmleri pek hoşuma gitmese de Çin'in yükselen yıldızı Ziyi Zhang bu filmde oynaması avantaj ;)
Evet Jet Linin yeteneklerinin fazlasıyla öne çıktığı bir film izledim.Ama bundan dahada öne çıkan birşeyler vardı ki onlarda görsel efektler...Müthişti...
geçen sene vcd de seyrettiğim halde gayet hoş ve fantastik bir filmdi... SİNEMA nın atmosferinde daha da güzel olacağına inanıyorum şu an vizyonda olan çoğu filmden daha kaliteli bende izlenebilir
narcoo denen kuş arkadaşın 'Blade' filmine verdiği puan 10/10. Ne tarz filmlerin 2. yarısını izlediğini ve sanatsal olarak ne tarz filmlere değer verdiğini görün diye yazdım. Bu arada Türk izleyicisi nasıl narcoo? Bana açıklar mısın?