Kahraman
4,1

Frank-Serpico
Frank-Serpico

12 Kasım 2006 tarihinde eklendi
jett le gercekten son donem uzak dogu dakı kahramnlık cewıklık acıgını kapatıor bu fılmde farklı bır tarz dı jetlı sewerlere gore bır fılm bazı anımasyonlu sahneler abartılı oldugu kaanatındeyım ama ıyıdı yınede
sari_23
sari_23

26 Aralık 2004 tarihinde eklendi
ne zaman gelecek ya illa dvd den mi izlicez?
juve-baby
juve-baby

28 Ocak 2011 tarihinde eklendi
Enfes..***..
kolaric
kolaric

21 Kasım 2005 tarihinde eklendi
öyküyü renkler arasında dolaşa dolaşa anlatan (siyah, mavi, kırmızı, yeşil) ama beyazla biten bir film. çok güzel..

fantastik bir filmi kendi gerçekçilik kalıplarıyla yargılamaya çalışan insanları da oka tutmak gerek, bunu anladım ben bir de. eh be ama..
vince15
vince15

18 Ocak 2005 tarihinde eklendi
Film bence de 'Başyapıt' ama bunu bir çok insanın anlayamaması normal filme sanatsal açıdan bakmak zorundasınız! Filmde uçmalar ,yüzlerce kişi öldürmeler bunlar önemli değil filmde önemli olan anlatılan efsane,kullanılan kostümler,renkler ve efektler film gerçekten müthiş filmin her karesi bir resim tablosu gibi hakikaten mutlaka izleyin tam bir görsel şölen bu film!!
edenknight
edenknight

25 Ocak 2005 tarihinde eklendi
Aşağılarda bir yerde yazdığım yorum alaya alınmış bu yüzden yanıt hakkımı kullanmak istiyorum,öncelikle elbette herkes istediğini yazar,ama belli bir birikim ve bilgi seviyesine sahip olmayanların yazdığı üstün körü yorumların burada işi olmadığını düşünüyorum,elbette bu denli materyalist ve tüketim toplumuna dönüşmüş olan ruhsuz ülkemizde bu filmdeki olayların çok saçma gelmiş olması doğaldır,çünkü bakış açıları daraltılmış ve dünyayı tek bir perspektifden algılamaya alıştırılmışız,başkalarının bakış açıları ve düşündükleri umurumuzda değil ve kapılarımız kapalı,bunlara arkaplandaki derin bin yıllık felsefeyi de pek az kişini bildiğini eklersek bu durum pek de şaşırtıcı olmayacaktır,kısaca açıklamak gerekirse Çin efsanelerinde kahramanların hepsi sembolik bir anlam taşır,rüzgarın özgürlüğü simgelemesi ve gökyüzünün sonsuzluğu ifade etmesi gibi.Filmdeki karakterleri bu açıdan değerlendirince her birinin çok derin anlamlar taşıdığını görürsünüz,örneğin usta isimsiz`in adının olmaması çok önemlidir,adı yoktur,çünkü hayatını değerli ya da önemli kılan birşey yoktur,kılıcını sadece intikam hırsıyla bilemiştir ve tüm motivasyonunu buradan almaktadır.Diğer karakterlere de bu açıdan yaklaşılırsa son derece ilginç sonuçlra ulaşabilirsiniz.Uçma olayı ise yine semboliktir ve kahramanları diğer insanlardan ayıran bir disiplini temsil eder,onların özel olduğunu ama bu nadirliğin bedelinin yalnızlık olduğunu anlatır,rüzgar kadar özgür olabilirsin,ama asla sürüsüyle uçan bir kuş kadar değil düşüncesi bunu açıklamaktadır.Sonuç olarak Hero son yıllarda izlediğim en doyurucu filmdi,herkese kesinlikle tavsiye ediyorum.Saygılar.
caneri16
caneri16

27 Ocak 2005 tarihinde eklendi
terry boot adamların neden uctuklarını ben de cok sorguladım burada ama cevabını bulamadım.bazıları felsefı anlamda ucmaktan falan bahsettı:)bazılarıda fılmdekı ucmaların ne anlama geldıgını anlayamadıgımızı soyledı ve resmen salak yerıne konduk:)
konusu falan ılgı cekıcı ama hakkaten ucuyo adamlar yanı:)
bıde su var kı ıkı kısı koskoca ordunun arasına gırıp dagıtıyo orduyu:)buna bısey demıyorum bak. ama adamlar ucmasın kardesım orda.cok da comıc gorunuyolar havada.:)
onurdolanbay
onurdolanbay

3 Nisan 2005 tarihinde eklendi
güzel ama abartılacak bir şey yok kaplan ve ejderha filmini sevenler bu filmi kaçırmasın filmde bazı noktalar mükkemmel işlenmiş ama bazı noktalar gereksiz yere uzatılmış yinede izlenilebilir.fragmana bakarsanız aldanabilirsiniz çünkü ben fragmandan etkilenmiştim ama fazlada birşey beklemeyin sadece izlenebilir bir film
haylan-18
haylan-18

13 Şubat 2006 tarihinde eklendi
Söylenecek hiç birşey yok.Tek kelime mülkemmel.Ama unutmayın bu filmi izlerken gerçek hayatla karşılaştırmayınız.O zaman hiç birşey anlamazsınız.
tugruldonmez
tugruldonmez

3 Ocak 2005 tarihinde eklendi
Bu filme sadece sinema filmi dersek haksizlik ederiz, filmde neredeyse sanatin bütün dallari yer almış: resim, şiir, edebiyat, müzik, bale hepsi olağanüstü bir şekilde filmin her karesinde inanilmaz bir estetikle vücut bulmuş. Özellikle renklerin kullanimi inanilmazdi, dış çekimlerdeki görüntüler ise adeta bir tabloydu....Dolls filmini izleyenler bilir, işte oradaki görsel estetik uzak doğu dövüş sanatlariyla bir aşk öyküsünün etrafinda buluşmuş ve ortaya defalarca izlenesi bir film çıkmış. Yaşanan aşkın yoğunluğu karşısında filmin sonunda gözümden bir damla yaşın dökülmesine engel olamadim.Filme aksiyon macera arayarak gidenler aradiklarini bulamayacaklar ve kesinlikle sıkılacaklardir.Ama sinemadan anlayan gözlerle filmi izlediginizde gördükleriniz karsisinda nefesinizin kesilmesine engel olamiyorsunuz....(sennur hic bana sinemaya gidiyorsun deme kendin 10 günlük bir adamla utanmadan hergün orada burada gezerken) Kaplan ve ejderhadaki müthiş ve fantastik dövüş kurgusu bu filmde de mevcut.Özellikle Matrixi animsatan yavaş çekimler filme ayri bir lezzet katmiş.Film hernekadar kısmen fantastik de olsa tarihi gerçeklere dayanip Çin imparatorlugunun kuruluşunu anlatiyor....7.sanata gönül verenler bu filmi izleyin ve siz de hayran kalin....Bu arada Tarantinonun filmle hicbir ilgisi yok sadece çok görüp beğendigi bu filmin USA ve Avrupada gösterime girmesine ön ayak olmuş yapimci kimliğiyle: Dövüş sahneleri abarıltılmiş diye yazanlara bu son notta, filmde zaten herşey görsel estetiğe dayaniyor ve bu sahneler aynen bir bale eserini sergiler gibi kurgulanmiş fizik kurallarindan bağımsız olarak normalden kat kat üstün ve etkileyeci bir performans sergilemek için.Siz kalkıp bunu sorgularsaniz sonra Cüney Arkinin Kara Murat filmlerini izler gibi gülersiniz, biz de sizin halinize güleriz...
angelusra-b
angelusra-b

13 Ocak 2008 tarihinde eklendi
jet li nin harika filmi,cok ii ayarlanmmış bir filmdi..gercekten manyaktı..
ozansarikaya
ozansarikaya

16 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
bu filmi ilk izlediğimde gülmekten karnım ağrımıştı yerlerde yuvarlanmıştım ciddi şekilde gülmekten rahatsızlık geçirdim. adamlar matrix'teki gibi uçuyorlar hatta matrix'ten eksiği yok fazlası var diyebilirim. mesela burda adamlar suyun üstünde yürüyüp dövüşüyor artı su damlalarına kılıçla vurup geri gönderme gibi bir olay da mevcut.
miramus
miramus

10 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
Filmi izlerken abartılan dövüş sahneleri ilk başta güldürmenin yanında canımı da sıktı..Ama sonradan farkına vardım ki, dövüş sahneleri isimsiz ve kralın zihninde yeniden kurgulandığı için böyle bir anlatım tekniğine gidilmiş..Bu abartma ile yapılan anlatım tarzı bu yüzden hoşuma gitti..Jet Li filmleri pek hoşuma gitmese de Çin'in yükselen yıldızı Ziyi Zhang bu filmde oynaması avantaj ;)
gordeslideniro
gordeslideniro

19 Nisan 2009 tarihinde eklendi
Uzakdoğu sinemasının en iyi örneklerinden bir tanesi. Filmin her karesi bir tablo gibi renk uymları mükemmel defalarca izlemekten bıkmayacağım bir başyapıt...
finallyfree89
finallyfree89

28 Nisan 2007 tarihinde eklendi
efektler biraz eksagratif olmuş konu da biraz boğulma yaşıyor pek başarılı bulduğum söylenemez