En yararlı eleştirilerEn yenilerEn çok eleştiri yazmış üyelerEn çok takip edilen üyeler
Filtrele:
Hepsi
Hilda
Takipçi
125 değerlendirmeler
Takip Et!
3,0
28 Aralık 2025 tarihinde eklendi
Filmde çile nin boyutunu hem fiziksel hem de zihinsel anlamda izleyiciye iyi bir şekilde aktarmış lakin bu süreç çok fazla uzatılmış yarım saatlik bir süreci iki saatten fazla bir sürede izlemek biraz sıktı. Mel Gibson yapımı ağır dramla birlikte sanatsal kültürel ve tarihi yönüyle de ele almış olsa çok daha iyi bir film ortaya çıkabilirmiş.
kesinlikle böyle dini filmler yapılmalı ve kalitesi artırılmalı.. ne kadar biz müslümanların bu konudaki inanışları farklı olsada kimseye bir atıfta bulunmadan filmini çekmiş (yahudlar hariç :)
duygu sömürü sınırlarını zorlayan bir film olmuş. istendimi daha fazlasıda yapılabilir ancak bunca yönetmen salak değil bu nedir kan revan acı bir kez izledim bir daha mümkün değil bir sahnesini bile izlemem.
Mel Gibson’ın yönetmenliğini yaptığı üçüncü filmi. Film Hz.İsa’nın son gününde yaşadığı zulmü anlatıyor. Filmin ana konusu bu. Olaylar çok kısır bir şekilde gelişiyor. Daha doğrusu gelişen de bir olay yok. Film, baştan sona Hz.İsa’nın gördüğü işkenceyi flashbacklerle süslenerek anlatılıyor. Bu kısır olay örgüsü çerçevesinde anlatım tek kelimeyle muhteşem. İnsanı etkeleyen bir yapısı var. İzlerken izleyicinin gözleri bile doldurabiliyor. Film görsel olarak da muazzam. Çekimler, makyajlar ve oluşturulan atmosfer çok etkileyici. Yalnız filmdeki işkence sahneleri fazla kanlı olduğundan bazı seyircilerin hoşuna gitmeyebilir. Film ülkemizde pek beğenilmedi fakat ben beğenenlerdenim. Esaslı bir dram filmi izlemek isteyenlere öneririm.
filmin etkileyiciliği, tamamen bu konuyla ve bu karakterlerle ilgili daha önceden ne bildiğinize baglı, ne kdr ii tanırsanız bu dini o kdr ii bulursunuz filmi. tabiki carmıha gerilme anını bu söylediklerimin dıında tutmak lazım, cidden ilgi uyandıran bi sahneydi.
Bir eleştirmen değilim ama açıkçası sinemasal açıdan çok fazla şey ifade etmiyor gibi geldi bana. Evet Hz. İsa karakteri çok iyi canlandırılmış, işkence sahneleri çok gerçekçi duruyor ama bir sinema filminden beklenen sıçramaları yapamıyor film. Film değil bir belgesel izliyormuş hissine kapıldım. Ama yinede izlenmesi gerekir diye düşünüyorum.
filme diycek söz bulamıyorum film o kadar üzücü ki filmi izlerken üzüntüten ne yapacağınızı şaşırıyorsunuz bu film insanın psikolojisini bozuyor. daha diyecek birşey bulamıyorum. gerisi size kalmış ama şunu söyliyim filmi izlemeden önce birkez düşünün.
filmi sinemada seyrettiğimde çok etkilendiğimi söyleyemem.ama dün gece vcd’den 2.kez izlediğimde gerçekten iyi bir film olduğuna karar verdim.ne olursa olsun bu film vasatın üstüne geçemiyor.çünkü mel gibson’ın yönetmenliği çokda iyi değil bunu kabul etmek gerekir.yinede oscar yarışında varım dedirten bir yapım.
İzleyipte anladığım kadarıyla film Yuhanna'ya göre yapılmış.İçimizden bazıları filmi SADECE kutsal kitap Kuran-ı Kerim' göre değerlendirdiği için Mel Gibson'u kan göstermeye meraklı,misyonerlik peşinde olan biri olarak görüyor.Bu doğru değil.İncil'e göre yapılmış bir fim ve hakkı verilmeli.
Vermek istediğini oldukça başarılı bir şekilde veren izlemeye değer bir film bazı arkadaşlar Hrıstiyanlık propogandası demiş ne yapsın budizmi, mecusiliği mi anlatsın filmin adına dikkat edin bence isanın çilesi. mel gibson da artık bu işten anladığını kanıtlamış bu filmle
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.