Tutku: Hz. İsa’nın Çilesi: en yeniler yorumlar - Sayfa 2
Tutku: Hz. İsa’nın Çilesi
3,6
berk-ay1987
24 Eylül 2007 tarihinde eklendi
film çok fazla detaya ve etkileyici bi senaryoya sahip değil.fakat işkence sahneleri ve görsellik bakımından dört dörtlük.bazı yerlerde inanın elim ayağım boşaldı çok fena oldum.
aşırı katolik olduğu bilinen mel gibson un filmi, katolik inançlarına göre şekillendirmesi çok doğal...işin bu kısmı beni çok ilgilendirmez; inançlar kişiden kişiye değişir...bir sinemasever olarak ilgilendiğim kısım; beni etkiledi mi? buna cevabım kesinlikle evet...gerek oyuncular gerekse yönetmen başarılı bir iş çıkarmışlar...mel gibson un bence üstün bir yanı da özgün olabilme çabası ve çok çalışması...nasıralı yahudi asıllı isayı kendi, o zamanın, diliyle anlatma çabası cesurcaydı... tek eleştirim:çok kanlı olması... film in bence en çok tartışılması gereken repliği: neden beni terkettin...!!!
Film tek konu gitsede monica belluci ile ilgili bir sahne, gökten düşen gözyaşı ve Hz.Meryemin bakışları beni çok etkilemişti. İşte sadece bu sahneler var diyebilirim.Vasat bir film.
izlediğim dini filmler arasında çağrı ve on emir den sonraki en naturel filmdi kesinlikle kusursuz sadece senaryo bazı karelerde boğulma yaşamış onun dışında hiçbir hatası yok
çok etkileyici bir film izlerken gözyaşlarınzı tutamyosunuz=) mel gibson çok iyi ve bi okadarda derinden etkileyen film yapmş.. izlerlen tüyleriniz diken diken yapcak bi film!!!
james caviezel saçı sakalı ve tipiyle çok yerinde bir isa olmuş...isaya işkence edildiğini zaten bilirdik ama bunu mel gibsonun gözünden dehşete düşerek görmek ağır geldi biraz..genel olarak inanç aşılama açısından iyi bir filmdi...
filmi izlerken bi çok defa gözlerinizi kapıycak, içinizi çekecek, ekrana bakamıycaksınız. çünkü bi insan bu kadar şeye nasıl dayanır diye düşünceksiniz. filmin tamamı nerdeyse işkence ama bence güzeldi.
Film, diğer öğelerinden ayırt edilip sadece bir film olarak değerlendirildiğinde, hakikaten güçlü bir senaryo ile insanı etkileme yönünde önemli başarılara imza atmış diyebiliriz. Bununla beraber senaryonun derinliği, odaklanma, duygulara yön verme gibi işlevlerinde hakikaten 10 numara bir iş çıkarılmış, oyunculukların önemli bir kısmı başarısız olmasına rağmen, yine de bu güçlü senaryo ile onları bile es geçebiliyorsunuz... Ancak filmin boyutlarını genişletip de iş tarihsel ve dinsel yönleri ile beraber değerlendirildiğinde, bu çalışmanın tamamen fantastik bir öykü olduğu da ortadadır ve filmin gerçek ile olan ilişkisi kopuktur. Bu sebeple bu bağlantılar hiç kurulmadan irdelendiğinde ve bu anlamda sadece film niteliğiyle izlendiğinde daha gerçekçi bir seyir zevki duyulacağından şüphem yok. Mutlaka seyredilmesini de öneriyorum ayrıca
Film oldukça kaliteliydi zaten izlerken belli ediyor işkence sahneleri çok çok etkileyiciydi gerçekten sahneler oldukça iyiydi zaten Mel Gibson dan kötü bir film beklemezdim ama bazı sahnelerde bünyenizin sağlam olması lazım böyle bir konu işleniş bakımından oldukça güzeldi izleyin derim ben...