Tutku: Hz. İsa’nın Çilesi: en yeniler yorumlar - Sayfa 2
Tutku: Hz. İsa’nın Çilesi
3,6
Ahmet G.
3 Mayıs 2004 tarihinde eklendi
Herkese merhaba. Kazancakis’in 'Günaha Son Çağrı'sı ile bu film tam anlamıyla zıt düşmektedir. Bu filmdense the last temptation of christ’i önerenlere bu yazım. Burada Gibson, İsa’nın çektiği acıları yansıtıyor sahneye ve EVERGREEN arkadaşımın da dediği gibi dininin sevmeyi ve affetmeyi felsefe edindiğini anlatıyor.Kazancakis ise İsa’ya ha babam yükleniyor ve şeytan’a tavlanmakla suçluyor. Daha önceki yorumumda da belirttiğim gibi Vatikan tarafından aforoz ediliyor yazdığı bu romanı yüzünden.Yani kısaca arada siyahla beyaz kadar fark var!Not: Belirtmeden geçemeyeceğim, 'Günaha Son Çağrı' kitabı okunacak bir romandır, filmi berbat!!! Scorsese g.tüne benzetmiş afedersiniz...
Topaz denilen arkadasim; kendi fikirlerini kendine saklamayi tercih edip filmi kendi inancindan cok sanatsal olarak degerlendirsen daha iyi olur. Dunya uzerindeki milyarlarca hristiyanin fikrini degisterecek degilsin ya; herkes inanmak istedigine inanir.Ve senin gibiler buna saygi gostermekle yetinmelidir,yoksa ayni sekilde sende saygi gormezsin.
bence sinema tarihinde gelmiş geçmiş eniyi yapıtlardan birtanesi.Mel Gibson'ın ilk sinema yönetmenliği tecrübesi olduğundan bazı şeyleri görmemezlikten gelmek lazım. THE MESAGGE filmi gibi bir film .Tahminimce oscar alabilecak bir yapıt. Mel Gibson' tebrik etmek lazım....
filmi dün seyretim ve harika bir film olmuş beğenmiyenler neresiyle izliyor anlamadim ilk öncellikle unutmamaliyizki bu film hristiyanlarin isa nin olmunu anlatiyor ben çok beğendim filmi önemizdeki oscada rekor kırarsa şaşmam sinema gitdemeye çok değer bir film
Türkiye'de %99'umuz Müslüman olduğuna göre veya dinlerle ilgisi olmadığına göre bu filmdeki Hristiyanlık ve Yahudilik olayları hiçbirimizi ilgilendirmiyor. Olayları pek fazla da bilmiyoruz. Bizler sadece bu kadar gündeme geldiği için filme gideceğiz ve orada ne anlatılmışsa onu gerçek bileceğiz. İster doğru olsun, ister yaşan olsun. Sonuçta bu çok da önemli olmayacak. Yahudi ülkelerindekiler kafa patlatsınlar bu filme.